Апелативният прокурор на София: Не познавам Божанов, искам да изчистя името си

Знам че е измамник, имаше дела за имотни измами, посочи Радослав Димов
21 фев 2024 15:31, Красимир Ангелов
102

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Пожелах да бъда изслушан, искам да изчистя името си". Това заяви апелативният прокурор на София Радослав Димов пред медиите преди изслушване в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) във връзка с казуса около Мартин Божанов.

Димов обясни, че е чувал за Божанов, като уточни, че всички в Софийска районна прокуратура (СРП) са чували за него. По думите му той е бил известен навремето с това, че е работил при нотариуса Слави Крашевски.

"Не го познавам Божанов, знам че е измамник, имаше дела за имотни измами", добави апелативният прокурор на София. Той посочи, че не е чувал за "SS" клуба и добави, че няма данни Божанов да е оказвал натиск над прокурори в СРП.

Още по темата
Радослав Димов потвърди, че в Апелативна прокуратура – София се извършва проверка от Върховна прокуратура относно Мартин Божанов, но все още не е приключила.

Пред Прокурорската колегия на ВСС Радослав Димов каза, че чистейки своето име, той чисти и името на институцията Прокуратура. По време на изслушването стана известно, че името му е споменато в интервю на гръцки бизнесмен, като се твърди, че прокурорът е говорил с адвоката му във връзка с казус.

"Не съм говорил с никакви адвокати относно казус с имоти, както твърдят гръцките граждани и искам това да бъде изяснено. С никой не съм говорил, не съм отправял заплахи или съм оказвал натиск", посочи Радослав Димов. Според него някой е злоупотребил с името му.

На въпрос дали познава въпросния адвокат, той отговори, че се познават, но не са в близки отношения. Също така Димов отрече да познава адвокат Велимир Атанасов, свързван с Божанов.

Прокурор Димов посочи още, че е подал сигнал до Софийска градска прокуратура във връзка с твърденията на гръцкия бизнесмен, с цел да се проверят твърденията срещу него. Той вече е разпитан по този сигнал.

В момента на заседанието на Прокурорската колегия се изслушва и бившият член на ВСС Ясен Тодоров, чието име се появи в публичното пространство, около казуса с Мартин Божанов. Също така колегията ще вземе решение дали да се образува второ дисциплинарно производство срещу бившия ръководител на СРП Невена Зартова.

Както е известно, Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. Няколко дни по-късно от прокуратурата влязоха в частен клуб "SS" в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов.

По време на обиските са били иззети различни материални носители и компютри. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, за имотни измами и пране на пари.

В парламента беше създадена временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. На първото ѝ заседание бяха изслушани представители от Антикорупционния фонд, а утре се очаква да бъдат изслушани съдия Владислава Цариградска и прокурор Невена Зартова. (БТА, Константин Костов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
9
 
! Отговори
България се напълни преди 2 месеца
С офиси за бързи кредити
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това що за мутра е????
47
0
 
12
 
! Отговори
До 27 преди 2 месеца
"Всички прокурори и съдии на детектор на лъжата." Брат, нали се сещаш този с детектора колко ще захлеби и как ще го управляват?
46
0
 
14
 
! Отговори
Емигрант преди 2 месеца
Самото фото на този прокурорски иzмекяр ми напомня на снимки на Ал Капоне по време на силните му мафиотски години с черни очила захапал пура, само, че нашия е налапал цигара ! "Чистокръвен" мафиотски екземпляр е този, НАП са длъжни да го "разкостят" !
45
0
 
10
 
! Отговори
ловец преди 2 месеца
...Сарафов заяви че не познава Иван Гешев....
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еми то никой прокуратурата нищо не е чул и нищо не видял, не знае нищо аъщо така. Аабе как може прокуратурата, ГДБОП и ДАНС нещо да знаят? Вие нормални ли сте? Нима те са за това да знаят нещо? Ми не са, разбира се!
43
0
 
8
 
! Отговори
Вече няма преди 2 месеца
Значение БеГето рухна.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама разбииира се бе. Ние пък какви сме да си мислим лоши неща за човека. Този клуб е измама, никой никога не е стъпвал там, стоял си е празен. Нотариусчето ги е канил, пък те са му отказвали. Щото, нали, честни хора са.
41
0
 
9
 
! Отговори
Емигрант преди 2 месеца
Искал да ИЗЧИСТИ името си,значи осъзнава,че е замесен в МРЪСОТИИТЕ на прокуратура и съд,почтените НЕ ИСКАТ ДА СИ ЧИСТЯТ ИМЕТО ЗАЩОТО НЕ Е ИЗЦАПАНО!Този сам си признава, че е КОРУМПЕ ! Всичко което е работило през управлението на ГЕРБ в прокуратура съд трябва да бъдат изметени и разследвани,защото всички са замесени в далавери дори и да не са участвали,но щом не са съобщавали,а са си мълчали значи са съучастници!Корупция се прочиства с нови прокурори и съдии,старите ще скрият доказателствата !
40
0
 
7
 
! Отговори
маалатъ преди 2 месеца
Ей, таквиз "Сиви Кардинали" като "Нотариусъ" реално управляват държаватъ, е, понявгъ между тях възниквът сериозни конфлики и следва "бум-бум", а на негово място идва друг "нотариус"!
39
0
 
6
 
! Отговори
мале мале преди 2 месеца
Ако се съди по външния вид става въпрос за " взаимосвързаност " по-скоро с д-р Гълабва -
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички са жертви на Божанов!
37
0
 
14
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 2 месеца
Неотдавна бях написал че всичко в България вече е отишло по дяволите ама ......
36
0
 
18
 
! Отговори
Трагедия преди 2 месеца
До къде е стигнала българска правосъдна система, ужас! Оказа се, че правораздаването в България не идва от магистратите, а от някакви хора които нямат нищо общо с българското правосъдие.
35
0
 
12
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 2 месеца
От къдя ли е тая мода с каскета ва ?
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички прокурори и съдии на детектор на лъжата. Въпросът да е нещо от сорта "Взимали ли сте подкуп под каквато и да е форма (материална/финансова/услуга за услуга), за да решите даден казус в нечия полза?". Който не издържи "изпита" да му се отнемат правата за примерно 5 години. И така всички всяка година да минават през такова нещо. След известно време ще изчистим системата.
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не го познава този Божанов, пък Божанов познава всички. Как става този номер? хахаха
32
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Жалко за болестта му наистина, но да не забравяме ,че жена му Божидара Ганева-Димова отговаря точно за отдела отговарящ за магистрати. Някой очаква ли друг освен отрицателен резултат. В такива случаи преписките трябва да се изпращат за проверка в други прокуратури, а не подчинени на жена му да се произнасят. Дори да е вярно всичко, което каза Димов пак ще остане някакво съмнение.
31
0
 
9
 
! Отговори
Пълен абсурд преди 2 месеца
А и само като се сетя,че всички ние им плащаме заплатите на тези клоуни...
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе да не Нотариуса да е извънземен ?