Вероятността Русия да използва тактическо ядрено оръжие е малка

Опасенията обаче остават
25 фев 2023 11:49, Нели Христова
128
Вероятността Русия да  използва тактическо ядрено оръжие е малка
Снимка: БГНЕС

Администрацията на САЩ смята, че вероятността Русия да използва тактическо ядрено оръжие в Украйна е малка, съобщи американският вестник „Политико”. Според източниците на изданието тази позиция е изразил в четвъртък съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан във видео разговор с група експерти. Според публикацията по време на закритите консултации „Съливан каза, че наистина няма опасения, че Владимир Путин ще използва стратегически ядрени оръжия срещу Украйна или западните съюзници“.

Както се посочва в материала, администрацията на САЩ „все още има опасения“, че ръководството на Русия „може да нареди използването на тактически ядрени оръжия в Украйна, но в момента няма ясни признаци, че това ще се случи в близкото бъдеще." Съливан не поясни дали оценката се основава на наличието на някакво американско разузнаване.

Съливан също е казал, че Джо Байдън на среща тази седмица в Киев с Володимир Зеленски е обсъдил какви „гаранции“ може да даде Вашингтон на Киев, ако бъдат приключени евентуални мирни преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
10
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Путин съвсем ясно каза - бийтима, ибетьима, ас първи Ядрено уружие нема да исплзвам!
87
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На урките ще им пуснат малко Беден уран да ги поохранят както краварите пуснаха в Югославия където и до ден днешен се разболяват от Рак. В българия онкоболните се увеличиха десеторно. Но краварите не са виновни виновен е драгалевският ромлия който даде коридор на краварите да бомбят Югославия.
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То това че са братя не пречи единият брат да е лош(фашист-сатанист), а другият да е добър(християнин).
85
8
 
5
 
! Отговори
Дядя Путя преди 1 година
Стига вече санкции! Свършиха ми памперсите!
84
6
 
4
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Тия бунаци само от приказки я докарват, плашат, никога няма да посмеят, самите те много добре знаят нивото на което са. Щатите със сигурност ще пострадат но в *** няма да останат даже микроби.....
83
7
 
3
 
! Отговори
Kresi преди 1 година
Руската трактовка за украйна е от как идват болшевиките.Ти вероятно чуваш за първи път за ЖЕЧПОСПОЛИТА облъчен толкова години от руска пропаганда.Ами отделно от историческите факти поне прочети трилогията на хенрик сенкевич който описва точно този период.Ами владислав варненчик какъв е бе червен умник
82
8
 
6
 
! Отговори
Kresi преди 1 година
Ти май не разбра че казах че украинския етнос има много малко общо с руския та руснаците да претендират .И ТИЯ МУМИЙ и убийци като ленин и сталин са ми най отвратителните същества.Но и хитлер е бил подобен ***.Русия не стане ли деболшевизация я чака разпад.В краен случай превантивен удар с неядрени ракети по военната инфраструктура на русия.Да рогозин шефа на роскосмос през 2018г плака пред путин че сащ могат да унищожат военната инфраструктура на русия конвенционални ракети на 90%.А той знае
81
2
 
8
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
Интерпретации от дистанция на времето, колкото поискаш! Истината е някъде там, в стотици хиляди загубени животи. А сега хвърлят боб , за да разберат да ли руснаците ще използват ядрено оръжие.. Е, лично чух Путин, в 7-8 речи и интервюта. Той каза ДА, но не първи!
80
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До:ДО ВЧЕРА ПРОПАГАНДАТА ГОВОРЕШЕ ПЛАМЕННО,ЧЕ СА БРАТСКИ НАРОДИ.ДНЕС РУСКИТЕ БОТОВЕ И ПУТИН ПИЩЯТ,ЧЕ ТОВА СА ФАШИСТИ! ТЕЗИ,КОИТО МОГАТ ДА МИСЛЯТ,СЕ ЧУДЯТ КАКВО СТАВА.Отговор: А какво пречи да са братски народ под фашистко управление?
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Креси )? Това нова трактовка на историята ли е? Защо не ти харесва старата?
78
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОЛОВИН ЮЖНА РУСИЯ ИМА РОДНИНИ УКРАИНЦИ.ДО ВЧЕРА ПРОПАГАНДАТА ГОВОРЕШЕ ПЛАМЕННО,ЧЕ СА БРАТСКИ НАРОДИ.ДНЕС РУСКИТЕ БОТОВЕ И ПУТИН ПИЩЯТ,ЧЕ ТОВА СА ФАШИСТИ! ТЕЗИ,КОИТО МОГАТ ДА МИСЛЯТ,СЕ ЧУДЯТ КАКВО СТАВА.
77
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Kresi Креси креси много си зле, д.ж.е.н.д.ъ.р.ч.е! Историята е друга и не ти, нито ЛГБТ общностите я пишете!
76
13
 
11
 
! Отговори
Kresi преди 1 година
Янките хвърлиха атомни бомби над япония за да може японския император да заповяда на почти едно милионната японска армия намираща се в манджурия да се предаде.И да може руснаците да си припишат победа.Но руснаците си мълчат за тоя факт иначе ще се срути мита за тяхната непобедимост.За ВСВ също си мълчат за мащаба на военната помощ и храни без която хитлер просто ги беше прегазил.За това и разбрах от руснаци участници във всв в тюмен допълнително от това което знаех.Даже малка българия даде около
75
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НАТО-Стандарт Мислиш ли или си много уплашен! Типично за русофоб!
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А трябва да го използва! Много животи ще бъдат спасени!
73
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Минаващ Добре, отивай сега да си нахакаш вибратора, за да успокоиш а.н.а.л.н.о.т.о напрежение!
72
8
 
20
 
! Отговори
Е,друго си е преди 1 година
фащ да хвърли атомна бомба над Хирошима и Нагасаки,някак по-демократично и транс-атлантическо е...
71
26
 
15
 
! Отговори
Минаващ преди 1 година
Русия ще загуби тази кървава война.
70
10
 
29
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Никой дума не обелва, че "добрите" САЩ хвърлиха две атомни бомби над япнски градове с цивилно население Хирошима и Нагасаки. САЩ имат право да се защитават с всички методи, а Русия не - и откъде накъде?! Ако някоя държава разположи оръжия за масово изтребление на границите на САЩ, Америка моментално ще ги смачка с военна сила - и това ще е правилно, но ако Русия го направи - о, колко е грозно и нечовешко това! Стига с тия двойни аршини...
69
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Kresi Истинската история я създава любимият ти другаря Ленин, като създава държава Украйна в състава на СССР и я нарича УССР. Етноса тоже. По късно друг твой любим вожд др.Сталин дообогатява етноса и териториите съответно, като включва в пределите на УССР исконни полски територии и още поляци и хазари. Накрая друг твой любим вожд др.Хрушчов при един пиянски запой добавя към УССР и Крим.Та така с твойте измисли премислици за украински етнос и държава!!!