Разследват ръководството на "Възраждане" за присвояване на субсидия

Дали то е похарчило 1 млн. за себе си?
125
Разследват ръководството на "Възраждане" за присвояване на субсидия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по разследване на Нова телевизия за присвояване на партийни субсидии. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Досъдебното производство е за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай.

В разследването се изнасят данни за престъпление по член 203 от Наказателния кодекс, което е законен повод за образуване на досъдебното производство.

Разследването трябва да установи дали длъжностно лице от ръководните органи на партия "Възраждане" е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

Ще бъдат проверени изнесените факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП "Възраждане" – постъпления и преводи към други сметки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безсрамни опити на властта за натиск върху противниците им!Ще отговаряте за всичко един ден!
45
4
 
4
 
! Отговори
Кирчо преди 3 години
До Предприемач Ами той е приятел на Цветан Цветанов и се научил как от заплата се строят /купуват/ апартаменти и къщи. Усвояването на партийни субсидии е масов спорт, и няма осъдени по този казус. Сидеров, Симеонов, Доган /Карадйъ/,Марешки, Станишев, Нинова. Кой не е крал? Но понеже Костадинов мъти водата, хайде да демонстрираме как трепем неудобните с държавната бухалка. Хд зхеэе
44
11
 
9
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Нали този Костя Копейкин беше варненския общински съветник ,който беше спорил с Марешки и Марешки го беше ошамарил ? След тава Копейкин се премести да "действа" в София заедно с прецедента и Нинова. Марешки трябва пак да го ошамари , за да му намести съзнанието !
43
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега чакам Бойко Борисов като добър патриот да започне да разследва себе си. А бе аз какви ги говоря тъкмо се събудих
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то по същата логика ако започнат да разследват всеки в парламента то барабар с цялата мафия то в затворие място няма да остане.
41
7
 
21
 
! Отговори
St. Pumpkin преди 3 години
Аз пък искам да знам как Горанов със заплатата си носи костюм за 20 хиляди лева и часовник за 50 хиляди. Какви доходи е декларирал и как строи къща за милиони
40
1
 
9
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Така беше. Иван Портних , прочут само с пиянските си изцепки да се свети името му
39
5
 
14
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Костя нали ми видяхте къщата. И не, не е за 200 хиляди лева, както е записано а за толкова, ама в евро. После я е обзавел и озеленил- още 50 хиляди евра. Станаха половин милион лева. Как музеен работника, като Костя, със заплата под 1000 лв е придобил всичко това. Надявам се господин Гешев да даде много скоро отговор на този въпрос
38
6
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Тоя не беше ли кандидат за кмет на Варна от Безбожната Сатанистка Партия срещу потомствения българин Иван Портних?
37
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха Ха разследване проведено от телевизия собственност на ГЕРБ и прокуратура собственност на същите ще съдят човека от който доста ги е страх майче. А това че същите тези ви грабят от 30 години и превърнаха България на оглозган кокъл май се харесва на нарцистичният народ ей...
36
5
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
До Анонимен-39ха,ха,логиката на ''умноглавците'' е,че всеки руски агент е ''истински българин'' и се бори за независимостта на България(за сравнение нищото Радев)
35
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може такъв виден русофил като Копейкин да не краде. Това е заложено по рождение у русофила. Също така съм сигурен че вина няма да намерят у Копейкин защото още по-голям русофил от него ще го подслони под руския чадър.
34
3
 
15
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Радвам се за това, но защо само избирателно? Едни къщи за гости, едни тераси, едни апартаменти с асансьори , едни раздадени 75 милиона на рекетьори. За наша радост полицията и прокуратурата в Испания не работи избирателно и след като истерията по коронавируси отмине отново ще започнат разследването си за пране на пари свързано с Борисов, а за троловете на герб просто нямам думи. Важното за тях е да не ги крадат едни, а други може.
33
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КК е един от малкото останали истински българи които защитава националните интереси през последните 10 години но типично по нашенски той е подгонен от истинските крадци и оплюван от народно отстъпниците. Кой беше казал м ъ р ш а а не народ. Живейте си в кочинката и се кланяйте на цар ***. Всеки в България който е истински българин и се бори за независима България е разбира се руски агент, логиката на празноглавците. Затова и *** са ви изпреварили вече и по мислене и икономически.
32
13
 
10
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Достоен наследник на г-жа Лъжа,Милиончева,Киро Далаверата и др.хиени!Както казват хората:''Крушата не пада по-далече от дървото"!
31
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банкянските тyлупи така са се наплашили от Кoстадин Кoстадинов, че вече не го крият. Идем, идем cган проклета.
30
9
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 години
После чакайте да имат родителите ви пари за пенсии след като такива като тоя харчат милиони държавни пари да си купуват къщи и за бело!
29
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костя Копейкин я закъса......
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1234"Не знам до къде стигна прокуратурата с апартаментгейт, тераса гейт и ЦЦ?"--------Е как докъде? Всички са законно оправдани! Че те са си от техните, как да ги пипнат?
27
7
 
11
 
! Отговори
Копейкин преди 3 години
Копейка по Копейка вир, субсидия след субсидия - язовир. И море от народна любов!