От Кремъл: Дано САЩ не действа в Северна Корея като в Сирия!

За Вашингтон обаче всички опции били на масата
271
От Кремъл: Дано САЩ не действа в Северна Корея като в Сирия!
Снимка: Reuters

Руският министър на външните работи Сергей Лавров изрази надежда днес, че Съединените щати няма да предприемат едностранно действия за решаване на проблема със севернокорейската ядрена и ракетна програма, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Още по темата

"Надявам се, че няма да има едностранни действия като онези, които видяхме наскоро в Сирия", заяви Лавров на съвместна пресконференция със сенегалския си колега Манкьор Ндиай.

Той даде да се разбере, че Русия не приема "ядрените и балистичните авантюри на Пхенян в нарушение на резолюции на ООН", но подчерта, че това не позволява автоматично "нарушаването на международното право, като бъде използвана сила срещу Северна Корея".

По-рано днес вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви при посещение в Южна Корея, че страната му е за мирно уреждане на проблема по пътя на преговорите.

"Всички опции са на масата", що се отнася до това как да се отговори на Северна Корея, предупреди в същото време той.

Пенс предупреди затворената комунистическа държава да не изпробва решителността на американския президент Доналд Тръмп, нито мощта на въоръжените сили на САЩ.

"Ако трябва да изтълкуваме тази формулировка като заплаха за едностранно използване на сила... това, разбира се, е опасен път", каза в реакция Лавров. Той изрази надежда Тръмп да се придържа към линията, която е обещал да следва по време на кампанията за президентските избори в Съединените щати миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"защо в една "православно-сталиниска" дЕржава изповядващи "най-свещенните християнски ценности" имат за външен министър хазарин (евреин) от ливанско-католически произход и министър на отбраната отново хазарин от трюкрменски произход?"Защо в Римската Империя избрали тракиеца Максимилиан за император?! Ами защото тракиецът можел бре, обратний!Защо ни управлява Доган и Пеевски - ми щото не сме нито православни, нито християни бре!Ако беше малко по-сложен щеше да осмислиш колко си ***...
220
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гей РусияНикто един от двамата дето ги цитираш не са хазари. Хазарите основно са в Полша и съответно избягалите от там хазари в цял свят. Образовай се!
219
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо диктаторите винаги са толкова убедени, че народът им ги обича и иска да са на власт?По-конкретно за свин де-белун питам.
218
6
 
5
 
! Отговори
Гей Русия преди 7 години
защо в една "православно-сталиниска" дЕржава изповядващи "най-свещенните християнски ценности" имат за външен министър хазарин (евреин) от ливанско-католически произход и министър на отбраната отново хазарин от трюкрменски произход?
217
7
 
7
 
! Отговори
боби преди 7 години
Откакто се помня всички световни *** са под крилото на москва.Не случайно Роналд Рейгън нарече СССР империя на злото.
216
1
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
До Анонимен 229 По принцип си прав , но за пръв път чувам че Китай били победители във ВСВ.Дали не си изпуснал и Монголия.?
215
1
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
До Анонимен 230 Приятелю , имаш ***.*** на доктор.
214
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 230Вероятно след 100 години.
213
1
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
до 231А на Пакистан, Индия, Израел.... На тях да им го отнемат ли!?
212
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великите сили вкупом трябва да отнемат достъпа на КНДР до ядрено оръжие!Със съвместни действия.Ами че то утре и ИДИЛ или Саудитска Арабия ще поискат и те!
211
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До cazzo durocapita duro, нещо си прочел, ама не си го разбрал. Х-37 е постижение, но НЕ Е самолет 6-то поколение. Прави се за съвсем други цели. На бас, че Русия ще направи първия боен самолет от 6-то поколение. Вероятно ще е безпилотен. Руснаците се ядосаха! Тогава да не си им насреща! В момента подготвят Т-50 - най-доброто нещо, летяло досега, за конвейра в Комсомолск на Амур. Вероятно и в други заводи.
210
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не обичам американците и тяхната наглост.Обаче пък и Русия и Китай позволиха КНДР да се сдобие с ядрено оръжие,въпреки че като техен съюзник трябваше да ги контролират и да не допускат това.Ядрено оръжие могат да имат само страните победителки във ВСВ-Русия,САЩ,Китай,Англия,Франция.Това е правилно-не трябва *** и Пульо да имат достъп до това!Защото ако всеки има ядрено оръжие представяте ли си каква взривоопасна ситуация ще настъпи?
209
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До cazzo duroЗащо се нахвърляш на французите - всяка година на 14 юли правят величествени паради с гвардейци на коне, самолети, танкове "Льоклерк", бронетранспортьори, пехота, Чуждестранен легион.Италианците също са много зрелищни - берсалиерите с каските с пера тичат в тръс,красота.Техника. Ред!А индийците са царе с тюрбаните с различни шарении, страхотната висока маршировка, тежките ракети и безкрайните редици танкове Т-90.Да не говорим за китайците! Какви китайки само! Ракети от поне 10
208
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГлистАко беше така, над главата ти щеше да има огромен чадър!
207
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГлистТи какво, страдаш, че не са разпънали чадър и върху теб?
206
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 217Същото престъпление като избиването на 60000 руски пленници от полското бидло на маршалека Пилсудскиего! Едни са мрели от глад, други са служели да се упражняват полските кавалеристи в сеч върху живи хора. Стига с този Катин! Даже не знаете, че е имало и други масови разстрели на поляци, та повтаряте "Катин"!
205
26
 
8
 
! Отговори
Айде преди 7 години
Ришки стъпвайте тихо и се молете да не почне вас
204
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да ударят резиденцията на дебелия ким, а не да се занимават с глупости като в сирия.
203
0
 
16
 
! Отговори
456 преди 7 години
До ха-ха- хахатоО, свещена простота! ... Sancta Simplicitas! Ян Хус възклицание, произнесено на кладата, когато вижда една старица да добавя и своя сноп съчки към разгарящия се огън. Простота или простотия?Ти си същия в 21-ви век!!! Тази планета наистина няма шанс!
202
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво престъпление е избиването на над 100 хиляди бесарабски и таврийски българи от Сталин ? *** сигурно ще потвърдят че е нормално ?