Русия видя втори боен US миноносец в Черно море

"Карни" и "Рос" ще провеждат операции по сигурност
19 фев 2018 07:40,
299
Русия видя втори боен US миноносец в Черно море
Снимка: Reuters

Втори американски ескадрен миноносец – "Карни", навлезе в акваторията на Черно море.

От пресслужбата на Шести американски флот заявиха, че "Карни" "се присъединява към миноносеца "Рос" за провеждане на морски операции за сигурност", съобщава ТАСС.

"Навлизането на втори кораб на военноморските сили (ВМС) на САЩ се извършва в рамките на графика, който позволява на ВМС на САЩ да подържат оперативно присъствие в района", се казва в документа.
"Нашето решение да изпратим едновременно два кораба в Черно море е прието по-рано, а не като реакция на каквото и да било", се казва в изявление на Кристофър Грейди, командир на "Карни".

"Ние работим в избрано от нас време и с избран от нас темп в този стратегически важен район. По своята природа корабите се явяват гъвкави и мобилни сили и ВМС (на САЩ) в уникален вид осигурява надеждна защита на интересите ни по целия свят", продължава той.

В изявлението се подчертава, че за последен път два кораба на ВМС на САЩ са се намирали в Черно море по време на учението "Морски бриз" през 2017 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СандоАко се е заплила като предната може да изплува.
253
1
 
0
 
! Отговори
До NATO преди 6 години
Те и сега идват, като спазват Договора от Монтрьо от 1936. - по за 21 дни, след това - ротация. И сумарният им тонаж е определен. Абе, невежи и не искащи да се ограмотят, договорът го има в Нета и всеки може да го прочете! Само трябва да знае езици. Най-силният флот в Черно море беше турският. Когато се появиха двата змея на въздушна възглавница - "Бора" и "Самум" с по 53 възела (105 км/ч), въоръжени до зъби, турските адмирали се попитаха :"Какво правим ние в това море?".А сега и 6 "варшавянки"
252
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 260"Операции по сигурност" - с други думи дрънкане на оръжие. За какво му е на САЩ да дрънка оръжие е ЗАТВОРЕНО МОРЕ с един изход Босфора? Който контролира Босфора при една Война той контролира и Изхода на черно море независимо че не контролира и един квадратен метър от морето.Значи "Операциите по сигурност" ака Дрънкане на Оръжие са за да дразнят РФ е при такова практическо отношение след това се сърдят като Русия им отвърне с някой номер или подобен ход...
251
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
таварищите да гледат и да свикват защото нямат наториален акт за Черно Море
250
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайдеееееееее Рубладжии Къдеееееееее стее
249
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОСатанаиле, твоите дрисливи янки се опитаха само 1 (един) път с хиперзвукова ракета, тя си взриви и до тук! За франсетата въобще не говорим. Руснаците минаха всички изпитания, ракетата показа скорост, по-висока от очакваната и вече започват серийно производство. Китайците също изпробваха успешно хиперзвукова ракета. Толкоз!
248
18
 
5
 
! Отговори
Корабът е на НАТО преди 6 години
И ни пази от империалистическа РаССияДобре дошли !
247
0
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Тука като оня разказ " Българи от старо време"Всеки коментира неща от които нищо не разбира.
246
5
 
25
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
Да не изплува само пак руска подводнице в Ню Йорг
245
25
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
След като *** може да отиде в Сирия по покана на Асад, защо САЩ да не може да дойде с Черно море по покана на Украйна например?
244
5
 
33
 
! Отговори
Анти-НАТО преди 6 години
"защита на интересите ни по целия свят" - безгранична АРОГАНТНОСТ !!!
243
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото нещо в което саспециалисти американците екрадене и лъжене . Което епревърнато в практическа науканаречена маркетинг .
242
31
 
6
 
! Отговори
NATO преди 6 години
Русофили( стици) , пенявете, се кълнете плачете , ако щете се спукайте откъм гърба . България е член на НАТО и Щатите наш съюзник както Турция и Румъния ,а скоро и Украйна и Грузия така, че Черно море ще има още повече съюзнически кораби .Ще идват и френски и немски и британски военни кораби.Така , че свиквайте.
241
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От гледане на много холивудски филмисе стига до загуба на връзка с реалността .Точно това е и целта им . Това е маркетинг .Явлението америкофили се дължи на товаче хора със слаби критични способностипадат жертви на американския маркетинг .
240
23
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Единствено САЩ и Франция имат работещи хиперзвукови ракети, *** има някакви Циркони само в мокрите сънища на троловете.
239
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия да се оглежда и за онези апачи при ез Зор!
238
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" САЩ ще седят тук докат не опнеме кожата на стръвницата "Силно си в грешка . Никой няма да ги търпи тук дани превръщат в заложници . Просто ти ще трябва да останеш без твойта жалка кожа .
237
17
 
3
 
! Отговори
до 242- мечтателя преди 6 години
Явно още не си чувал, че американските ракети се пренасят от йонни двигатели /скорост 40 км/сек, руските сракети се движат с 5 км/сек. Чети повече!
236
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОСатанаиле, ти по-добре пази да не ти опънат кожата на онова вонящо място, дето завършва гастро-интестиналния ти тракт!
235
6
 
4
 
! Отговори
До 238 преди 6 години
Не можеш да смяташ. Написаното е % от БВП. Русия заделя много повече за военни нужди от САЩ- като част от всеощия национален бюджет. Просто Русия изкарва малко пари, а иска да харчи много повече за военни нужди. За да задоволи своите военни амбиции Путин ощетява собственото си население за сметка на генералите и адмиралите .