Апелативният прокурор на София: Не познавам Божанов, искам да изчистя името си

Знам че е измамник, имаше дела за имотни измами, посочи Радослав Димов
21 фев 2024 15:31, Красимир Ангелов
102

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Пожелах да бъда изслушан, искам да изчистя името си". Това заяви апелативният прокурор на София Радослав Димов пред медиите преди изслушване в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) във връзка с казуса около Мартин Божанов.

Димов обясни, че е чувал за Божанов, като уточни, че всички в Софийска районна прокуратура (СРП) са чували за него. По думите му той е бил известен навремето с това, че е работил при нотариуса Слави Крашевски.

"Не го познавам Божанов, знам че е измамник, имаше дела за имотни измами", добави апелативният прокурор на София. Той посочи, че не е чувал за "SS" клуба и добави, че няма данни Божанов да е оказвал натиск над прокурори в СРП.

Още по темата
Радослав Димов потвърди, че в Апелативна прокуратура – София се извършва проверка от Върховна прокуратура относно Мартин Божанов, но все още не е приключила.

Пред Прокурорската колегия на ВСС Радослав Димов каза, че чистейки своето име, той чисти и името на институцията Прокуратура. По време на изслушването стана известно, че името му е споменато в интервю на гръцки бизнесмен, като се твърди, че прокурорът е говорил с адвоката му във връзка с казус.

"Не съм говорил с никакви адвокати относно казус с имоти, както твърдят гръцките граждани и искам това да бъде изяснено. С никой не съм говорил, не съм отправял заплахи или съм оказвал натиск", посочи Радослав Димов. Според него някой е злоупотребил с името му.

На въпрос дали познава въпросния адвокат, той отговори, че се познават, но не са в близки отношения. Също така Димов отрече да познава адвокат Велимир Атанасов, свързван с Божанов.

Прокурор Димов посочи още, че е подал сигнал до Софийска градска прокуратура във връзка с твърденията на гръцкия бизнесмен, с цел да се проверят твърденията срещу него. Той вече е разпитан по този сигнал.

В момента на заседанието на Прокурорската колегия се изслушва и бившият член на ВСС Ясен Тодоров, чието име се появи в публичното пространство, около казуса с Мартин Божанов. Също така колегията ще вземе решение дали да се образува второ дисциплинарно производство срещу бившия ръководител на СРП Невена Зартова.

Както е известно, Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. Няколко дни по-късно от прокуратурата влязоха в частен клуб "SS" в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов.

По време на обиските са били иззети различни материални носители и компютри. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, за имотни измами и пране на пари.

В парламента беше създадена временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. На първото ѝ заседание бяха изслушани представители от Антикорупционния фонд, а утре се очаква да бъдат изслушани съдия Владислава Цариградска и прокурор Невена Зартова. (БТА, Константин Костов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Костадинов - премиер!
68
0
 
13
 
! Отговори
Прикриватура преди 2 месеца
От това опг постоянно изпълзяват някакви - кой от кой по-голем кpивyндeл.
67
0
 
12
 
! Отговори
Нотариус B.I.G. преди 2 месеца
Абе няма такава държава.
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поздравявам човека който гръмна Нотариуса. Той проведе съдебната реформа в Бегейско
65
0
 
10
 
! Отговори
Гарван Гарваноу Ухо преди 2 месеца
Тия всичките са "хвани единия - удари другия"
64
0
 
9
 
! Отговори
ванка с танка преди 2 месеца
Като няма мандатност така ще е!
63
0
 
16
 
! Отговори
За пари прайм всичко преди 2 месеца
След като Нотариуса умря --се оказа че никой не го познава ....
62
0
 
5
 
! Отговори
Каскетя Втори преди 2 месеца
Колега, май си предобрил нурофена. Сърбът ли те венците
61
0
 
7
 
! Отговори
баси преди 2 месеца
Куче влачи рейс!
60
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Май се оказва ,че това което отрече Димов за обаждания на адвокат не е вярно. Има ново интервю от гръка, че той се е обаждал на двама адвокати да им предлага съдийствие. Айде единия да лъже, ама и двамата малко съмнително.
59
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Не бой се, тя олово терапията всичко лекува.
58
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каскетите да не са няква мода сред прокурорите?
57
0
 
16
 
! Отговори
Клеций II преди 2 месеца
На този само заради физиономията - 10г строг тъмничен затвор.
56
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
което име излезе на адвокат прокурор съдия веднага вън от систематацариградска още ли не е освободена
55
0
 
15
 
! Отговори
Рапунцев преди 2 месеца
Ама вярваме ти бе пич. Успя да си изчистиш си името. Сега то е чисто като пpace след ровене в тинята.
54
0
 
11
 
! Отговори
Anonymus преди 2 месеца
Всичките все невинни, все не знаят, все не разбрали. Един няма да влезе зад решетките. После пак народа да страда. Ми да, що да не, ние сме си свикнали..
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И аз днес за пръв път днес чух за Пеевски!
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
съда за прокуратурата веднага!!! най-големите рецидивисти са там, крият се зад очила и каскети, лъжци и серсеми
51
0
 
12
 
! Отговори
Емигрант преди 2 месеца
Ей "кпетият" Божанов никой не го познава, съвсем непознат е като мен, отиде "курбан" погрешка, как може такава грешка от убиецът, а казват бил професионалист, че какво му е професионалното като стреля по невинни и непознати ? Сега как ще разследват като никой не познава жертвата ?
50
1
 
14
 
! Отговори
До 32 преди 2 месеца
"Тези дни очаквам и жена му да заяви, че не го познава и е разбрала, че е била омъжена за него от медиите..." Е това вече се е случвало. Майката на Пеевски се разграничи от него след Магнитски.