САЩ иска от Анкара да изпрати зенитно-ракетни системи на Украйна

В замяна Турция ще се върне в американската програма за производство на изтребители
20 мар 2022 21:48, Нели Христова
127
САЩ иска от Анкара да изпрати зенитно-ракетни системи на Украйна
Снимка: БГНЕС

Пентагона потвърди, че САЩ преговарят с Анкара за изпращане на зенитно-ракетни системи (ЗРК) С-400 в Киев в замяна на връщането на Турция в американската програма за производство на изтребител от пето поколение F-35 и вдигането на санкции срещу Анкара.

Това съобщи в неделя Sky News Arabia, позовавайки се на говорител на Пентагона.

„Ние сме в постоянни преговори с Анкара да изоставим системата С-400 и да я изпратим в Киев в замяна на връщането на Турция към програмата F-35 и премахването на санкциите срещу нея“, каза той. В събота бе съобщено, че американски официални лица по време на консултации с турски колеги са засегнали възможността Анкара да прехвърли С-400 на Киев, но не са направили официално такова предложение.

Представители на САЩ са говорили за възможността „през последните месеци“, казаха източници, и по-специално „обсъдиха накратко“ въпроса по-рано този месец по време на посещението на зам-държавния секретар на САЩ Уенди Шърман в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците трябва бързо да унищожат азов и държаният от тях за залажник Мариупол. После е ясно: Донецк, Изум, Миколаев и Одеса ще бъдат освободени.
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредното признание, че пейтриът са американски 6oклyци.
51
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега,ще видите как действат истинските мъже. Не като тук ревлювци на всеки метър. Държава на женчовци с голямо самочувствие и малко мандарини.
50
0
 
10
 
! Отговори
rrrrrrrrr преди 2 години
До 63 Всички затова се молим да се постигне споразомение и да се спре тази война,обикновенните хора страдат най много.
49
2
 
20
 
! Отговори
До 59: преди 2 години
"Според мен вариантът е да се разберат на масата на преговорите Украйна и Русия. " --- дано да се разберат, но има едно голямо НО - тази война не е между Украйна и Русия, а между Русия и САЩ, като Украйна е само инструмента на САЩ във войната. И за да бъдем по-точни, не САЩ като държава, а т.н. глобалисти или неолиберали.
48
4
 
25
 
! Отговори
rrrrrrrrr преди 2 години
Ето ви едно клипче да видите Украйна от колко години се готви за война и от кого е спонсорирана.Произвеждат собствени танкове .авиационни двигатели ,леки преносими противотанкови гранатомети,снайперови винтовки с обхват от 2,7км пво от израел и какво ли още не?https://youtube/watch?v=ckC34nmHPKc Почвам да се съмнявам до колко Путин е агресор, нещо ми намирисва.
47
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е Натото да бие шута на сфащ
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турски медии днес вече обсъждаха може ли НАТО да се намеси във войната. Очаквах това да се обсъжда. Като говорих с български познати днес, те казаха че това е невъзможно. Но разсъждавайки логично на там се отива. Дано конфликтът да не стане глобален. Според мен вариантът е да се разберат на масата на преговорите Украйна и Русия. Ако не се разберат нещата стават непредсказуеми. И всички които твърдят,че няма начин да има глобален конфликт просто не разсъждават. Глобален конфликт е много вероятен.
45
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция и да даде ракетите, няма да даде всичките.Те турците ги взеха, за да се опитат да ги копират. Това беше една от целите. Знаейки колко са напред вече в технологично отношение турците, САЩ отказаха да им продадат "Пейтриът". Формален повод за отказът беше, че Турция не е подкрепила САЩ във войната срещу Ирак. И Турция търсеше да закупи други ракети.За Турция проблемът е,че след като даде тези ракети на САЩ и повече ракети от Русия няма да види.А и Турция се надява на търговията и туристите.
44
6
 
7
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Толкова ли не разбрахте, че Световния Жидомасон ви прави постоянни клопки и спъва по пътя на вашето развитие, а го прави, тъй като не вижда никаква полза от вас. По тази причина отвреме на време създават СПИН, специални грипни заболявания, че даже и Ковид 19. Виждайки, че приготвените отрови не действат, е нормално световният жидомасон да хвърли вси атомни боНби по землята и да приключим с този невесел жизнь.
43
10
 
6
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Татул --- Няма страшно, колега. Щатите са ти дали тотална демокрация. Като толкова ти трепере д-ъто в БеГето, эпа фащай пътищата за Масква, или.... ;)
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм видял турските медии да го коментират това, което е странно. Явно нищо не се знае още, т. е. турската страна не е взела решение. В противен случай щяха да кажат,че са против. Турците сега ще претеглят кое е по-изгодно за тях. И ако преценят,че да се завърнат в програмата за F-35 е по-изгодно,те ще приемат предложението на САЩ.А Турция много иска да участва в разработката и изготвянето (на отделни части) на F-35,защото ще е полезно за тях,защото те искат да произвеждат собствен изтребител.
41
8
 
7
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Мишки --- Не бързай! Рибата е още в морето, а ти си турнал тигана с шарлана. Като превземете Украйна, тогиз можете да изтанцувате един казаджок в съпровод на велики държавни балалайки.
40
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някаой друг да прати , някой друг да го отнесе , някой друг да плаща , някой друг да приеме беажнците , някой друг да бъде унищожен - САМО да НЕ сме ние , да не е на наша територия и да излезем сухички и чистички , и после да застанем най-отпред и да се окичим с лаврите на "световната милиция " и как ние се грижим за устоите на "демокарцията " - Ето това са Евроатлантическите им ценности ! Обикалят и кандардисват , пък който се хване този , балъци НАТЕГАЧИ все ще се намерят !
39
18
 
8
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен 48 --- Моля ??? Ако икономиката на САЩ е потънала, то тогава какво да кажем за икономиката на новото СеСеСеРе-Русия ? Аве, колега, вие някога ходили ли сте в САЩ, дори и за един месец и били ли сте в разпореждане из Блатная преди няколко дена, за да направите правилните изводи, ако не са ви шибнали радиоактивен полоний в питието или натровили с руский самагонь. LOL
38
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама защо краварите сами не дадат на украинците каквото сметнат за добре и да ни остваят на мира. Защо църния шебек обикаля като стара клюкарка-интригантка от страна на страна и тайно шушука с всяка една да дадели еди кво си на украйна?
37
5
 
9
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
до Татул: Така е, приятелю, няма какво повече да се каже. За никаква Украйна не става дума, а за Новия световен ред. Путин предупреди Запада, че ако не сътрудничи, ще изградят Новия световен ред БЕЗ НЕГО! Без меките китки. Тръпки да те побият. Ние пак сме на потъващия кораб!
36
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ няма да се откажат докато не направят световна война. Взе да им потъва икономиката, потънаха в дългове, които нямат връщане и само тази опция им остава. Но търсят начин да изкарат някой друг виновен. Знаят, че информационната война е много важна и няма да я пренебрегнат.
35
8
 
7
 
! Отговори
Дух на хан Аспарух преди 2 години
Извинете, защо НЯКОИ ХОРА искат аз да бъда убит или осакатен и да нямам приятелка и позитивни успехи в живота ми?!
34
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно Ердоган няма да се прецака и да се кара с руснаците, защото май точно те го отърваха от злополучния опит за преврат.