Лов за мигранти в САЩ: За нас нищо не е било даром, а за тях всичко безплатно!

Един от групировката дори искал да ги избие с отровен газ и да спре инвазията
10 юни 2019 19:30, Елка Василева
55
 Лов за мигранти в САЩ: За нас нищо не е било даром, а за тях всичко безплатно!
Снимка: Дойче веле

Тежковъоръжени мъже излизат след залез слънце на "лов за мигранти" покрай границата на САЩ с Мексико. Повечето са членове на брутална въоръжена групировка. Някои от тях дори мечтаят да "решат проблема" с отровен газ.

Те подхващат мисията си след залез слънце - покрай граничната ограда в Сънланд Парк, Ню Мексико. Когато за другите денят почти е завършил, техният тъкмо започва - Джим Бенви и шофьорът "Чин", който крие истинското си име, а и лицето си, защото носи маска.

Двамата са въоръжени с автомати, които законът на американския щат Ню Мексико им позволява да носят открито. Освен Чин и Бенви въоръженият доброволен отряд, поставил си за цел да пресече притока на нелегални мигранти, включва още трийсетина души. Те патрулират, залавят мигрантите и ги предават на граничните власти - наричат се "Патриотична гвардия", пише Дойче веле.

"За нас нищо не е било даром, а мигрантите получават всичко"

Чин, който е син на нелегални мигранти от Мексико, сега се бори срещу прииждането на нови пришълци оттам. "В крайна сметка за тях трябва да плаща американският данъкоплатец", отбелязва той. По сходен начин мислят и останалите от отряда: "За нас нищо не е било даром, а мигрантите получават всичко безплатно".

Сред членовете на групата има ветерани от армията, има и безработни като Джим Бенви. Издържат се с дарения, набирани благодарение на преките видео-репортажи, които Джим Бенви ежедневно публикува в интернет.

Основният им враг са т.нар. "койоти" - трафикантите на хора, които прекарват нелегални мигранти, проститутки и наркотици към Америка. „Те са опасен враг, срещу когото не можеш да се изправиш невъоръжен“, казва Бенви. От оръжията има нужда както за сплашване, така и за самозащита - срещу "койотите", а и срещу членовете на престъпния картел от мексиканския град Хуарес от другата страна на границата.

"Граничните власти имат нужда от нас", посочва Бенви. И това е самата истина - заради множеството мигранти американските граничари са толкова претоварени, че не успяват да контролират всеки участък от границата с Мексико. През април от Мексико в Съединените щати са дошли над 100 000 души без документи. „На много места границата е просто отворена“, отбелязва Бенви. Затова и неговият отряд не остава без работа.

Една от най-опасните групировки в САЩ

"Патриотичната гвардия" има претенцията да е безобидно гражданско сдружение, нейните членове се определят като доброволни помощници и не желаят да бъдат наричани "милиция". Правозащитните организации и кметът на Сънланд Парк обаче не споделят това мнение - групата създава повече проблеми, отколкото решава. Само допреди няколко седмици мъжете са били част от т.нар. „Обединени конституционни патриоти“ – тежковъоръжена групировка, прославила се с редица незаконни деяния.

Край границата с Мексико тя беше изградили свой лагер – т.нар. Camp Liberty – тъкмо на онова място, през което, според Доналд Тръмп, прииждали убийци, изнасилвачи и други престъпници от Мексико. В един момент обаче обвиненията срещу членовете на групировката станаха прекалено много. Говореше се, че мъжете са гонели и задържали под оръжие стотици мигранти. Един от членовете пък обявявал, че иска  "да избие мигрантите с отровен газ", за да сложи веднъж завинаги край на "инвазията". Прокуратурата в Ню Мексико открито осъжда провежданите акции, но до процес така и не се е стигнало.

"Няма доказателства", изтъква кметът на Сънланд Парк Хавиер Переа. А няма и как да се противодейства на въоръжените милиции - при положение, че носенето на оръжие в Ню Мексико е законно, ако не го насочваш срещу хора и не задържаш някого против волята му.

Правозащитни организации като "Border Network for Human Rights" в Ел Пасо са възмутени от саморазправата, извършвана от милициите. Повечето мигранти, преминаващи границата, са семейства, които бягат от престъпността в Мексико  и са готови доброволно да се предадат на американските гранични власти, казва председателят на организацията Фернандо Гарсия и пита: "При това положение кому са нужни въоръжените опълчения?

Нелегални действия?

И американските гранични власти се дистанцират от гражданските отряди по границата и предупреждават официално за "последствията за обществената сигурност", които биха могли да настъпят, ако "въоръжени цивилни граждани започнат да упражняват насилие". В Сънланд Парк обаче се вижда, че американските граничари ползват сведенията, предоставяни им от "Патриотичната гвардия" и си сътрудничат с нея, макар и неофициално.

Действията на въоръжените милиции няма как да бъдат наречени законни. В интернет има видеозаписи, от които се вижда как тежковъоръжените мъже принуждават мигранти да падат на колене и после ги държат под насочените дула на своите оръжия, докато дойдат граничарите.

Както казва Бенви - докато стената на Тръмп не е готова, ще продължим да контролираме границата. А оръжията в последно време се оставяли в колата - ако им се наложело да ги употребят, знаели как се действа с тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
8
 
! Отговори
Не! преди 4 години
Динковчета...
47
1
 
8
 
! Отговори
Митко преди 4 години
"Дойче веле" .. либерал-глобалисстите .. демек антиббългари..
46
1
 
10
 
! Отговори
Туск преди 4 години
Щата Ню Мексико ти позволява открито да носиш амтоматичти оръжия. Готина държава. Е за Америка е била и винаги ще остане велика държава. Тука за един газеляк, ако не си го регистрирал ще те опандизят като стой та гледай. Тая държава си има закони , ред и всичко. Тука сме територия.
45
13
 
10
 
! Отговори
Американ преди 4 години
До Анонимен 41:Всъщност потока е от Канада към САЩ, а Тръмп прави Акерика отново велика - икономиката никога не е била така силна, въпреки злостта и лъжите на либерастовците от твой тип.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той Динко е на същия акъл. Ще е интересно ако се свържат по интернет и разменят тактики при лова на емигранти.
43
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората направили най големия геноцид в човешката история, правят върху земите на коренното населението държава от сбирщина , която е превърната в консуматорска тълпа.Тия юнаци са като нашите патриоти и Динковци .
42
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чета форума и скивам как некви копейкаджии се кефят, че освен в *** имало прблеми и в сащ да има, но по голям батак от руския няма...
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"До 32Да бе ... Той Пловдив е гръцки."---Е, и малко арменски, де! Или Ерменски, как беше ? :) :)
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големите проблеми за мигрантите са да срещнат натурализирани американци. Американците проблеми с мигрантите нямат, но тези получили гражданство изпиват кръвчицата на новите кандити.
39
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е - за вас нищо не е било даром, трябваше да си го откраднете и да избиете коренното население на тероториите, които населявате. А после - история на терор и инвазии на чужди територии, войни под предлога, че се пази "мирът", "демокрацията" и прочее фалшиви предлози.Да п-укнете дано.
38
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро Канада ще трябва да строи стена, за да спре наплива от бягащи от капиталистическия рай на юг, донесен им от Тръмп. Американците са принудени да бачкат 24/7, за да си плащат наема, а ако се разболеят, край. Няма безплатно здравеопззване и хората *** като мухи.
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите психодесни обвиняват комунистите, че не ги пускали да излизат от родината им. А на тях им се ходило по чужбина, та 2 не виждали. Проклинат границите и милеят за падане на всички стени с любимия им евроатлантически свят. А в същото време лидерът на ФАЩ строи стена. А сега де? За тях може, за нас - не.
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за ***, що за космическо недоразумение трябва да е човек, който слави Ю Ес Ей фанатично, а в същото време защитава нарушители да преминават българската граница. Ами да хване да си навре пръстите отзади, после да ги оближе, щото и без друго на това се равнява, увъртанията в "убежденията му". Пошерковскъ работъ
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 32Да бе ... Той Пловдив е гръцки...
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГАранция ви давам, ако бат Динко и компания имаха калащници, щяхме да откриваме маови гробове...
33
2
 
29
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Специално за тази земя, всички освен индианците са мигранти, така че това е смешно за тази измислена държава, изградена върху *** територия ;) !!!!
32
1
 
29
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Заражда се ч у м а, не знам защо цензурирате такива думи. Такава цензура не е имало и по време на комунизма.. Не е ясно как трябва да пишем тези коментари за да не осакатявате написаното.......
31
1
 
38
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
В Лос Анджелис има около 100 000 човека бездомни, има съмнения, че се заражда чума, понеже климата се затопля, бездомните с.ерат по улицата и има нашествие от плъхове. В доста издания писаха по въпроса. Демократите канят всякакви малцинства в тези градове за да печелят гласове, хвърлят милиони за социални помощи които са само временно решение, нещо като тука със шведите. Същите НПО-та действат и там, всъщност там са го измислили това нещо....
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 30Red Dead Redemptio, much?
29
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно.Повечето мексиканци са престъпници изнасилвачи и убийци.Тва че гледат и произвеждат наркотици е никакъв проблем на фонът на това че притежанието на нова раница е достатъчен повод да бъдеш застрелян или отвлечен с цел откуп в голяма част от Мексико.Има градове където магазините приличат на крепости,пари и бележка за какво са се подават през малка вратичка докато купувачът гледа дулото на картечница.Оказва се че и картечница не върши работа тъй като местните бандити атакуват с булдозери.