Българин стана африканец, за да оживее!?

Абсурдите в лекарствената политика на НЗОК са в ход
Обновена: 26 мар 2012 14:45 | 26 мар 2012 07:07, Екип на Dnes.bg
136

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
36
 
! Отговори
До 110 преди 12 години
Е да обаче има и една друга много по-справедлива форма на здравно осигуряване, чрез здравни застраховки! При нея всеки сам може да реши дали и колко иска да плаща за здраве. Защо държавата трява да решева вместо мен, колко трябва да плащам за здраве, защо държавата трябва да взема от мен за да дава на друг?
89
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номинално според действащия закон в България здравните осигуровки са лични, те и за това се наричат осигуровки, а не данък. Реално обаче тези пари които ни се удържат всеки месец без каквото и да е било право на личен избор, отиват на едно място /НЗОК/, които след това се изразходвали солидарно под вещия надзор на група чиновници - това автоматично прави нашите осигуровки в данъци. Въпроса е защо е цялото това лицемерие, защо не наричаме нещата с истинските им имена?
88
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На фона на откраднатите 1,5 милиарда! от резерва на здравната каса такава новина звучи като трагично недоразумение и се нуждае от обяснение на финансовия министър и може би премиера подписал кражбата
87
1
 
35
 
! Отговори
1.бг преди 12 години
Май Хитлер е бил по хуманен с евреите,отколкото нашите управници с българският народ!Ние се гърчим вече 23-та година.Натам е тръгнало българите да се приобщим към Африка!Прави са хората,че има 2 изхода-терминал 1 и 2.Ще се наложи да ги потърсим.Като се замисли човек сега е най лошият период от историята на България,защото не е имало 2-ри такъв през който да са бягали по 100 000 човека на година от България
86
18
 
9
 
! Отговори
lala преди 12 години
Абе ГЕРБ са ви виновни...На това дередже сме заради управлението преди 40-50 години, а не от 4-5...глупав народ
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Кое точно му е безплатното на това да плащаш като зомби едни пари на държавата?"Плащаш малко но редовно процент от дохода, и ако не е финансова пирамида както в момента в България, в случай на болест, НЕ плащаш нищо допълнително. По този начин се получава и социално подпомагане от страна на успелите в живота, към тези с по-труден живот.Другата възможност е когато никой нищо не плаща, докато не му се наложи, и тогава и бедни и богати плащат една и съща значителна сума.
84
9
 
21
 
! Отговори
ужас преди 12 години
Бог да помага на тези хора.Време е ГЕРБ да си ходят защото по-некъдърно България не е управлявана никога!
83
0
 
39
 
! Отговори
Любо преди 12 години
Просто политиката ни е абсурдна. Аз не работя , през повечето време не живея в Б-я Защо да си плащам здравни вноски Плащах си ги над 5 год Един път за 5 год отидох при ДжПиТо Казах му че искам да си пусна изледвания пълни ,захар,хипатит,спин,сифилис,пълна кр.картина И тои ми каза намам направление изчерпан съм ела след месец ама в началото или си плати и за това ми вика дължиш ми 20 лв бил ме прегледал Не му платих НИЩО ЗА МАЛКО И БОИ ДА ОТНЕСЕ!!! Е няма да си плащам нищо по добре по 2 начин
82
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Никога не сме имали безплатно здравеопазване, имали сме контрол при финансирането на здравеопазването.Попитайте вашите родители , които са вече на по 60-70 години, как в миналото са им удържали данък здраве."***, точно на това му се казва безплатно здравеопазване. Удържа се от процент от дохода и по този начин тези които имат повече пари плащат и за по-бедните.
81
0
 
34
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Срам !! Това не е Здравеопазване,а Здравеотнемане...
80
0
 
32
 
! Отговори
До 90 преди 12 години
Кое точно му е безплатното на това да плащаш като зомби едни пари на държавата?
79
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
" В българския нет ще откриете само откъслечни информации за това, но всъщност Великобритания още през 1945 г. е въвела комунизъм за населението си в социалната сфера. Така , че местинте червени кратуни нямат какво толкова да се бият в гърдите."Те не се бият в гърдите, те си я бяха въвели системата на безплатно здравеопазване, което *** и сега гнусната гейберастия съсипаха и изядоха! Още един камък дето ще ви тегли към дъното!
78
0
 
18
 
! Отговори
1@234 преди 12 години
Защо тази наказателна организация НАП никога,ама никога не проверява лекарски кабинет където касовите апарати стоят опаковани и скрити, защо не видят колко пари вземат лекарите от бизнес-структурата си здравна каса и какви данъци плащат или може би само това са им доходите,болниците са превърнати на охраняеми паркинги - това ли е виждането на министерството за развитие на здравеопазването, но къде да си паркират скъпите автомобили бедните медици? Защо здравните осигуровки не са с натрупване ????
77
0
 
15
 
! Отговори
До 95 преди 12 години
Въпроса тук е че се набират едни огромни суми в една организация /НЗОК/, които се разходват по усмотрение на дадени чиновници - те се разпореждат с нашите пари за здраве! Аз питам защо някой друг решава как да се изразходят мойте пари!? Излиза, че ние всички сме толкова ***, че не можем сами да си харчим парите и за това трябва да мисли друг, а още по-глупавото е че това е държавна политика. Политика която изхожда от това, че българина не е в състояние да мисли сам!
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като е така и ни плашат с отнемане на личните карти всички които не се осигуряват здравно дружно да идат в африканските посолства и да се откажат от българско гражданство !!!
75
3
 
12
 
! Отговори
malart преди 12 години
Тиквата след няколко месеца ще назначи пак нов министър.
74
0
 
16
 
! Отговори
Капитализъм преди 12 години
Милионерите бързо се увеличават. На всеки 5 дни се появява по един нов депозит на гражданин на стойност над 1 млн. лв.
73
2
 
19
 
! Отговори
Бедна България! преди 12 години
В България в момента има около 10 000 милионери по официални данни. България е на първо място по брой на мултимилионерите и милиардерите в Източна Европа. Журналистът Григор Лилов проучва въпроса с българските милионери и откъде идват парите им, откривайки, че докато в Испания има само един милиардер, в България има пет и че 80% от българските милионери има силни връзки с организираната престъпност. Повечето български милионери са мъже, като броят на 30-годишните нараства. По-голямата част от тях притежават собствен бизнес и са натрупали богатството си в сектора на недвижимите имоти. В днешно време продажбите на недвижими имоти и земя за по 6 млн. евро вече не са рядкост. Повечето български милионери предпочитат да стоят далеч от светлината на прожекторите. Те обичат скъпи часовници, притежават лични самолети, карат коли за по 440 000 евро и плуват с яхти на стойност 10 млн. евро. Те почиват на Малдивите, наемайки цели острови, за да не бъдат обезпокоявани.
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една здравна система не може да бъде ефективна и да предлага добри здравни услуги в условията на държавен монопол.
71
0
 
15
 
! Отговори
Чиновник преди 12 години
Някои хора бачкат здраво и затова получават по 30 000- 75 000 лв. премии. Затова понякога парите не стигат, за същинските и важните неща.