Киев размени духовници от УПЦ за свои войници

Единият духовник е бил разменен за 28 украински войници
22 фев 2023 09:28, Елка Василева
64
Киев размени духовници от УПЦ за свои войници
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна размени няколко духовници от Украинската православна църква, която има исторически близки връзки с Москва, за заловени от Русия украински войници, предаде Ройтерс, като се позова на двама украински служители в сферата на сигурността.

Още по темата
Единият духовник е бил разменен за 28 украински войници, съобщава единият от украинските представители.

"Това е човек, който работеше за врага", каза Олексий Данилов, секретар на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана, в интервю за Ройтерс, като поясни, че освободеният духовник е много ценен за руснаците човек.

Андрий Юсов, говорител на военното разузнаване на Украйна, потвърди, че и преди е имало такива случаи, но не уточни колко пъти е имало такива размени.

(БТА, Анелия Пенкова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уточнете че това не са истински духовници, а агенти на КГБ и слуги на дявола Путин и неговия изпълнител Патриарх Кирил.
30
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, те и без това от хунтата бутат украинците към юдеосатанизъм. за какво са им православни духовници. Но и полза от върнатите войници няма да има. С това ръководство начело, Украйна е приключена като суверенна държава. По един или друг начин, но по-вероятно като част от Русия.
29
16
 
7
 
! Отговори
Московски безбожници преди 1 година
Много скъпи тия безбожници на агент Кирил, цели 28 войника.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 Голям фантазьор си, руските войници след като се върнат от плен не се изпращат повторно на фронта.
27
14
 
10
 
! Отговори
До Перукан преди 1 година
Напълно си прав. Нещо повече, подобни арести трябва да се случат и в България. Тези хора не са Божии служители, а най-обикновен и предатели и застрашават националната ни сигурност.
26
15
 
9
 
! Отговори
Перукан преди 1 година
90% от поповете в Украинската Православна Църква са агенти на КГБ. При обиските бяха намерени агитационни материали, плакати, пропагандни книги.... дори медали за заслуги към матушка Раша. При един от обмените, един поп каза "Радвам се, че след толкова време се върнах у дома".Не очаквам з0мбираните рашисtи да реагират адекватно на горепосоченото. Апелът ми към нормалните хора е просто да се поинтересуват и да се запознаят с реалната информация, а не да се влияят от "Малеее, попове арестуват"
25
8
 
4
 
! Отговори
Вододел преди 1 година
Ясна е основната линия на съвестта в момента...срещу Путин, за свободата. В България БСП с импексовата Нинова направи злощастно за партията падение.като подкрепи Путин. Така възраждане,Радев и БСП В КРАЙНА СМЕТАК ОТИВАТ НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА. Докато награждава тиква се надява да оцелее, но няма да го огрев. Всеки, който се отъждествява или подкрепя възраждане,бсп,пеевски и тиквата...е обречен. И до края на живота си ще се страхува да не го хванат. Няма отърване.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кре--те-ни!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Попа е силна карта. Добре е да държиш повечко попове..
22
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България е пълно с "духовници", които защитават руските зверства в Украйна. Антихристи и предатели в раса.
21
17
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами само да припомним че главата на руския правславен ИДИЛ в момента е патриарх Кирил, известен още като агент Михайлов от КГБ, така че може да се предположи на кого служат и тези "духовници" имащи "исторически връзки" с маскава ... не е тайна, че кремълската КаГеБейска мафия от кръга на путин постави в услуга свещения си джихад и руската православна църква, не случайно патриарх Кирил вече обяви че избиването на украинци е благоугодно дело и е пряк път към путинския Рай ... !!!
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 Я ми кажи колко руски ВОЕННопленници са разменени досега? За да са ги върнали обратно на фронта? След кадрите разпространени от самите украинци какво се случва с руски военопленици, не знам какво е по-добре. Да се биеш, или да те пленят. Украински ваеиант на "Измислици от 1001 нощ".
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Определено има прогрес.Брадатите клошари от Азов разменяха жени и деца срещу храна. И пак ги караха на лагер в Чечня.
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха! Великите хохли разменят незаконно задържани цивилни руски моряци и украински духовници за десетина, двадесет пленени техни войници. Иначе трибунала е за руските престъпления в Украйна? "Амнести интернешънъл": "доказано е, че най-малко 11 от цивилните жертви в Изюм са загинали от забранени с конвенция противопехотни мини поставени от украинската армия". Ах, гадни руснаци!
17
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18 Това се отнася предимно за пленените руснаци. Наскоро имаше случай пленени руснаци разменени за украинци в последствие да бъдат пленени за втори път, а на някои от тях не им е провървяло за втори път и сега гният по полетата на Украйна или в по-добрия случай се връщат в найлонови чували.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъно са уркопитеците ,католиците от северна Украйна ,удариха дъното.
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските жени се молят оживелите им по чудо мъже и синове да останат в плен и така да си изкарат войната, защото ако ги върнат и моментално обратно в окопите. В плен поне имат шанс да останат живи, освен ако не заболеят от диабет от стреса.
14
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статията е объркваща заради неграмотността на нашите журналисти. В Украйна има 2 православни църкви едната е към московската патриаршия, а другата е независима украинска православна църква към Вселенската патриаршия. Преди 8 месеца се разгоря голям шпионски скандал сред поповете от московската патриаршия шпионирали в полза на Русия по време на войната, подавали координати за коригиране на огъня на руската артилерия. Така че това не са дуxовници а най-обикновени врагове на Украйнал
13
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Това е човек, който работеше за врага", каза Олексий Данилов.." Украински фашист, и как по-точно един поп работи за руснаците? Да не е трепал украински войници случайно, що ли? Укритата стигнаха дъното.
12
9
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Още едно доказателство за фашисткият характер на режима в Киев.