След случилото се: Ще бъде ли ликвидиран Пригожин?

Частните армии са много удобни на държавите, посочи д-р Христо Тутунаров
Обновена: 27 юни 2023 22:16 | 27 юни 2023 22:16, Красимир Ангелов
32

Наемничеството е нещо, което се използва от античността и дори наемните армии предхождат националните. Руснаците решиха да наваксват в тази посока, за да се конкурират със Запада. Преди "Вагнер", имаше прототипи на частни военни компании, една от тях завърши по сравнително сходен начин, така че това, което се случва, не е чак такава новост. Това сподели д-р Христо Тутунаров в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според д-р Тутунаров истинският лидер на "Вагнер" е възможно да бъде Дмитри Уткин, тъй като за разлика от Пригожин, той не е бил бандит, а човек с опит, който би могъл да задвижи такава компания.

Той също така припомни, че свалянето на Пригожин е направено по възможно най-добрия начин и предположи каква ще е съдбата му.

"Единственият друг начин беше руснаци да избиват руснаци. На този етап това щеше да е още по-голямо петно за Путин. Сега Пригожин ще бъде държан под око изолиран. Може би няма да го ликвидират директно, защото ще е прекалено лесно за разшифроване", допълни експертът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Доколкото се отнася за бойците на "Вагнер", д-р Тутунаров направи направи предположения и за тях.

"По средата между това да се върнат при Путин в държавната армия, или да отидат при Лукашенко - те при всякакви положения ще имат съмнения за една част от бойците. Имам впечатление за тях, че имат добро поведение и също така са бивши военнослужещи. Всички са били наясно в какви действия участват. Даже изобщо не е изключено цялата ситуация а "Вагнер" да е била спектакъл. Пригожин за много кратко време стана много влиятелен и започна да си позволява да размахва пръсти на официалните власти", поясни той.

За финал той добави, че частните армии са много удобни на държавите защото те позволяват заобикалянето на някои правила.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Чодовището Прьгожкин преди 10 месеца
Дори и след като всичко свърши все още НЯМА западен експерт който със сигурност да каже какво точно се случи, как и защо. Дори нашия многознайко говори с предположения ... Теориите за "какво стана в Русия " сигурно надминаха 100 различни варианта... за съдбата на шишкавия готвач наричал Путин бащицата , който дори не е ходил казарма щото на млади години се е правил на спортист а после дълги години на продавач от улична сергийка докато не отваря ресторантче в което няколко пъти се е хранил Путин
23
1
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Оказва се,че "Вагнер" съвсем не е била частна.Според Путин руския бюджет е платил 1 млрд.$ за издръжката.Пригожин няма защо да бъде ликвидиран.Добре си изигра ролята отредена му от Путин.Ще си поживее известно време в луксозни условия в Беларус и после тихомълком ще се върне в Русия.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този експерт важи. Обективен до голяма степен.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всъщност Русия забранява само дейността на "музикантите"на руска територия но не и извън нея.Много са заблудените,които си мислят,че тази армия няма да бъде използвана в чужбина,което няма да носи негативи за Русия.Така може да се озове тази армия навсякъде по Света и това ще е за сметка на Държавата в която се е появила а не за сметка на Русия, защото тя е частна и се самоиздържа със средства придобити от дейността и а не с държавни средства.Дефакто са сухопътни"пирати".
20
0
 
1
 
! Отговори
Ма преди 10 месеца
Тя е твоя тази армия да не си помислиш че не е
19
1
 
2
 
! Отговори
Ха преди 10 месеца
Може да оправи съдебната реформа.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Продавам боб за Български аналлизатори.
17
0
 
2
 
! Отговори
Гъст преди 10 месеца
Не, но ще бъде заменен.
16
0
 
1
 
! Отговори
Петров преди 10 месеца
ИкспеРД от Библиотекарския?
15
0
 
1
 
! Отговори
456 преди 10 месеца
Проблемът си е руски.
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин не го мислете. Мислете за крaварските лизaчи ,от близо и далече , че те подлежат на превъзпитание или изтребление. Виждайки бъдещето си в окрайна, cкимтят в един глас.
13
1
 
9
 
! Отговори
Ц до 9 преди 10 месеца
Аз пък мисля - пп, герб, дпс....да се забранят. Щото гака би трябвало да е за крадците при демокрацията!!!
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На чужд гроб не плачете.За БГ-тото е по важно да не се появи тука с неговата армия, че тогава ще я втасаме.Те за пари са готови на всичко.Пък като гледам в какво насипно състояние е армията ни, направо ми идва да бегам от тук без да се обръщам назад.Не се къхарете за чуждото а да гледаме нашето си, че да не изгубим и малкото което ни е останало . със суверенитетът вече сме се сбогува ли, ами поне лъвът и територията си да запазим че да не сме отново чужди в нашия си дом.Бог да пази България.
11
2
 
4
 
! Отговори
Психолог преди 10 месеца
Ще го свитнат, след 1 година. И никой няма и да чуе как. Най- вероятно - в катастрофа, по естествен начин.:)
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има ли още някой експерт или привършиха ?
9
2
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 10 месеца
Не! Не мисля че някой ще го притеснява повече! Той в Русия,му е забранено да се връща повече! Този човек има Предостатъчно средства,за да си живее спокойно! Самата му съпруга,си " оперира" само 5 милиона долара!-:)) А той,едва ли си знае парите! Просто постъпленията от държавата Русия,ще Секнат към Личната му сметка!!Този Бивш затворник,е свикнал да има Власт! И ще си я извоюва по един или друг начин! Но с Русия Приключи!!-:)
8
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Възраждане трябва да се забрани като партия... Това ме интересува дали ще стане.
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма как да бъде ликвидиран лесно... Вероятно има записи на компрометиранщи разговори с много от фашистите около кремълския пcиxoпат които ще изплуват веднага, ако бъде убит...
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще го почерпят с чай с аромат на Полоний. Не веднага. След време. После Путин ще участва на погребението му и ще се прекръсти. Гундяев ще пее на опелото.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя пък от де знае бря ,кви умни анализатори имаме )