Нови санкции: САЩ и Великобритания забраняват вноса на руски петрол

Това нанася "мощен удар" върху "войната на Путин", каза Байдън
Обновена: 8 мар 2022 19:06 | 8 мар 2022 19:00, Красимир Ангелов
543
Нови санкции: САЩ и Великобритания забраняват вноса на руски петрол
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви официално забрана за внос в САЩ на петрол и газ от Русия, предадоха световните агенции.

Забраната нанася "мощен удар" върху "войната на Путин", каза държавният глава на САЩ, цитиран от БТА. Същевременно той предупреди американците, че "защитата на свободата ще има своята цена".

Още по темата
"САЩ се прицелват в основната артерия на руската икономика. Забраняваме целия внос на руски петрол, газ и енергоносители. Това  означава, че руският петрол повече няма да бъде приеман в американските пристанища и американският народ ще нанесе нов мощен удар върху военната машина на Путин", каза Байдън в Белия дом.

Това е най-мащабното действие на администрацията на Байдън досега за санкциониране на Москва заради нахлуването в Украйна.

САЩ разбират причината съюзниците им в Европа да не могат да се присъединят към забраната за внос на енергия от Русия, добави президентът.

Русия е третият по големина износител на суров петрол и петролни продукти за САЩ. Америка получава по-голямата част от своя внос на нефт и нефтопродукти от Канада - 51,3%. След Канада се нарежда Мексико - 8,4%, след това Русия - 7,9%, и накрая Саудитска Арабия - 5,1%, според статистиката на Агенцията за енергийна информация за 2021 г.

Великобритания също оповести ограничения върху вноса на руския петрол, минути преди Вашингтон. Лондон планира постепенно  да сложи край на вноса на петрол от Русия до края на годината.

По-рано днес Европейската комисия представи план за постигане на независимост от руските изкопаеми горива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


543
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
427
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонимени спрете руският *** за Бога...да България ще плаща дребните 40 лв на всеки бежанец от Украйна...и да България не е бедна,ограбваха ни руски агенти и слуги...и имаме още,ще делим залъга си с децата на Украйна...спрете да плащате геноцида над украйнците и да финансирате крепостните и наемниците чеченци на путин!!!
426
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и агенти на щази...време е за рестарт...нима ще запазите платеното ви от путин...нима ще сте живи да се радвате,нима народите ви ще ви простят?...ако натисне бутона...помислете кой го възпира да не го направи!...и продължавате с лицемерието си...свърши се!!!той и украйна нямаше да напада...споко така и с бутона!ама вие продължете да храните антихриса-убиец лицемери!
425
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
САЩ никога не са били империя,никога не са имали подобни...през цялата си история са плащали чужди грешки...опитвали са се да помогнат на Света ни да осъзнае,че само заедно,солидарно можем да изградим Справедлив Свят...децата на САЩ умираха ВСВ...не за да строят "империя",децата на САЩ плащаха с лишения...да съборят империята СССР...нечовешка!можем да спорим с аргументи...с манипулации и вменени вини,заплахи и обиди...аз съм по-добър!!!приятели!!!
424
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Равнопосавеностама и аз живея в него,и от кога сайтчета на кибер армията на путин са "закрити свободни медий"?...а вече не можеш да ми ровиш в устройствата,да ме заплашваш и обиждаш за да не изразявам мнение?това ти е болката...и когато ми плющяхте по 30-40 минуса за секунди...заплахи обиди...пак го споделях...защото съм Свободен...Бог ми е дал живота... така оцеляваме Децата на Бог!!!въпреки убийците и крадците!!!
423
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Равнопосавеностто към това се стреми путин...все повече да мислят като теб,ама бензина прави ли те Свободен,яде ли се?с парите плащани на путин за "бензина"той прави армии...които утре може и най-вероятно ще потропат и на твоят дом!от десетилетия путин работи ЕС и го прави зависим!боко му построй турски с парите на българите за да снабдява...сърбия,ако не прогледнете...ще трошите камъни в...сибир скоро,ЕС е зависим...путин през щази корумпира политиците и работят за него!!!не сме слепи!!!
422
2
 
0
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 2 години
468 - Свободен свят няма след, като забраняват медии!
421
2
 
0
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 2 години
Те хубаво забраняват нещо, което практически не внасят, ама ако ЕС направи глупостта да го забрани ще има бензин с капкомер!
420
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ЕС незабавно налагане на ембарго за енергиините от русия.имате пари за спиране на пройзводствени в източна,имате пари за замърсяващи въздуха и водата в китай,имате пари за финансиране армиите и войните на путин...а нямате за енергийна независомост...германските и френските домове са отоплявани със животите на украйнски жени и деца...това е истината...невиждан позор и срам!!!...съучастници!!!
419
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
путин превърна русия в китайска провинция...Свободният Свят...няма да е евтино...но изтеглете производствата си и спрете технологиите за китай...ще родите още по жестоко чудовище,отоплението на германските домове ги плащат украйнците с...животите си...г-жо меркел!спрете с лицемерието и поемете отговорност!!!и САщ изтеглете базите си от Германия...Свят голям...прекалено висока цена плаща Света ни зависимостите на германските щази агенти!!!
418
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спират да купуват руски петрол и газ ама от догодина.....иначе санкционират и ще принудят Европа да купува от тях ...
417
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
465 Санкциите само ще се увеличават, оттук нататък.
416
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стига, бе, с тия санкции, бе, дж0. коя наднационална корпорация те посъветва
415
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашагите са готвили биологични оръжие. Това е още една от причините за наказателната операция на Путин.
414
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само едно знам,в щатите малолитражки не карат.Ще го изметат Байдъна,там най-много ги боли да им е скъпо горивото.
413
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин се отказа от шантажа с ядрените бомби, защото се оказа че нищо не е в изправност. Ядреното оръжие за да е изправност и готово за използване изисква огромни ресурси, като пари и като обучен персонал. Тези ресурси ги няма в корумпираната империя на злото
412
1
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До бб "Не е ясно доколко тези санкции увреждат икономиката на Русия,но вече те достигнаха до нас в цените на всичко и то сериозно в пъти." --- Да, така е. Познайте кой ще плаща софрата в крайна сметка за действията на алчния Запад - както винаги, НАРОДЪТ
411
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Смятай колко прости хора има щом се връзват на троловете и си мислят, че с една ядрена бомба някой може да взриви земята." --- Простият си ти! Дори ограниченото използване на ядрено оръжие може да сложи край на човешката цивилизация - заради измененията на климата, липсата на реколта, болестите и глада. Вземи се поинтересувай какво е ядрена зима, преди да пишеш глупостии с такъв апломб! И ако мислиш, че краварите могат да пуснат 1-2 бомбички, без отговор, както едно време - лъжеш се
410
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
очаквам да обслужват срещу лукчета
409
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
очаквам много леки жени от империята на злото
408
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато народа ни изнемогва,а нашите пенсионери направо мизерстват,то управляващите ни продажници решиха и гласуваха да отпускат по 40лева на ден на украйнските бежанци.Питам след като САЩ и запада подтикнаха Русия да започне тази операция в Украйна,защо същите от запада не поемат изцяло издръжката на бежанците ,Бедна Бъгария няма тази възможност.