Германски генерал призовава за украински удари с ракети "дълбоко в Русия"

Бившият главнокомандващ на НАТО пък предлага нова атака на Кримския мост
1 фев 2024 09:28, Петър Бойчев
378
Германски генерал призовава за украински удари с ракети "дълбоко в Русия"
Снимка MDR

Генералът от Бундесвера в оставка Ерхард Бюлер подкрепи идеята за атаки на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) срещу вътрешността на Русия с използване на крилати ракети, съобщава обществената германска медия Mitteldeutscher Rundfunk (MDR).

"Всичко дълбоко в Русия е легитимна цел“, подчерта Бюлер.

По думите му западните страни играят в "политическото пространство“ и отхвърлят тази идея. Освен това те се опасяват, че използването на собствените им оръжия за атаки срещу руски региони може да отприщи ескалация на конфликта. В същото време генералът посочи, че дори ВСУ да нанесат удари на руска територия, те няма да решат изхода от конфликта.

По-рано пенсионираният генерал от ВВС на САЩ и бивш главнокомандващ силите на НАТО в Европа Филип Брийдлав призова западните страни да помогнат на Украйна да нанесе нов удар по Кримския мост.

Междувременно руското министерство на отбраната съобщи днес за 11 свалени украински дрона в гранични региони, предадоха ТАСС и Франс прес.

Още по темата

"Тази нощ беше осуетен опит на Киевския режим да извърши терористична атака с дронове срещу обекти на руска територия", се казва в изявлението.

Към 6:30 ч. (5:30 ч.) са били свалени четири безпилотни летателни апарата над Белгодорска и два над Воронежка област. Преди това са били унищожени още четири дрона над Белгородска и един над Курска област.

През последните месеци Украйна увеличи атаките си в Русия, като повечето то тях са в гранични региони като Белгородска област, отбелязва АФП. На 30 декември град Белгород стана сцена на най-смъртоносното нападение на руска територия след пълномащабната инвазия в съседната страна преди близо две години. 25 души бяха убити, стотина - ранени, а няколкостотин - евакуирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Правилно е казано , че под шапките на военнете няма ум . Какви генерали са те в мирно време , като си нямат на представа ужасът който е в битки с убити , осакатени и разрушения . Те на живо нито са участвали , нито са го виждали това и този бръщолеви глупости. Ако нещата се обърнат и ракетите почнат да летят към тяхното мирно пространство как ще реагира , с пълни *** от уплаха .Не са чели история и не са си взели поука какво са преживели техните близки , пощадени от руски хора.
239
4
 
31
 
! Отговори
тъп въпрос преди 3 месеца
А ракети дълбоко в немска територия???
238
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всеки натовски генерал е добре дошъл в Украйна. Да отиде на фронта да си осъществи идеите. Само да внимава в кой хотел отсяда.Как ли ще реагира западът ако руски генерал, пък бил той и в оставка, дава съвети как да се отцепи Тексас от Сащ? Всички са пълни с идеи за войната в Украйна пък що така си седят на топло и не отидат на терен да поработят.
237
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Краят А защо досега не се е намесил? Или викаш,харесва му да гледа как умират украинци.
236
2
 
20
 
! Отговори
бай лукан преди 3 месеца
И само к,ъф замечтан поглед има тоа! Ми дайте им и наколко по-такива бомбички, те няма да се поколебаят ни за миг да ги използват...А жертвите?! А децата?! А човечеството?! Най-добре сядайте вече за преговори!
235
27
 
7
 
! Отговори
Краят преди 3 месеца
Украинската война веднага ще свърши, щом се намеси Пентагона и тогава Крепостна рус ще изчезне от лицето на Земята. Намесата непременно ще стане догодина...
234
7
 
34
 
! Отговори
иво преди 3 месеца
Това са хора които са заемали висши постове в най- голямата Легалната престъпна организация наречена НАТО. Тоя може ли да си представи последствията които ще има за цялото човечество ? . Първо Украйна не в НАТО и Русия не нападнала страна която членува в тая организация. До сега Америка е унищожила толкова страни е и е воювала постоянно но нито Русия или Китай или няков-я друга страна да на снабдявала тези страни с толкова оръжие. Човечеството заради Украйна е пред нов конфликт който може да прерасне и в Световен и да е последната война .
233
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е внесоха си емигранти, да ги впрягат и заедно с тях на фронта в Украйна и тези бойни старчета.:))
232
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тея смели генерали що не си изпратят армиите на фронта?
231
23
 
5
 
! Отговори
Германец преди 3 месеца
Одобрявам :) Ушaнкитe само от бой разбират.
230
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Правят се на големи мъже, но на думи, ама но ако са на предна линия на фронта те или децата им, ще пеят др песен и ще се чудят къде да се скрият.
229
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Южнодонецко направление, Времевски участък. ВС на РФ продължава настъпателните действия в района на Приютное, Заветное Желание и Старомайорское. Можете да гледате видео от щурма на позиции на украинските въоръжени сили някъде между Старомайорски и Приютни тук. Съобщава се, че ВС на РФ се придвижват в посока Новодаровка. Зомбитата на киевският наркокартел със завиден инат се опитва да пробие позициите на ВС на РФ в района на Заветное желание. Има артилерийски обмен и използване на FPV дронове от двете страни по цялата фронтова линия.
228
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Авдеевско направление. Малки успехи на ВС на РФ се отчитат на северния фланг - в горските насаждения на Степовое. В този район обаче боевете имат по-скоро позиционен характер. Основните действия се развиват на юг и югоизток от Авдеевка. В източната част ВС на Рф щурмуват опорен пункт на зомбитата на киевската хунта близо до Донецката пречиствателна станция и вече са се приближили до сами него. В южната част на Авдиевка руските бойци не само държат линията, но и напредват по улиците Соборная, Спортивная и Чернишевски. Зомбакнацистишена отчаяно се съпротивлява.
227
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Купянско направление. В северната част на този район продължават позиционните боеве в района на Синковка. Съобщава се, че ВС на РФ са успели да заемат позиции в гората западно от Синковка, което на теория би трябвало да усложни позицията на зомбитата на киевската хунта в населения район. На изток, след превземането на Табаевка и Краххмалное, ВС на РФ се подготвят за нова вълна от настъпателни действия към Котляровка, Берестовое и Песчани. При последните две ВС на РФ успяха да заемат голям опорен пункг на зомбитата, което би трябвало да улесни до известна степен щурмовите операции.
226
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Южнодонецко направление, Угледарски район. В района на Победа позиционните боеве продължават без успех и за двете страни. Въпреки че, като се има предвид, че зомбитата на киевският наркокартел държат линията от няколко седмици, те са тези, които постигат успех. Южно от Новомихайловка ВС на РФ успяха леко да разширят зоната на контрол, а също така се съобщава за незначителен напредък на север от селището. За сериозни тактически успехи на ВС на РФ е рано да се говори.
225
3
 
7
 
! Отговори
3 преди 3 месеца
доставя оръжия, Украйна ще бъде в по-добра позиция, ако станат възможни сериозни преговори, това ще даде шанс да се гарантира дългосрочна победа за Украйна и стратегическа загуба за Русия; Украйна ще успее да защити своя суверенитет и да се възстанови. Доста реалистично интервю с директора на ЦРУ. Нелогично е обаче САЩ да смятат Китай за свой основен съперник и да продължават да тласкат Русия в обятията на Китай. Но това отчасти е тежестта на демократите: те ще трябва да продължат, поне публично, да говорят за необходимостта от стратегическо поражение на Русия.
224
3
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Директорът на ЦРУ даде прогнози за 2024 г. и описа какво се случва в света. Най-интересното от статията на шефа на американското разузнаване Уилям Бърнс: САЩ загубиха "безспорното си превъзходство" в света заради Китай и Русия; ЦРУ гледа на Китай като на много по-голяма заплаха за САЩ от Русия, поради което през последните две години агенцията е удвоила бюджета си, насочен към Китай; Днес САЩ преживяват един от онези редки моменти, не по-малко значими от зората на Студената война или периода след 11 септември; "Не съм виждал Близкия изток толкова сложен и
223
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този иска световна война ли, ако Германия и др я искат, фронта е в Украйна, войските и те та там. Украйна ще ги благослови.
222
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тя последва стъпките на фашистките си предци: руската армия унищожи германския наемник от нацисткия батальон Диана Савита Вагнер. Тя се биеше в нацисткия батальон "Карпатская сечь" и Интернационалният легион с позивна "Змия". Родена на 21.06.1987 г.
221
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отдавна Русия не е влизала в Берлин. Късата памет трябва да се лекува с повтаряне.