Украйна: Ожесточени сражения на източния бряг на Днепър в Херсонска област

Целта – руската армия да бъде изтласкана по-далеч от реката
18 ное 2023 11:27, Елка Василева
169
Украйна: Ожесточени сражения на източния бряг на Днепър в Херсонска област
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските въоръжени сили съобщиха за ожесточени сражения с руската армия на окупирания източен бряг на река Днепър в южната Херсонска област вчера, предаде ДПА.

Още по темата
Украинските войници, преминали на отсрещния бряг, имат за задача "да извършват диверсионни маневри, набези и разузнавателни операции", каза генералният щаб в публикация в "Телеграм".

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се опитват да изтласкат руските войските колкото се може по-далеч от Днепър, за да бъде сложен край на постоянния обстрел на освободената преди година част от Херсонска област на западния бряг на реката.

"Колкото по-далеч е руската артилерия от Херсон, толкова по-добре", обобщи украинският генерален щаб.

Руски военни наблюдатели от седмици съобщават, че украински войници са успели да се прехвърлят на източния бряг на Днепър по долното течение на реката, отбелязва ДПА.

Вчера ВСУ обявиха, че са създали няколко предмостия на "няколко предмостия" на източния бряг на Днепър.
(БТА, Николай Станоев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
24
 
20
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
Става въпрос за изтърбушени колхозници! Слава Украйни!
71
13
 
25
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Всички украйнски военни стъпили на левият бряг се унищожават,това е самоубийство.
70
4
 
13
 
! Отговори
До 77 Анонимен преди 6 месеца
Точно така....
69
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За ожесточени сражения ли става въпрос или за диверсионни набези? Разликата е доста голяма. Колкото до предмостията, какъв е смисълът от тях, ако няма мостове?
68
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Любимото на киевската пропаганда - да представят бутикови "победи" за грандиозен успех. А киевските пропагандисти повтарят "успехът" папагалски. Нищо не се е променило за Киев, освен това, че Зеленски започна да се усеща, че му готвят преврат и почна да бие барабана, че видиш ли Путин щял да му спретне Майдан3. Украинците скоро ще го окачат да се суши на слънце пред президентството за назидание на следващите поне 3 поколения, да не се заиграват с бандеровците.
67
5
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 6 месеца
А кой е Ранд Пол? Май е щатския Костадин Костадинов...
66
7
 
19
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 6 месеца
Съединените щати скоро няма да имат достатъчно хартия за долари, за да обслужват задълженията си поради държавния дълг, съобщава RT . Републиканският сенатор Ранд Пол от Кентъки каза, че харченето на милиарди долари за спасяване на няколко държави застрашава съществуването на валутата и самите САЩ.
65
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин стана като Боби Михайлов! Те 2 години нищо не са спечелили, и казва че аз ли съм виновен?
64
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ТРИДНЕВНАТА СПЕЦОБОСРАЦИЯ НА ПУТИН ВЪРВИ С ПЪЛНА СИЛА. СКОРО ЩЕ СТИГНЕ ДО МОСКВА
63
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Държава без флот и авиация превърна рускофашистките есминци в подводен флот.
62
1
 
9
 
! Отговори
До 65 преди 6 месеца
Не виждаш ли че не съм го писал аз 63, наследници на викинги са както шведи, така и финландци, норвежци, датчани и исландци! Това са 5 държави, вътрешно имат и народности! Швед не е обобщение за викинг, а в съвременен смисъл викинги няма! Това е исторически термин, относително за Средновековието! Такива са и Османци, Монголи....сега няма такива държави!
61
5
 
13
 
! Отговори
Q преди 6 месеца
До тУБАТАа по-конкретно може ли ,в кой население пунктове ги бият тез руснаци ? В кокосохимическият ли завод,вилното селище Ягодка,около жп линиите ...или главното да викаш уууу,малиии ..така са дебббилллите и гринговците-каубои викат тъй. Конкретиката давай?
60
3
 
29
 
! Отговори
От 67 преди 6 месеца
От войната в Украйна печелят две държави - САЩ и Китай. Може би са се разбрали за някаква подялба на сфери на влияние, подобно на Германия след края на ВСВ.
59
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не мога да разбера кой лъже и каква е истината ?
58
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако не бяхте толкова спрели от рашистка пропаганда, щяхте да проумеете, че страна, която използва НАБОРНА армия, няма интерес от война на изтощение. Дори и Путин да спечели в Украйна, това ще е пирова победа, която ще отслаби руската държава. Рублата се срина до рекордно ниски нива, НАТО се разшири, санкциите се увеличиха, Путин е с международна заповед за арест, руснаците навсякъде са поставени под наблюдение, и т.н. А с простотията в Газа Путин изгуби единствения си потенциален приятел - Тръмп
57
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хайде стига лъжи и измишльотини. Изборите в България свършиха а в САЩ не са почвали. Пирова победа за украинците. Помнете ми думата.
56
2
 
6
 
! Отговори
До 63 преди 6 месеца
А къде тука виждаш някакви шведи???Защото това написа!
55
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Киевска Русь е основано княжество от викинги, първата столица е Новгород по на север, преместена е в Киев защото са искали да нападнат Константинопол, опитали са но неуспешно! Рус е името на викинг на гръцки!Населението е от славяни по племена! Първия княз е Хелгу, на славянски Олег, а втория е Ингварт, на славянски Игор, а жена му Хелга е Олга! И моля Ви не ме учете на История, че ми е професия случайно!
54
4
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 6 месеца
УКРАИНЦИТЕ искат да направят на отсрещният бряг плацдарам на отсрещният бряг и след това да прехвърлят техника,войска...за по-нататашното контранастъпление към Крим ..това е целта на украинците. Там ги премелват руснаците ..засега се държат укринците,макър и да губят много жертви.
53
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Уточнение. До мнение от последната/първата страница. Язовира го гръмнаха урконацистите факт.