Българин стана африканец, за да оживее!?

Абсурдите в лекарствената политика на НЗОК са в ход
Обновена: 26 мар 2012 14:45 | 26 мар 2012 07:07, Екип на Dnes.bg
136

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
15
 
! Отговори
до 88 преди 12 години
Твоята позната пак евтино е минала, татко като си счупи крака му искаха 1400 лв. за шина, и задължително купена от определена аптека :)
69
0
 
5
 
! Отговори
fuck off преди 12 години
dano i na tezi koito sa otrqzali gorkoto semeistvo-decata im i te samite da se nujdaqt ot tezi lekarstva edin den...........vie ste vazmojno nai obarkanata i absurdna strana v sveta............sramuvam se 4e sam balgarin i edinstvenoto koeto izpitvam kam vas e sajalenie..........na vas vi trqbva Libia i samoleti za da se opravite i da si otvorite o4ite.....gospod da vi e na pomo6t
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
85, не пиши само кои колко получава, а и кои колко плаща като осигуровки и данъци!
67
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко и да се пънат тук някой червени кратуни с носталгия по соц времената, безплатно здравеопазне няма и никога не е имало - това е поредната утопия насочена към нисшите слоеве на обществото! Които иска качествено здравеопазване си плаща и то много пари - специфичните животоспасяващи операции не се правят в държавни болници, а в частни клиники, където разполагат с най-модерната апаратура и най-добрите специалисти. Това е истината.
66
4
 
6
 
! Отговори
До 75 от UK преди 12 години
Не ми говори глупости, живея повече от 20 години тук и знам как стоят нещата. Ако работиш здравните осигоровки се отдържат от твоята заплата заедно с данък доход задължително. Ако искаш допълнителна частна здравна застраховка това зависи от тебе. Но веднъж пенсионираш ли се, станеш нетрудоспособен или безработен всяко лечение, всяко едно лекарство е напълно безплатно.Социална политика във Великобритания.Безработен под 25 годишна възраст получава 53.45 паунда на седмица. Над 25 години-67.50 паунда на седмица.Минималната държавна пенсия на пенсионер е 97.65 паунда на седмица.Ако си безработен или пенсионер наемът се плаща изцяло от държавата, така също и кметски данък. Лекарствата са напълно безплатни както лекар и зъболекар.Пенсионерите получават безплатна карта за пътуване в градският транспорт.В по- сурови зимни условия на пенсионерите се изпращат допълнителни чекове за помощ към сметките за газ и ток.
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
75, 40% от 500 лева са 200 лева! 40% от 3000 евро са 2600 лева. Нормално е този който разполага с 2600 лева данъци и осигуровки да има повече възможности от този който разполага с 200 лева!
64
0
 
13
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
Бе щом могат да си раздават милиони левове бонуси, значи не плащаме много малко.
63
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този материал е пълна демагогия! България е бедна държава и като такава не може да си позволи здравеопазване като на запад!Повечето хора на запад плащат здравни осигуровки, които са повече като сума от цялата заплата на един българин! Каквато и система да направим няма как в здравеопазването да се вливат повече пари от колкото изкарваме общо!
62
2
 
3
 
! Отговори
Жорко преди 12 години
Дано на децата на управляващите да им се случи същото. Не че ще има разлика, щото те от краднатото си плащат за всякаквли лекарства, имат с какво, не е да нямат.
61
2
 
6
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
Че данъците в България да не са много малки? Близо 40% данък плаща на държавата всеки българин, осигурен за всички рискове (здравни, пенсионни, ДОД и т.н.)
60
6
 
3
 
! Отговори
До 58 преди 12 години
В UK лекарствата не са безплатни за никого - това е тотална глупост! Здравната система в UK е същия shit като в България! Пак има здравна каса, чакаш за преглед при общопрактикуващия ти лекар месеци, за да може той да ти даде направление и тем подобни глупост. Които иска добро здравно обслужване ходи в частни клиники и даже в чужбина. Безплатно здравеопазна няма защото плащаш осигуровки, другия вариант е държавата да си взима парите с по-високи данъци - безплатен обяд НЯМА.
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тио, носталгията ги кара. Знаеш каква мизерия е, всичко те дразни, но не можеш да разбереш кое те влече обратно. Редът и доброто заплащане са единственият стимул да останеш на запад. Но чувството, че си чужд и нежелан остава завинаги.
58
1
 
11
 
! Отговори
do 65 преди 12 години
В "белите" държави отдавна е така... мислиш ли че някой примерно не може да копира Германската система и да я приложи тук... може ама на никой не му изнася... по добре им е да си краднат...
57
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас! Съчувствам от все сърце на родителите.А за управляващите пожелавам да ги стигне същото нещастие! Не може живота на българско дете да бъде пренебрегван , а бонусите да валят по министерствата. Новата министърка се опитва даже да криминализира неплащането на здравни вноски ,а в същия момент нито един *** не плаща такива.
56
0
 
9
 
! Отговори
65 преди 12 години
До 64 - а тука ако 2-*** се разболеят трябва да събиращ помощи със СМС. Не ми говори смешки бе ***
55
0
 
15
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
А в България да не би някой помага когато и един човек от семейството се разболее сериозно? Един крак да си счупиш и ти искат 1500 лв., нищо че цял живот си плащал осигуровки.
54
0
 
13
 
! Отговори
алооо преди 12 години
Най-добрия вариант е да има семейна здравна карта - членовете на семейството внасят в един семеен здравен фонд, който да включва и застраховки и медицински осигуровки. Така, ако 2-*** души работят и не се разболяват често ще имат средства да се лекуват и да лекуват и децата си. Този семеен фонд да може да се наследява от децата при смърт на родителите. Не е толкова сложно и това ще мотивира хората да си внасят осигуровките.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина абсурд. Дано да успеят хората да се преборят с министерство и каса. За сведение на редакторите, които наистина не познават правописа- Идиопатична апластична анемия. Непрекъснато ме учудвате с неграмотността си.
52
6
 
1
 
! Отговори
алооо преди 12 години
До А4о - няма безплатен обяд. Какво означава "безплатно здравеопазване"???? Лекаритеи сестрите да работят без пари, фармацефтичните компании да продават лекарствата си без пари, производителите на медицинска апаратура, консумативи да произвеждат без пари? Няма такова нещо като БЕЗПЛАТНО. Всичко се плаща по един или друг начин.
51
3
 
16
 
! Отговори
До 57 преди 12 години
Естествено че е така! Здравната ни система е тотално сбъркана - няма разлика дали плащаш за здраве 5 или 500 лв. или въобще не плащаш, ти получаваш обслужване като всеки друг. В момента аз и ти плащаме за да се лекуват други - това е тотална глупост в здравната ни система.