Зеленски: В Донбас е истински ад, Русия е засилила офанзивата

Има постоянни удари в региона на Одеса и градове в Централна Украйна
Обновена: 20 май 2022 06:55 | 20 май 2022 06:53, Александър Попов
360
Зеленски: В Донбас е истински ад, Русия е засилила офанзивата
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украинският промишлен регион Донбас, в който са съсредоточени сегашните руски офанзиви, е напълно разрушен, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски, в момент, когато някои от най-богатите държави в света обещаха да подпомогнат Киев с милиарди долари, предаде Ройтерс.

Откакто се оттегли от украинската столица, Русия използва масирано артилерия и танкове, за да се опита да завладее допълнителна територия в Донбас. Той се състои от районите на Донецк и Луганск, за които Москва претендира от името на проруските сепаратисти.

Окупаторите се опитват да упражняват още по-голям натиск. Там е ад и това не е преувеличение, каза Зеленски в късното си обръщение.

Още по темата
Има постоянни удари в региона на Одеса, по градове в Централна Украйна. Донбас е напълно разрушен, каза Зеленски.

Русия е засилила офанзивата си в Донецк, съобщи генералният щаб на украинските въоръжени сили. Вчера в Донецк са били убити петима души, според губернатора Павло Кириленко. Врагът разрушава цялата цивилна инфраструктура, дори и в места, които са относително далече от фронтовата линия, каза Кириленко по местна телевизия.

Губернаторът на източната Луганска област заяви, че най-малко 12 души са загинали и 40 са ранени при руския обстрел на град Северодонецк.

През последните дни Северодонецк е обект на продължителни бомбардировки, тъй като руските сили се опитват да превземат най-източния град, който все още е в украински ръце.

Азовстал

Русия съобщи, че броят на украинските войници, които са се предали в обсадения стоманодобивен завод "Азовстал" в Мариупол, е нараснал до 1730 души.

През изминалото денонощие от обширния стоманодобивен завод, превърнал се в символ на украинската съпротива, са излезли още 771 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
3
 
31
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Зеленски-и-и-и,такава държава-Украина,вече не съществева.6 млн.жени и деца напуснаха,тури едно 200-300 хил.млади мъже също са направили пайдос,половината държава е с раздробена инфраструктура,почти никаква промишленост и търговия,само ти подават някякво оръжие.В главата имаш ли сиво вещество.Но ми кажи,коя е причината коато озвери руската мечка?Аз да ти кажа:скъпо се плащат хиляди избити невинни цивилни руснаци.Човешкия живот е най-скъпото нещо.Скрий се и повече не ни досаждай.
230
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обяснявам на въпроса : "сепаратистите" владеят частично/шахматно териториите. Получава се двувластие. Никой не изплаща пенсии и прочие. Няма отговорност и трябва сигурност.
229
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мищко,стой си в канализацията и не шавай, плъх,не се изказвай неподготвен
228
5
 
22
 
! Отговори
Някой ще ми... преди 1 година
... обясни ли поради какви причини руснаците обстрелват Донецк, та чак цивилни жертви има там, при положение, че същият този Донецк от осем години е в ръцете на сепаратистите?
227
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога бе , сине еврейски света е длъжен да ви помага ? Потъваме в криза и скъпотия заради егото на един опикан пенсионер и един луд наркоман , стига вече лъжи и пари за оръжие , озаптете се малко ! Половината му държава е о пленени , осакатени и избити . останалите се пръснаха по света да ни тежат на вратовете за издръжка и приютяване , условия искали на които били свикнали , прости и мързеливи сме били и мръсни на това отгоре .Българското "Ай сиктир от нас иси седнете на задните части.
226
23
 
10
 
! Отговори
Путлер преди 1 година
Спокоен съм, защото знам, че каквито и зулуми да направя, в България винаги ще имам фенове, готови дамилижат зад ника !
225
6
 
39
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Нали бяха останали без техника за парада на 9-ти май?
224
9
 
34
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
Мдаа... тъжно е като свърши кокаина... И на мен ми беше тъжно като ми свърши тревицата...
223
46
 
20
 
! Отговори
Не толкова прост преди 1 година
Като чета русофилските коментари тука, си правя извода, че българинът е глупав и зъл човек. Много глупав и много зъл :( :( :(
222
4
 
27
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
ковид-19=зеленски=<какъвто_ви_е_следващия_фашистки_филм>
221
6
 
45
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
Еврейчето се е наакало и мирише та се не трае!...
220
3
 
41
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама теа двамката на снимката, както са се одремали, приличат на ваксинирани кoкoшки, а не на лидери на държава, печеливша по военни фронтове
219
41
 
15
 
! Отговори
Така значи преди 1 година
Според българина...американците са шемети с промити мозъци...европейците са глупави...всички украинци са фашисти..и само Русия е центъра на демокрацията, свободата, човешките права и т,н.. Дори в Чечня има повече демокрация отколкото в една глупава Швейцария... Аман от умни българи
218
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, омръзна ми от този Зеленски, като от короната.
217
8
 
26
 
! Отговори
. преди 1 година
Хвърляй атома Вова!!
216
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 40 милиарда за войната умните не се смеят, а се тревожат с пълно основание. Тревожат се не за Русия, а за собственото си съществуване! Озъбването няма да е от смях, а посмъртна маска на оглупялото европейско общество! Както пожертваха украинците, демократите така ще пожертват цяла Източна Европа! За американците не ми е жал, те даже и не подозират какво се случва, зашеметени от цената на бензина и промити от телевизорете...Време е да се събудим!
215
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и с грешните военно-политичрески решения отпреди век и националните катастрофи, които си докарахме не можем да се сравним с братята украинци. Успяха за по-малко от 10 години да си сринат държавата. Приказки и намерения за демокрация, светло бъдеще далече от руските сатрапи са хубаво нещо, но когато не се съобразяваш с реалността живота започва да те думка здраво по умната главица. Но пък нека се викаме слава на героите, слава на Украйна......или каквото там остане от нея.
214
3
 
36
 
! Отговори
До 214 преди 1 година
Чак такива държавници, като украинската върхушка нямаме тук, които да направят от народа и страната си пушечно месо. За Зеленски само Оскар от Холивуд, за народа и сринатата държава сещай се какво остава.
213
1
 
4
 
! Отговори
gogo преди 1 година
До Анami toi i ergenut govori turskiонимен
212
9
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай Русия евро фашизираният свят до дупка .Европа в момента е развъдник на червеи и змии ,толкова зле е положението само и само да се въдвори световният ред начело със САЩ. Следващата стъпка ще е още по-зловеща - запада срещу човечеството !!!