Тръмп: Незаконните мигранти са недоволни? Да не идват!

Така всички проблеми щели да бъдат решени
4 юли 2019 09:21, Елка Василева
30
Тръмп: Незаконните мигранти са недоволни? Да не идват!
Снимка: архив, Reuters

Ако незаконните мигранти са недоволни от условията в центровете за задържане в Съединените щати, то трябва да им се каже да не идват тук, заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от Франс прес.

Тръмп каза това след публикуването на доклад на американското министерство на вътрешната сигурност, в който се признава, че пренаселването и липсата на сигурност в няколко центрове за мигранти в Тексас създават риск за незаконните мигранти.

Лов за мигранти в САЩ: За нас нищо не е било даром, а за тях всичко безплатно!

Според текста на доклада мигрантите нямат достъп до вода за къпане, топла храна и дрехи за смяна. В документа се отбелязва също, че задържането на мигрантите в центровете продължава дълго време.

"Ако незаконните мигранти не са доволни от условията в центровете за задържане, просто им кажете да не идват. Така всички проблеми ще бъдат решени. Много от тези незаконно дошли чужденци сега живеят по-добре, отколкото са живели в местата, от които идват, и са в по-сигурни условия", написа Тръмп в Тwitter.

В граничната зона на Съединените щати с Мексико от месеци се наблюдава масово пристигане на мигранти от Централна Америка. През май 144 000 души са били арестувани и задържани, след като незаконно са преминали границата.

Повечето от тях искат да подадат молба за убежище, но в центровете за задържане не достига място - сходна е ситуацията и в центровете, където са настанявани непълнолетни и семейства.

Условията за живот в тези постройки са обект на критики през последните седмици от неправителствени организации и конгресмени от Демократическата партия.

Конгресменът Хоакин Кастро заяви в понеделник пред журналисти, че жени живеят в килии без течаща вода в център за мигранти в Ел Пасо, в южната част на щата Тексас, пише БТА.

Американският президент Доналд Тръмп превърна борбата срещу незаконната имиграция в свой приоритет и представя идващите от Централна Америка мигранти като заплаха за националната сигурност на Съединените щати. Той често обвинява опонентите си от Демократическата партия, че възприемат твърде снизходителна позиция по въпроса заради отказа им да финансират граничната стена с Мексико, отбелязва Франс прес.

Мексиканските власти, които под натиска на Вашингтон приеха да засилят сигурността на северната си граница, "се справят по-добре от демократите по въпроса с границата. Благодаря ти, Мексико!", написа Тръмп в друга публикация в Тwitter.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
0
 
! Отговори
Путин да се пука преди 4 години
От 1992 до 2016 Америка беше в едно полусънно шантаво състояние което позволи на Руснаците да опорочат света. Клета България беше инфектирана със прогнил социализъм и нямаше здраво място където да се хване. Очевидно Америка излиза от тази дрямка.
24
1
 
7
 
! Отговори
istinata преди 4 години
не бягат от диктатури а понеже мигрантския статут на преследвани в страната им им дава мнооого бонуси - жилище, пари, купони, здравеопазване и нелегално работи и хоп на тебе ти вдигат пенсионната от 55 при соца жени и 60 мъже на 70 за всички, че трябва да ги хрантутиш. А със зелена карта нямаш никакви бонуси - отиваш на свободен наем, работа няма, никакви купони, пари, нищо, защото при зелена карта трябва да имаш и "спонсор" който да покрива това ако ти не можеш.Така че браво на Тръмп, най-после един дето не мисли за себе си, а не като ония предишни идиотиц-престъпници.
23
1
 
9
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
границите са отворени, просто за легални имигранти,Тръмп иска да се научат да идват легално, както нас, затова пак ще го избереме Тръмп а демократите пак ще насъскват нелегалните за гласове.
22
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе фюрерчо Тръмп мамин сладък нямам търпение да ви изригне вукайа в иелоустоун че вече учените казват че се активизирал и да гледам сиира на теб и *** ти къде ще идете.Да останете не става щото в ядрена зима не е много яко а другаде да идете че кой ще ви вземе бе вие няма държава дето да не сте и се подиграли и да не сте унижили.Дано да не ви дойде на ум да идвате с кораби през океана.Щото матео Салвини дето го качихте на власт затвори пристанищата тъй че приятно умиране от глад бе кавали.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 23. Но остви това бягат в държавата за която работят робовладелците сори работодателите им от америкснските мултинационални корпорации в родните им държави.Това е все едно роб да избяга от британска плантация във Великобритания метрополията която е създала плантацията.И какво го чака там, още от същото побой и експлоатация до дупка.Трябва друго да направят да се съберат да си направят техни фирми и да спрат да работят за америкснските окупатори.Тогава Тръмп сам ще отвори границата на де.
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21 и 22 ако сте прави мигрантите яко са се прекарали.Сащ не е каквото беше.В Калифорния за месец банките изхвърлиха от жилищата им 15 000 души и не не имигранти чисти местни американци.Ако правят това с чистите американци представете си ако бяха мигранти.Второ прави сте че бягат от десни диктатури и капиталистическа най-често пак америкснска експлоатация но каква е логиката да бягаш в друга държава управлявана от най-дясната възможна диктатура тази на Тръмп която финансира другите като нея.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да работят във фабриките на САЩ в държавите си за няколко долара месечно и да правят Америка велика, те идват в Америка и искат американски заплати и правят Америка бедна.
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мигрантите бягат от десни диктатури, от капитализъм, от експлоатация и искат по-добър живот в страната на неограничените възможности.
17
10
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Хехе, безкомпромисТно! Е с такива профани щъкащи по земята, такива *** като Тръмп винаги ще имат избиратели.
16
9
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Къде, бе кратуно правят! Погледни *** българска... Цялата е зарината от отпадъци, а мигранти тука няма! Между другото, бг е от най-мръсните държави, които съм виждал сравнено и с доста африкански и азиатски, в които съм бил. Та точно ганьовистанец да говори за чистота е нелепо.
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето това е истински лидер с позиция, а не някой свръхемоционален еврогей-лигьо. С незаконните имигранти трябва да се действа безкомпромистно, те са престъпници и нямат правото да претендират за каквото и да е било. Когато прокарваш политики от типа разграден двор, получаваш тероризъм, престъпност, фалит и разруха, все неща които могат да се видят в ЕС.
14
8
 
7
 
! Отговори
Другари и другарки: преди 4 години
Въпрос към русофилите: Защо всичко живо бяга към САЩ, а не към Русия?
13
16
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Тръмпи е любимец на киселите злобни профани. Затова е тачен от масата форумни кратуни. А дедо му на това вулгарно нищожество как е дошъл от Германия?... То бива безочие, но този доказан патологичен лъжец е дъното на падението.
12
6
 
4
 
! Отговори
петър преди 4 години
А защо не емигрирав вРудия?
11
2
 
21
 
! Отговори
с.д. преди 4 години
А те да не би да са очаквали супер лукс? къде са тръгнали, защо не си подредят държавата, ами са тръгнали да развалят подредените държави? Тръмп е абсолютно прав.
10
5
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Кой бомбандира Сирия, Ирак, Либия Мексикански залив ? Всички емигранти трбва да идат в САЩ, а не в ЕС ! Тръмп може да не е виновен, но това е вина на САЩ, а не на ЕС. Който сее демосрация с бомби сега да приеме и бежанците защо ЕС да ги приема ? Дер ***да ги товари на кораби и право в САЩ да ги носят.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаххахаа правилно.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е прав.Честит четвърти юли.
7
3
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Мигрантите НЕ са виновни за презаселванто на тая клоака САЩ. Бившите либерали от САЩ тъй научиха хората и прекараха политики на Отворени врати дори в ЕС. Сега вместо либералите да понесат наказателна отговорнот те казват, че мигрантите са виновни. Не може 20 год САЩ да са те учили, че е добре такваз демокрация да се готвиш да емигрираш и накрая да ти кажат не идвайте.
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че Путин го посочи чрез допотопния си шпионски софтоер!