Украинец осъден на доживотен затвор, помагал на Русия

Предавал сведения за войските и заводите, насочвал ракетни удари
18 май 2023 08:56, Елка Василева
39
Украинец осъден на доживотен затвор, помагал на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Мъж от Западна Украйна беше осъден на доживотен затвор за подпомагане на Русия, съобщи украинското разузнаване, цитирано от ДПА.

Той е предавал сведения за разположението на украинските войски и за стратегически важни предприятия в западната част на Украйна, посочи Службата за сигурност на Украйна (СБУ).

Предполага се, че е участвал и в насочването на ракетни удари по транспортни артерии и промишлени обекти, отново в Западна Украйна.

Жителят на Лвов е бил вербуван като колаборационист от руските тайни служби, когато малко след началото на инвазията бил забелязан от тях в руските канали на социалната мрежа Телеграм, където привлякъл вниманието им с активността си.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.
(БТА, Владимир Сахатчиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
3
 
! Отговори
Златен Украинец преди 11 месеца
Ето един злате и патриотичен украинец. Това да те вербоват защото те засекли кви ги мелиш е бош лаф. Човекът е знаел какво го чака и предавайки координатите на укр военни обекти е спасил от смърт хиляди както украински така и руски граждани. Това са златните Украинци!
21
6
 
4
 
! Отговори
Слава Русия преди 11 месеца
Ще го измъкнат руснаците щом им е помагал ще се спаси човека
20
5
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 11 месеца
Справедливо наказание за предател.
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От гражданска в световна война...Нито е първият, нито ще е последният. От началото на гражданската война в Украйна преди 10 г. десетки хиляди федералисти - опозиционери на киевския режим, който беше установен не с избори, а с преврат, бяха убивани, пребивани, съдени, бяха забранени всички опозиционни медии, беше забранено говоренето на други езици. Тази страна на монетата обаче все убягва на медийните *** от западния блок. Защо ли ;)
18
4
 
11
 
! Отговори
Хе хе преди 11 месеца
От Русия получаваме информация как е мистър Навални. Какво са написали от Медуза, как са критиците на Путин.От Нова Украйна, само какво са казали Зеленский и неговата команда. А пан Зеленский обяви отлагане на парламентарните избори до края на извънредното положение, което управляващите от Слуга на народа, неговата партия, непрекъснато удължават. Дали не ги е страх от нови избори :)
17
3
 
7
 
! Отговори
Хе,хе ! преди 11 месеца
У нас Лена Хиенова изнася строго поверителна информация за държавата и я дава на някакъв пишман журналист в чужбина и няма никаква санкция - разхожда си се Хиенова и ръси неграмотните си умозаключения по телевизии и медии ! Държава ли ? Нашето вече не е дори махала ! Политическият *** ликвидира всичко що е институция в България !
16
9
 
10
 
! Отговори
Чук и Сърп преди 11 месеца
Русия щяла да спечели. Ами рашковцете печелят повече от година, превзеха Украйна, Берлин, Лисабон и си перат *** те на борш и екстременти партенки. Абе, в България да не затвориха психиатриите?
15
6
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 11 месеца
Пази Боже от такива братя - поне 100 000 и от двете страни умряха заради тези "братски отношения". Както се казва с такива братя , врагове на украинците не им трябват
14
14
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 11 месеца
Толкова им симпатизират че хиляди умряха за да се защитават от тях. А от "клошарите" симпатизиращи на Украйна над милион напуснаха страната , а от известните такива бяха обявени за чуждестранни агенти - сваляй комунистическите очила и спри да пишеш глупости
13
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато братята руснаци освободят окрайна ще му издигнат паметник.
12
6
 
3
 
! Отговори
нещо някакво такова преди 11 месеца
много изчерпателна и пълна с детайли новина! :)
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Еми какво да го правят , колабораторите са най долните хора .Тях никой не ги уважава .
10
10
 
14
 
! Отговори
Йосиф Висарионович преди 11 месеца
Другарят Сталин е ползвал малко по-различни методи срещу предателите - разстрел, немедлено! Овенен съд и "Прашчай Григорий". Украинците доказват за пореден път, че са Европейци, а не - азиатци, като северо-васточ иците.
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Светът е пълен с предатели и подлеци.
8
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много украйнци симпатизират на руснаците.Това е факт.Вчера четох че заловили някаква медицинска сестра.А в русия само клошари и наркомани симпатизират на украйнците.Войната изважда най-грозното от човека и го поставя на показ.
7
12
 
10
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 11 месеца
Бил е доброволец човека!Писнало му е от фашаги и пуляци т ъ п и!В Украйна не беше ли демокрациЯ?
6
10
 
14
 
! Отговори
В ерата на сателитни преди 11 месеца
комуникации, интерактивни карти на бойното поле в реално време, наблюдение с дрон от всеки ъгъл, термално и нощно виждане... а нашия насочвал ракети разбираш ли... с бинокъл, молив и тригонометрия. Жалки обвинения, ама трябва да си оправдаят заплатите пред американците някак.
5
10
 
10
 
! Отговори
мърша преди 11 месеца
Във всяко стадо има мършшшши....
4
15
 
19
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 11 месеца
Какво да прави човека, живее му се. По - добре жив в затвора от колкото пушечно месо на фронта. При това ако го хванат, още колко такива има, които не са хванати. Дори нормалните украинци са против "ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ". Това е напълно нормално. След като Русия спечели "ЗЕЛКАТА" и цялата му рода ще съжаляват, че изобщо са се раждали.
3
12
 
17
 
! Отговори
Хе хе преди 11 месеца
Нали всички украинци се биеха за свободата, демокрацията, евроатлантическите ценности и най-вече за Родината. Изумен съм, че подобна новина въобще видя бял свят. В Нова Украйна СБУ здраво се е разпищолило. И не, не налита само на колаборационисти. А Върховният им Главнокомандващ, между снимането на клипове санкционира физически и юридически лица. И насъсква СБУ срещу неудобните му политици, журналисти и общественици.