Вероятността Русия да използва тактическо ядрено оръжие е малка

Опасенията обаче остават
25 фев 2023 11:49, Нели Христова
128
Вероятността Русия да  използва тактическо ядрено оръжие е малка
Снимка: БГНЕС

Администрацията на САЩ смята, че вероятността Русия да използва тактическо ядрено оръжие в Украйна е малка, съобщи американският вестник „Политико”. Според източниците на изданието тази позиция е изразил в четвъртък съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан във видео разговор с група експерти. Според публикацията по време на закритите консултации „Съливан каза, че наистина няма опасения, че Владимир Путин ще използва стратегически ядрени оръжия срещу Украйна или западните съюзници“.

Както се посочва в материала, администрацията на САЩ „все още има опасения“, че ръководството на Русия „може да нареди използването на тактически ядрени оръжия в Украйна, но в момента няма ясни признаци, че това ще се случи в близкото бъдеще." Съливан не поясни дали оценката се основава на наличието на някакво американско разузнаване.

Съливан също е казал, че Джо Байдън на среща тази седмица в Киев с Володимир Зеленски е обсъдил какви „гаранции“ може да даде Вашингтон на Киев, ако бъдат приключени евентуални мирни преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не ти е "великолепната седморка" , нито това е Мексико !
67
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойците на ЧВК Вагнер освободиха Дубово-Василевка на 24 февруари. Това съобщи председателят на движението "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов."Дъбово-Василевка е наша! Войници на ЧВК Вагнер освободиха Дубово-Василевка северозападно от Артемовск (Бахмут). Днес, слава Богу, е ползотворен ден", каза Рогов. По думите му прочистването на село Ягодно продължава. Дубово-Василевка се намира на 2,5 км западно от по-рано освободената Берховка.
66
19
 
12
 
! Отговори
Kresi преди 1 година
Абе някой от русофилите знае ли истинската история на украинския етнос от създаването на княжество киевско печорска лавра създадено около 400г преди московското на угрите (русите).И точно там ние сме разнесли азбуката.После създаване на литовската полско украинската държава ЖЕЧПОСПОЛИТА които на два пъти идват неуспешно да ни освобождават от османците.И точно те разбиват османците при виена.Това червените плазмодий са невероятно *** и агресивни каквато е и идеологията на болшевизма
65
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Близкия изток тя уж искала да работи в мисията на ООН за правата на имигрантите и бежанците,но по някаква причина се присъединила към армията на Кюрдистан като медицинска сестра,а след това станала снайперист.През май 2022 г. Талита,както си спомнят близките започна подготовка за пътуване до Украйна.Тя дори покани брат си да бъде доброволец с нея в зоната на военните действия.Той обаче отказа да рискува живота си.В началото на юни жената подписа договор с Международния легион на Украйна.В частта бразилката отговаряше за осигуряването на снайперистко прикритие по време на отстъплението на укр
64
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята на красива моделка от Бразилия(дявол в женски дрехи и миловидно лице): На 30 юни 2022 г. в района на Харков беше ликвидиран наемник от Бразилия Талита до Вале. Преди да дойде в Украйна, Талита участва в мисии срещу ИДИЛ в Ирак и Сирия.Талита до Вале е родена през 1983 г. в Бразилия. В младостта си според запознати мечтаела да стане известен модел и актриса-участвала е в модни ревюта и токшоута като Ергенът, играла е в театъра.След като се дипломира като юрист,Талита заминава за Ирак.
63
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един американски наемник е унищожен! 28-годишният Андрю Питърс е ликвидиран на 16 февруари в купянското направление. През ноември миналата година той отишъл в Украйна и се присъединил към Международния легион за териториална отбрана.Заслужава да се отбележи, че Питърс също е бивш редовен военен в американската армия. През 2014 г. участва в бойните действия в Афганистан.
62
7
 
3
 
! Отговори
Жокера преди 1 година
Не ми давайте предателски пръстчета на долу .България над всичко.Да пребъде България докато големите се самоуищожат.
61
18
 
16
 
! Отговори
До Московские новост преди 1 година
Едно си путинофила знае, едно се бае - рассия та рассия, бъдещето на путинова раша няма как да е за сметка на начина на живот и територията на европейските народи, а тяхната позиция е категорична, всеки който е имал досег с раша бяга от нея като от чумa, говоря за всичките и съседи на запад от блaтнaя, бягат и самите руснаци, дори и мигрантските потоци я заобикалят, ако Кремълските комуно-фашисти мислеха за сънародниците си, вместо танкове и война щяха да им дадат просперитет и развитие ... !!!
60
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да даваш оръжие от арсенала си, на воюваща страна,си е ачик участие във войната, нали ! И българите не искат да се праща оръжие....и немците не искат...ама американските *** няма как да не мляскат задниците на краварските господари Много добре са изброени държавите които ще плащат репарации на Русия след като конфликта приключи след месец!Но на кой му дреме ко мислят швабите,те не са евроатлантически орентирани и са русофили.
59
18
 
9
 
! Отговори
Жокера преди 1 година
Всички българя взимащи страна относнно войната в ъкрайна са предатели на майка България.Точка Казах
58
20
 
14
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Киев създаде Русия и Киев ще я заличи. Предсказано е. Четете!
57
20
 
12
 
! Отговори
Московские новости преди 1 година
В крайна сметка от Украйна няма да остане почти нищо. Територията й ще се върне там, откъдето е дошла. Източна Укайна е Русия, западната част е Полша. Това е положението.
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 53 Питам само- Защото са най лошите и зли на планетата.
55
0
 
2
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Не ме интерисува така или иаче нищо не зависи от нас .
54
14
 
14
 
! Отговори
Гошо Тарабата преди 1 година
До 53: Никой няма да пита Русия, когато се наложи да изравнят Мордор (пардон, Москва) със земята в отговор на руски ядрен удар в Украйна! Разбра ли?
53
11
 
18
 
! Отговори
До 56 преди 1 година
Кой и кога е казал, че ще напада Блатная? Матушката ви нападна Украйна и логично Украйна води отечествена война, за да се освободи от азиатските орди на путлерофашагите.
52
11
 
14
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
В момента путинова раша не води войната на своя територия а я е изнесла на територията на суверенна Украйна и никой в Европа няма да допусне износът и на войни ... ти май нещо не проумяваш ... ?!
51
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Втори път война на своя територия Русия няма да допусне ! Ако не сте разбрали , изчакайте малко !
50
11
 
17
 
! Отговори
Смех , БАКЕ... преди 1 година
Щом РАШКИТЕ пак РАЗИГРАВАТ пиеската с "ядрения рекет"ЗНАЧИ МНОГО СА ЗЛЕ.....хахааа...ТАЯ ДЪВКА ВЕЧЕ НЕ ЗАЛЪГВА НИКОГО!!!!!
49
16
 
27
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До Московские новости...Европа живее в реалността на 21 век, пример затова е ЕС, когато Англия избра своя Брекзит никой от ЕС не и прати танкове, същото би се отнасяло и за всяка членка на ЕС...не е така в путинската феодална латифундия и федерацията и, още по времето на СИВ и Варшавския договор Кремъл пращаше танкове в Чехия, Унгария и Полша, въпреки това СеСеСерето се разпадна...после ги пращаше в Грузия и Чечня, с тях извърши анексиране на Приднестровието, а сега нападна и суверенна Украйна