"Локхийд Мартин": F-16 отговарят на потребностите на армията ви!

Самолетите ще осигурят на страната ни най-модерните технологии
Обновена: 3 яну 2019 15:37 | 3 яну 2019 14:00,
782
"Локхийд Мартин": F-16 отговарят на потребностите на армията ви!
Снимка: pixabay

Изтребителят F-16 Блок 70, избран от България, е носител на най-модерните технологии и капацитет от 4-то поколение, които са на въоръжение в НАТО. Технологиите на този самолет бяха тествани, доказани и вече са в употреба на модернизираните F-16, които летят в Югоизточна Азия. Това се казва в позиция на производителя Lockheed Martin ("Локхийд Мартин").

Самолетът отговаря идеално на потребностите на българската национална отбрана и ще е гаранция, че военновъздушните сили ще използват най-модерния изтребител от 4-то поколение. Българската икономика и индустрия ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с Lockheed Martin.

"Името F-16 остава същото, но последното поколение Block 70 е съвсем различен самолет – част от цялостен пакет решения, които ще осигурят на България един от най-модерните и надеждни самолети на въоръжение в НАТО в Европа", казва пред "Труд" Джeймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие на F-16" в Lockheed Martin.

Още по темата

Екипиран с модерни оръжия, включени в предложената от нас цена, той ще даде много повече, отколкото обикновена охрана на въздушното пространство, настоява той.

F-16 Блок 70 разполага с многоцелеви радар (AESA), базиран на технология, използван във F-22 и F-35. Радарът може да проследява 20 отделни цели едновременно и има обхват от над 160 морски мили срещу наземни цели, значително повече от другите изтребители от четвърто поколение.

В допълнение към осигуряването на модерни и надеждни изтребители за България, Lockheed Martin потвърждава ангажимента си за програма, която ще донесе икономически и индустриални ползи за България. Компанията, която има клиенти в повече от 50 страни по света, разбира важността на партньорството и ще работи с правителствата на САЩ и България за идентифициране на възможности за намаляване на разходите за F-16 блок 70, докато трае процесът по придобиване на изтребителите.

"Офертата ни за F-16 блок 70 за България включва пълен пакет с обучение за пилоти и наземни екипи, логистика, помощно оборудване и оръжия за всички оперативни нужди, което означава, че няма абсолютно никакви скрити разходи. На България няма да й се налага да придобива каквито и да било допълнителни оръжия чрез отделни договори с трети страни или лицензи от правителства за интегрирането и използването им, които водят до допълнителни разходи и несигурност при другите оферти", допълва Робинсън.

Около 700 изтребители F-16 са част от военновъздушните сили на 10 държави-членки на НАТО в Европа.

Миналия месец Гърция потвърди, че ще модернизира 84 от по-ранното си поколение изтребители F-16 до стандарт Viper, който е подобен на новия блок 70, избран от България.

"България, която напредва в процеса на придобиване на F-16 Блок 70, може да бъде уверена, че ще разполага с доказана, усъвършенствана и модерна система изтребители, която ще гарантира десетилетия на оперативна съвместимост в рамките на конфигурация от стотици самолети, споделяна от военновъздушните сили на много страни от НАТО", казва Робинсън.

Новият завод в Грийнвил, щат Южна Каролина, САЩ, скоро ще започне производството на F-16 блок 70 за Бахрейн и Словакия. Това е и мястото, където ще бъдат произведени самолетите за България. В него се използва същото оборудване и същата база за доставки с голям опит, произвели хиляди F-16 във Форт Уърт, щат Тексас, като по този начин се елиминират рисковете, свързани с производството на новите самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


782
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
617
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте хвалили тия скапани и прескъпи самолети. Американците гледат да набарат ба л а ци та да им купят ненужни самолети на двойна цена и точно българия се явява б ал а ка
616
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф16 са боклуууци
615
5
 
3
 
! Отговори
загрижен преди 5 години
До 668 ПацuНе е ли рано за дрогиране ! изчакайте поне до 10.00 часа
614
9
 
9
 
! Отговори
до 669 да бе преди 5 години
Много добре се сетихте. найстина как сърбите свалиха най новия самолет стелт на янките. тия ф16 ще ги свалят като врабци
613
8
 
11
 
! Отговори
да бе преди 5 години
До 665Да бе ! как , и аз се сетих за Сърбия дето сърбите свалиха най новия и модерен стелт самолет на американците и то със стари ракети от съветското време а с С300 изобщо не ми се мисли.
612
3
 
5
 
! Отговори
лекар преди 5 години
До 663 ПацuИзвинете на какви хапчета сте днес ?
611
2
 
8
 
! Отговори
до авиатор преди 5 години
Ти ако си авиатор то аз съм император Нерон
610
3
 
6
 
! Отговори
Минута мълчание преди 5 години
Другари, Господа и Господари,С минута мълчание да почетем смъртта на хилядите турски войници загинали край Плевен, на Шипка, Стара Загора и Пловдив, защото ако те не бяха загинали Освобождението щеше да дойда на нанай.Мир на праха им. Светла им памет, Ашкулсум
609
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 660 Авиаторстиии би ! И кога са били тиа победи на ф16 ча нещо несващам ? Сигурно в главата ти когато си на двойна доза ?
608
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите ще получат през тази година С300 и кво прайме с тиа щайги ? падат кото круши
607
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще напълнат Бг с бракувани американски таралясници от които и скраб нестава
606
1
 
5
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
азмразявибезплатно
605
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във видин за година 42% по малко деца.. опразва се по бързо от чернобил след ядрен удар...
604
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ме обиждайте, аз само споменавам исторически факти. Съжалявам, че са ви неудобни. Бъдете живи и здрави!
603
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може руснаците да са имали амбиции за влияние и това е така, но никоя друга велика сила не дойде да воюва за това да се създаде държава на Българите. Останалите бълкански държави се включват за да могат и те нещо да отмъкнат и то в момент когато войната е вече решена. И все пак в следствие на тази война се създаде Княжество България. А министър председателя на Великобритания Бенджамин Дизрелии е искал да да не се разпада османската империя. Както споменах по -долу той й е помгал.
602
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм ***, но ако не беше тази война ние с вас щяхме да живеем в рамките на държавата турция, и да имаме толкова права колкото имат днес кюрдите.
601
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Войната се води на няколко фронта за да се отслаби Бълканския фронт от към човешка сила на османската империя. Това е подход използван в много други войни. А основната цел на тази война е да се реши източния въпрос преди всичко и не ме обиждай, защото сигурно нямаш и половината от образованието ми.
600
5
 
8
 
! Отговори
До 640 преди 5 години
Мaлoумник ,руско турската война се е водила на 3 фронта.България е била част от единия фронт.От страната на Кавказ ,руснаците губят 120 хилядна армия.И те ли са се били за освобождението на България бе ,трoл? Във войната се надигат Румъния,Сърбия и Черна гора и руснаците виждат шанс в това за нови имперски подвизи,което е нормално за това време.Ти какво си мислиш,че руснаците ни спасяват,щото им е било мъчно ,че сме били 500г. под робство ли ? Да не говорим и че тук са се били предимно Украйнци
599
4
 
2
 
! Отговори
До 639 преди 5 години
Който не помни историята е обречен да я изживее отново.
598
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакам да ми кажеш, че не имало и априлско въстание, но това е било измишльотина на граф Игнатиев, за да може Русия на нападне османската империя.