Джокович кацна в Австралия, не го пускат да напусне летището

Има драма с визата му
5 яну 2022 16:45, Нели Христова
384
Джокович кацна в Австралия, не го пускат да напусне летището
Снимка: БГНЕС

Проблем с визата спира поне временно Новак Джокович да влезе в Австралия преди първия турнир от Големия шлем, който започва на 17 януари.

Така драмата около участието на неваксинирания световен №1 в тениса продължава, след като светът не спира да обсъжда факта, че той получи медицинско изключение за това от организаторите.

Но не и от властите, очевидно. Тази вечер около 23,30 ч местно време (14,30 ч наше) самолетът с Джокович и екипа му на борда е кацнал на летището "Tullamarine", но граничните власти са отказали на сърбина визов достъп до страната.

Още по темата
Осъществена е връзка с правителството на щата заради проблем с визата, която е била изпратена от антуража на Джокович. Проблемът е в липсата на медицинска аргументация около отсъстващият задължителен документ за ваксинация. Виктория не допуска на територията си граждани на други държави, които не са имунизирани, освен ако нямат доказана медицинска причина да не са го направили.

20-кратният шампион в Шлема се е опитал да влезе в страната с виза, която няма такова медицинското разрешение поради липса на ваксинация. Новината съобщи местната медия The Age, позовавайки се на източник от летището. Според журналиста Пол Сакал става дума за грешно изписване на точния вид виза.

Федералните власти от столицата са се свързали с щатските във Виктория и са поискали одобряване на визата или поне подкрепа световният №1 в тениса да влезе временно в страната, преди въпросът да бъде разгледан по-обстойно. Но след това са получили отказ. Местните власти от Виктория очевидно не са съгласни да оставят Новак да влезе в Мелбърн.

По закон това може да се случи със заповед от правителството на Австралия, което вероятно ще е развитието. Но към момента, около час и половина след полунощ местно време, най-добрият тенисист в света не е напуснал летището.

Очаква се на Джокович да му бъде разрешено да го направи все пак, но разиграващата се драма, екшън и почти криминална ситуация на "Tullamarine" по никакъв начин няма да помогне да се успокоят настроенията в страната.

А те са доста негативни - жителите на Мелбърн се заканват да освиркват Новак на турнира заради поисканото и получено от него медицинско изключение.

Спортният министър Джаала Пулфорд потвърди, че щата Виктория няма одобри визата на Джокович. Въпреки това вероятно той ще получи такава и все пак ще играе на Откритото първенство на Австралия.

Джокович е деветкратен шампион там, както и актуален такъв от миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
0
 
! Отговори
Мангъров преди 2 години
престанете с тез дивотии!!!
245
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"След време ще му спретнат я някой сексскандал, я неплащане на данъци, я грубо отношение.Ще го осъдят,ще даде милиони за дела,ще му вземат имотите,ще го разведат. Накрая ще отече в канавката в забвение и мизерия. Справка - Доминик Строс Кан."==>Ами тя схемата е такава - който ти дава милиони за няма нищо,той ги и взема когато започнеш да не го слушкаш.От където дошли там и отишли парите.
244
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, лесно е да не си сложиш ваксина, ако има проблеми излива кофа с пари и го лекуват въвцвипа. Ами ние дете не можем да влезем в болница какво да правим?
243
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много болен бил тоя сърбин и затова не можел да се ваксинира. Преплитали му се червата, маела му се главата, имал пристъпи на астма, изобщо тотален болник. И с такива болежки взел 20 шлемови титли?!!! Феномен е накакъв?! Хитрец и тарикат, пък ако мине номера, мине...
242
4
 
21
 
! Отговори
Браво Джоко преди 2 години
Джоко-ВЕЛИК СИ! Спечели признанието и уважението на всички все още нормални хора! Браво!
241
3
 
18
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Казват, че фашизма е умрял, ама в Австралия е възкръснал. Излизаш от вкъщи на 10 км. и те гони полиция и те арестува и глоби те грозят. затвор и т.н.
240
3
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
ТОВА Е ТОТОЛНО НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА И СВОБОДИДА ПРИНУЖДАВАШ ХОРАТА ДА СИ СЛОЖАТ НЯКАКВА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ТЕЧНОСТ ЗА МОЖЕ ДА ОТИДЕ НЯКЪДЕ ПЪЛЕН АБСУРД ГОСПОД ЩЕ ГИ НАКАЖЕ
239
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото не е ваксиниран. В момента Австралия е превърната в концлагер. Той би трябвалода го знае, щом дори аз го знам. Дори е по-лесно да влезеш, отколкото да излезеш. Дори им огравничават интернета и всякакви комуникации. Дори са построили лагери за неваксинирани, където да ги изолират. То няма значение дали си болен или заразен, ако си неваксиниран, те третират като прокажен.
238
5
 
1
 
! Отговори
Б.Г. преди 2 години
Момчето изгоря официално.Нищо не му е било разрешено по отношение на визата, а той е решил да не предоставя смислени документи и Ско Мо обяснява защо. https://news.au/sport/tennis/novak-djokovic-lands-in-australia-but-victorian-government-says-it-wont-support-his-entry-due-to-a-visa-isssue/news-story/c8ad25e22c30931a27347adfefb176a2
237
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
114 Нищо не е пуснала Австралия. Организаторите на турнира решиха, че може да пуснат за участие и неваксинирани по медицински причини. То според тези същите организатори и половината тенисисти са диабетици, а не допингирани, но това е друг въпрос. Само че правителството на Австралия им каза, че не могат да влязат в страната без ваксини, но не им е забранявало да играят. Ако организаторите токова държат на тях, могат да изместят турнира в Сърбия и ще пуснат всички, включително и Джокович.
236
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова за еФтините му балкански номера. Попадна на държава.
235
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 320 "Сега целият свят включително и Джокович им се смеят. " Единствените смеещи се са антиваксърите, но все повече от тях буквално не могат да говорят (не е лесно да говориш докато си лапнал тръбата и се задъхваш за въздух), а мога да те уверя, че ДАЖЕ и за милионер като Джокович, няколко милиона минус (колкото ще загуби от вече инвестираните да се подготви и да отиде там, плюс наградните фондове) не са малко. Може да стисне зъби и да се прави,че не му дреме, но всички знаем истината
234
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
320 и кои са тези всички, които им се смеят на австралийците. Шепа въшливи българи и сърби. Цял свят се смее на Джокович, че ще си затрие кариерата заради едната простотия. Нали се сещаш, че другите турнири са във Франция, Англия и САЩ, където също ще го изгонят. Освен да дойде на турнира в България да играе, тук поне ще го пуснат без проблем.
233
0
 
14
 
! Отговори
до 318 и 319 от слав преди 2 години
Не само аз забелязвам, че колкото по-надозено е едно добиче толкова повече превърта!
232
6
 
28
 
! Отговори
славянин преди 2 години
За мен да отидеш за участваш в някакво официално мероприятие във фашистки концлагер каквато е Австралия е унижение на достойнството ти, Джокович прави голяма грешка като отива там!
231
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да постои няколко дни в стаята на летището и после обратно за Сръбия да му дойде акъла у главата и после пак да се прави на мъж, където трябва и не трябва... той ковида си знае работата с такива като него
230
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
споко и този ще го прибере Ковида много скоро. Дайте му по-бързо награда Дарвин, че както е тръгнал...
229
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 316 Не че нещо, но антиваксърите нямате ли си църковни служби на които да си рецитирате такива псалми от Евангелието на последния антиваксър? Тук темата е медицинската документация на Джокович.
228
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 314 "Скандалното в случая е, че Австралия е пуснала други неваксинирани играчи в турнира" Това не значи АБСОЛЮТНО НИЩО, тъй като техните медицински документи може да доказват нуждата им, а неговите не. А бащата на Джокович е т-р от най-висша класа, който си няма идея какво значат думите, които използва.
227
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 311 "Каквото и да значи това" Значи, че неконтролируем егоманиак реши че може да се е-ва с нация, на която собственото й правителство отказва на собствените й граждани завръщане от чужбина, ако не са ваксинирани, и реши, че може да им се изплюе в лицата като обяви на всеослушание, че за него "ще направят изключение". Никой не го е "насаждал". Той сам се "насади" с наглостта си.