Викторио си поиска домашен арест, упрекна Дарина: Лоша майка!

Искал при родителите си, само те можели да го подкрепят
Обновена: 1 ное 2018 18:38 | 1 ное 2018 17:30,
312

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съдът остави в ареста 26-годишният Викторио Александров, който уби приятелката си, а после застреля и едногодишната си дъщеря. Съдът прецени, че Викторио е с лабилна психика, не може да контролира поведението си и изтъкна, че и преди мъжът е заплашвал родителите на приятелката си с убийство.

"Не мога да повярвам, че съм го направил аз. Съжалявам за абсолютно всичко", заяви пред Софийския градски съд Викторио.

Той помоли съда да го пусне под домашен арест, защото не чувал добре. Имал отворена рана на главата и щял да се чувства добре край родителите си - единствените хора, които могат да го подкрепят.

Пред съда Викторио спокойно обясняваше какви са били отношенията му с Дарина - бившата му приятелка и майка на детето му. Мъжът обясни и какво се е случило на 25 октомври, когато в 23 часа е напуснал жилището в "Надежда", където застреля Дарина,  до момента на залавянето му от полицията.

Още по темата

Той хвърли цялата вина за срива в отношенията им върху жена си и нейните родители, включително упрекна Дарина, че е била лоша майка и че е малтретирала детето им. Себе си похвали, твърдейки, че Дарина неведнъж му е казвала, че по-добър баща от него няма.

Пред съда Викторио разказа, че майката на Дарина не искала детето им да носи неговото име, а фамилията на мйка си - Министерска.

В свободен разказ той изложи своята версия за събитията от 25 до 29 октомври. Спомените му са ясни, освен за времето между двете убийства.

Викторио разказа, че се е изнесъл от жилището на кв. "Надежда" към 23 часа доброволно след скандал с Дарина, оставил и ключовете. На 26 и 27 октомври двамата прекарали почти 8 часа заедно.

С тях била и дъщеря им. Викторио си играл с детето, нямало скандали. На 28-ми октомври бил дневна смяна от 7:15 до 19:15, а вечерта заедно със своя баща отишли в жилището в кв. "Надежда".

Там заварили и бащата на Дарина, който бил силно афектиран. За да не присъства на скандал в хола, Викторио се изнесъл в детската стая, където 30-40 минути играел с детенцето. После се върнал в хола и се включил в спора.

Обяснил на баща й какво говори тя за него, както и че дъщеря му не казва цялата истина. Повреме на скандала имало и заплахи.

След като се прибрал в жилището си в кв. "Хаджи Димитър" с Дарина продължил да спори в чат във Facebook. Поискал, тъй като той нямало да живее вече в жилището, тя да поеме сметките за интернета и телевизията, както и за сигнално-охранителната система, която се водела на негово име.

На 29-ти сутринта, като се събудил, се чул с майка си, тя го попитала как е и той й обяснил, че е добре. После отново започнали чат разговори с Дарина. Викторио се интересувал как е детето.

"Моята бивша приятелка не се справяше в грижите за детето. Мога да кажа и за нейното малтретиране", обясни Викторио пред съда. През цялото време той не наричаше Дарина с име, а "бивша приятелка".

Двамата отново поспорили за сметките за телевизия, интернет и СОТ. После, дискутирали и въпроса за кучето, което Дарина намерила през април 2017-та г. и го смятала за свое, но то било гледано от родителите на Викторио. В чата Дарина го заплашила, че повече никога няма да види детето.

"Господин съдия, ако на вас ви кажат това и това, няма ли да ви ядоса", обърна се Викторио към съда. След това Дарина му се обадила по телефона и му обяснила, че ще се видят след споразумението за детето.

По време на обясненията си пред съда, той каза, че една от заплахите, които баща й отправял към него, била, че те имат достатъчно пари и не е необходимо той да им помага.

Когато се озовал в апартамента на Дарина, тя го приканила да побърза, че след малко щял да идва един приятел, за да не е сама. Викторио й отвърнал, че няма да се бави,

"Каквото било - било, всичко приключи, ще се видим след споразумението, трима адвокати го пишат в момента", казала му Дарина. След това тя взела един плик от кухнята и започнала да разглобява устройствата за телевизия и интернет и да му крещи "Нали това искаше?".

След това го заплашила, че ще се виждат само в присъствието на адвокат и го погледнала иронично, заявявайки му: "Ти никога няма да промениш отношението си към моите родители".

Уверила го, че след съдебното решение те дори щели да му заплатят разноските. След това изтръгнала детето от ръцете му.

"Малката се разплака и следващото, което помня е как бягам с нея на ръце в Северния парк. Нямам спомен от действията си."

За мотива да убие Дарина Викторио обяснил, че се чувствал пренебрегнат във връзката им, отношенията им охладнели, вече не се обръщала към него с мили думи.

Родителите на Дарина били силно притеснени за дъщеря си след раздялата ѝ с гарда. Те я молили да се прибере заедно с момиченцето си при тях, но тя отказала, каза "Нова тв" Ивайло Радев, който е дългогодишен приятел на семейството.

Младата жена ги успокоявала, че ще се заключи и нищо страшно няма да ѝ се случи. Силно обезпокоен, баща ѝ отишъл в събота и неделя вечерта да спи при нея.

Според Радев Дарина не се чувствала щастлива с Викторио. На семейни събирания тя изглеждала притеснена и не смеела да се отпусне. Викторио пък не предразполагал роднините на жена си да потърсят по-близък контакт с него, държал се отчуждено.

Семейният приятел предположи, че родителите на Дарина отдавна са знаели, че дъщеря им не е щастлива, но го таели у себе си и не споделяли с близките. Когато Радев ги питал как са Дарина и детето, те лаконично отвръщали “Добре са”.

“Цяла нощ ѝ пееше “Зайченцето бяло” и все ѝ казваше: Тук съм тате, тук съм”, каза майката на Викторио Лидия Александрова. Според бащата Детелин Александров синът му не е давал и косъм да падне от главата на дъщеричката си.

“Това, което е извършил, е ужасно, не го оправдавам. Той ще си получи наказанието, но питам ви вас, мили хора, знаете ли защо се е стигнало дотук? Някой от вас попадал ли е в такава ситуация?", добави Лилия Александрова.

Викторио следял коментарите на Дарина във Facebook, звънял ѝ, докато е на работа, постоянно се съмнявал, че го лъже и в последните 10 дни станал още по-мълчалив, разказват колегите му от охранителната фирма. Викторио трудно понасял шегите, че докато е на работа, любимата му може да се среща с друг.

Викторио нямал висше образование. Завършил училището в Горна Малина. Дарина била студентка и скоро щяла да се дипломира, което също тежало на Викторио.

Параноя от ревност е подбудила Викторио да убие Дарина, предположи психиатърът д-р Веселин Герев в сряда. Според него тази параноя е голям бич за съвременните семейства. При нея единият партньор ревнува другия от всеки и от всичко без причина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 186 Брат, ти си по-изтрещял и от баба ми която всяка неделя ходи на църква и му се кланя на тоя Господ, въпреки че загуби на 67 години съпруга си( дядо ми) и на 49 години единствената си дъщеря( леля ми).. Жив да те оплаче човек.
174
13
 
4
 
! Отговори
Ff преди 5 години
Добре де,за тия дето казват,че нямало Господ,понеже позволява такива чудовища като този психопат да отнемат живот.Не сте прави. Бог нито е позволил,нито е заповядал на някога да убива тази жена и това бебе. Напротив Бог чрез 10те заповеди е забранил убийствата.Ако Бог започне да защитава добрите от лошите ще трябва: - да се покаже открито (отрицание на човешката вярата без доказателства,тоест чистата вяра) - сатаната на свой ред ще се открие и ще започне със страшна сила начало на Апокали
173
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя как не го е срам, да иска да е вън, застреля едно невинно детенце и сега най нагло иска да е при мама и тате, да му дадат доживот
172
3
 
24
 
! Отговори
Темидор преди 5 години
Челцето си е ударил, гледам. Сигурно много го боли... И страда... Тез пък кво са се заяли с него ? Иска при мама ..... .... Абе и ние като те гладаме искаме да върнат смъртната присъда . И за всички ще е добре. Ти няма да страдаш повече . Ние ще си възвърнем вярата в справедливото наказание .
171
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 180 Аз съм спокоен, чадо....един убиец доживява до 90 години и умира от старост, а твой роднина който на мравките път прави ( такъв характер понеже) умира от рак на 50 години. И къде В случая тогава Е Господа? МАЙ НЕЩО Е НЕСПРАВЕДЛИВ ТВОЯ гОСПОД, А?
170
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало господ, има трънки. Ти да не мислиш, че ако имаше господ щеше да позволява такива и.з.в.ращения? Няма господ и справедливост няма на този свят. Никой не си го получава от небето. Ако няма човешки закони ще цари хаос и законите на джунглата(в момента не е по-различно в България). Този просто не заслужава да го хранят в затвора, не е човек и родителите му не са хора.
169
7
 
3
 
! Отговори
Обикновен фигурант преди 5 години
До 177. Ми зрял на години е. Има разлика между зрял и истински мъж. Очаква се, че и е психологически устойчив щом има законно притежавано оръжие. Минал е психо тест. Никой не е застрахован от пречупване явно. Във всеки човек има скрит психопат
168
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки си плаща, по един или друг начин, само те искам спокоен/***.
167
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 176 Има Господ викаш. Да ти имам Господа и извратеното му толерастие да търпи такъв *** за да застреля едногодишната си дъщеричка.Господ си ти....и никой друг. Щял да го съди господ. А колко убийци в историята остават неразкрити и си живеят живота до дълбока старост на свобода...и тях ли ги е наказал Господ?Да ми се махаш с твоя смешен Господ.
166
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз също смятам, че родителите на жената са виновни. Попадал съм в подобна ситуация и съм осъзнавал колко си безпомощен да направиш нещо, когато техните я подковават. За мое щастие се осъзнах навреме и с много мъка, но се отървах.
165
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 174 Бре, "зрял мъж" казваш ? Кой зрял мъж убива майката на детето си , а после прави същото с рожбата си? Истинските мъже не правят такива изро./дщини! Смъртното наказание трябва за такива.
164
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има кой да го съди, не сте вие тези, които да съдят. Има съдия, има Господ, всеки ще си плати за греховете.
163
21
 
10
 
! Отговори
Тракиец преди 5 години
Така се получава, когато родителите пряко се намесват в отношенията на младите семейства. Родителите на жената не го харесвали и в крайна сметка са провокирали нетърпимостта й към мъжа, който все пак тя е харесала, за да реши да роди дете от него. Трябвало е тези нахални родители да не се месят в живота им и тази трагедия нямаше да се случи. Сега да плачат, те са си го направили.
162
10
 
8
 
! Отговори
Обикновен фигурант преди 5 години
Как пък го решихте, че майката и бащата трябва да плащат за грешката на сина си? Който е вече зрял мъж и е редно сам да носи отговорност затова което е направил.
161
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя заслужава само едно....не, не смъртна присъда- прекалено лесно би се отървал. Заслужава една килия 3 на 3 метра без прозорци, с плътна врата( не решетъчна), една тоалетна чиния, един нар и една крушка ( въпреки че заслужава да е без никаква светлина) и да няма право да напуска килията. Един ден ще му се стори 1 седмица, а 1 седмица цяла вечност. Имаше един такъв филм навремето на някакъв остров където ги държаха в килии без никаква светлина и там след известно време хората лудваха.
160
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майката и бащата на убиеца заслужават точно толкова жестоко наказание, колкото и сина им. Те поне са навън. Ако хорското наказание не ги застигне се надявам, че рано или късно ще го получат от съдбата. Да не умрат лесно, да живеят толкова дълго, че да видят всяко зло което им се случва и да пълзят накрая и да няма кой да им дава капка вода. Това заслужават.
159
7
 
5
 
! Отговори
до 666 преди 5 години
За психиатрия и лоботомия си, ти и подкрепящите те.Кой другиму гроб копае ......... бая ще плащаш
158
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Офф как се изнервям само като го чета и ме обзема ярсот, ярсот... Как ще убиеш бебе бее??? Бебе! Видяхте ли и видеата на малката, ония коментиращите, че жената си е заслужила? Идете ги погледнете във фейса, ето това ангелче е застреляно в окото. Въобще давате ли си сметка за огромното зло? Защо този още диша бе? Защо не еразкусан на парчета? И ***, която го е родила и въпитала такъв има още лице да говори. И тя е за затвора, най-вече тя! Да им изчезне цалата рода, това залсужават и.з.р.д.и
157
7
 
30
 
! Отговори
nina преди 5 години
Всичко е планирал,и безумната жалба за психически тормоз-на която със сигурност са се смяли в полицията-че не бил наричан вeче мило..Този се опитва да се изкара пълен кукувец,но е планирал вичко.Никой не ходи с пистолет да си види едногодишното si бебе...А за майка му-нямам думи,как не ги беше срам да излязат по тв да разправят какъв добър баща бил.Ще повърна просто.
156
9
 
19
 
! Отговори
nina преди 5 години
Да,точно така,Дарина е била лоша майка и затова 2 куршума в главата,а бебето било по-малко лошо,и затова получи само един куршум в окото...Всичко е постановка,драги зрители,даже си мисля,че този нарочно е подхвърлил на таксиджията мухата да вземе уж бебето,защо го е усетил,че е ***.Не е имал никакво намерение да оставя бебето,уби го,за да накаже родителите на Дарина-тя им е единствено дете и това им е единственото внуче.Семейството й не е харесвало този психопат и с право,жалко за горкото момиче и за бебенцето.