Провали се и вторият опит за хуманитарен коридор от Мариупол

Киев и Москва си размениха обвинения за провала
Обновена: 6 мар 2022 15:21 | 6 мар 2022 15:18, Веселина Йорданова
74
Провали се и вторият опит за хуманитарен коридор от Мариупол
Снимка: БГНЕС, архив

Проруските сепаратисти и украинската Национална гвардия си размениха взаимни обвинения за провала днес да бъде отворен хуманитарен коридор за напускане на украинския град Мариупол.

Това беше втори опит на страните да организират такъв маршрут, предаде Ройтерс.

Още по темата
Телевизионният канал "Украйна 24" показа боец от полка "Азов" на Националната гвардия, който заяви, че руските и проруските сили, които са обкръжили пристанищния град, чието население е около 400 000 души, продължават да обстрелват районите, които е трябвало да бъдат безопасни.

Агенция Интерфакс цитира представител на донецката сепаратистка администрация, който обвини украинските сили, че не са спазили ограниченото примирие.

Сепаратисткият представител съобщи, че само около 300 души са напуснали града. Преди това украинските власти заявиха, че възнамеряват да евакуират над 200 000 души от Мариупол. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Смелите" Азовци всички са с памперси вече използвани многократно.Те не смеят да пуснат жените и децата да напуснат градовете защото само за няколко часа ще бъдат унищожени с вакуумните оръжия.Руските войски дори няма да участват в сечта.Само ще гледат спектакъла на безопасно разстояние.
57
3
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
До ninaЯ дай линк да видим, че на първата страница виждам статия, че русаците са разбомбили гръцко селище край Мариопол и са убили 10 човека и обвиняват Азов, но гърците имат доказателство, че са били руснаците. Руснаците трепят наред и обвиняват Азов за всичко. Депопулизацията на Украйна върви по план.
56
2
 
5
 
! Отговори
nina преди 2 години
Току-що четох интервеъ на грък,който е в Мариупол и казва,че не може да напусне града,защото фашисти от Азов патрурират и стерелят по цивилните.Можете да намерите на greekcitytimes
55
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Министерство на вътрешните работи на Русия: 4000 души участваха в неразрешени демонстрации в Москва и Санкт Петербург, 2500 от тях бяха арестувани.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Хитлер и Сталин не си е позволил това.
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До r3v0lv3rЯко си се объркал! Водач на "Азов"го е казал. Май после шеф в МВР на Украйна. По спомен: смърт за всички руснаци или негоден за живеене Донбас! Руснаците не искат цивилни жертви, защото натиска срещу тях ще се увеличи! И това със заличаването на знаците по високите сгради. Искат руските ракети да ударят цивилни обекти и да ***. Май не случайно пуснаха затворници от Ислямска държава в район на кюрдите. Сети се накъде са се запътили! А чеченците срещу Асад в Сирия бяха на Кадиров!
53
5
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
На руснаците хуманитарни коридори не им трябват, трябва да обезлюдат района, за да могат после да го контролират по-лесно.
52
3
 
15
 
! Отговори
Храбрите азовци... преди 2 години
...още по- храбро се крият зад жените и децата, които държат натикани в минираните им жилища в Мариупол! Слава Украини, слава гейроям!
51
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се кой има интерес от провала на хуманитарния коридор. Търсех в инт. пространството мнение на наш или чужд западен анализатор но ненщо ги няма, затова вярвам на АЗОВЦИТЕ , нека така продължават , за да има мир и спокойствие при нас и бъдеще на децата ми.
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пет-десет дни след като огладнеят достатъчно самите местно жители ще видят сметката на тия които го използват за жив щит.
49
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма никакъв интерес да държи цивилни в града,който иска да превземе,напротив,много по лесно ще е ако ги няма.Това обстоятелство обяснява,кой всъщност проваля хуманитарните операции,този,който не иска да загуби града.Така жителите му са заложници.
48
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дълбоко се възмущавам от гадната пропаганда, която завладя света. И най-вече-хората престанаха да мислят. Приемат всичко казано за чиста монета. Ми нека. Така ще се прочистим от тъ паци. Тази война ще донесе едно добро-ще изметем бок луците.
47
21
 
7
 
! Отговори
Про руските партии преди 2 години
Нищо общо нямате с нас българите, руски ***,никога няма да промените,евро атлантическата ни принадлежност,това е бъдещето на децата на БЪЛГАРИЯ цивилизационният ни избор.Заедно с вашият вожд Копейкин идете в Русия,като подарък на Путин ви даваме, съветските паметници.
46
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви хуманитарни коридори ви гонят? Там всички магазини си бачкат, осветлението не е спряно. Живеете в един тъмен западен свят и така ще ви бъде.
45
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как си мислите вие че приятелите на зеленски от Азов ще позволят коридор. Нали това ще покаже Русия в хуманна страна и ще развали плановете на Бай-Дън.
44
2
 
28
 
! Отговори
Азов, Бандери преди 2 години
нацисти терористи - крият се зад цивилните!
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
винаги сте показаи фото от демосрациите и ареститите а сега нема .това е фейк прпаганда
42
7
 
2
 
! Отговори
Козела преди 2 години
До там,някакви криещи се анонимни,нали ваще съветско руски господари,ни нарекоха българите,заедно с вас,фашисти,сега и макетата ни наричат така,ето историята се повтаря в Украйна,24 май национален празник, ще ви бръкнем отзад руски,сръбски проксита.
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте снимка в близък план на емблема на войник от полка Азов. Така поне ще можем да преценим на кой да вярваме.
40
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До аха Що копи-пействате опорките на руските престъпници нон-стоп, нали българите "вярват" на Путин? Думите не заместват реалността, а реалността показва какво са ви накарали да правите!
39
1
 
8
 
! Отговори
nina преди 2 години
Aзов говорят истината?Мда,има много видео материал в нета с бойците на Азов.