Германски генерал призовава за украински удари с ракети "дълбоко в Русия"

Бившият главнокомандващ на НАТО пък предлага нова атака на Кримския мост
1 фев 2024 09:28, Петър Бойчев
378
Германски генерал призовава за украински удари с ракети "дълбоко в Русия"
Снимка MDR

Генералът от Бундесвера в оставка Ерхард Бюлер подкрепи идеята за атаки на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) срещу вътрешността на Русия с използване на крилати ракети, съобщава обществената германска медия Mitteldeutscher Rundfunk (MDR).

"Всичко дълбоко в Русия е легитимна цел“, подчерта Бюлер.

По думите му западните страни играят в "политическото пространство“ и отхвърлят тази идея. Освен това те се опасяват, че използването на собствените им оръжия за атаки срещу руски региони може да отприщи ескалация на конфликта. В същото време генералът посочи, че дори ВСУ да нанесат удари на руска територия, те няма да решат изхода от конфликта.

По-рано пенсионираният генерал от ВВС на САЩ и бивш главнокомандващ силите на НАТО в Европа Филип Брийдлав призова западните страни да помогнат на Украйна да нанесе нов удар по Кримския мост.

Междувременно руското министерство на отбраната съобщи днес за 11 свалени украински дрона в гранични региони, предадоха ТАСС и Франс прес.

Още по темата

"Тази нощ беше осуетен опит на Киевския режим да извърши терористична атака с дронове срещу обекти на руска територия", се казва в изявлението.

Към 6:30 ч. (5:30 ч.) са били свалени четири безпилотни летателни апарата над Белгодорска и два над Воронежка област. Преди това са били унищожени още четири дрона над Белгородска и един над Курска област.

През последните месеци Украйна увеличи атаките си в Русия, като повечето то тях са в гранични региони като Белгородска област, отбелязва АФП. На 30 декември град Белгород стана сцена на най-смъртоносното нападение на руска територия след пълномащабната инвазия в съседната страна преди близо две години. 25 души бяха убити, стотина - ранени, а няколкостотин - евакуирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През 1918 започва неуспешният бунт на Адмирал Деникин. Той имал подкрепата на Английските части в средна Азия, и по-малко на Френските части. Презумпцията била да подпомогнат създаването на силна военна структура, способна да се противопостави на Германия, чието влияние заплашвало да се разпростре до Урал. Франция по това време имала много инвестиции в Царска Русия и била по-умерена в отношенията с новата власт.
279
3
 
6
 
! Отговори
Снимката преди 3 месеца
Е супер!
278
4
 
13
 
! Отговори
Паулус, преди 3 месеца
Много здраве от Паулус, хер никой!
277
15
 
9
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Росснаците преминаха от "Киев за 3 дни, Берлин за 1 седмица" до "19 къщи около Авдийвка за 2 години"
276
6
 
14
 
! Отговори
Божинката преди 3 месеца
Кой каквото пожелава сам си го пожелава. Явно пак ще има екскурзия до Дрезден, Берли и тук-там ИЗ Германия за отличилите се в редиците на руската армия.
275
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
C.eg cтygeнaтa вoйнa pycнaцитe ce изтerлиxa изцялo oт ГДP, нo nъk aмepиkaнцитe изoбщo нe ce изтerлиxa oт ФPГ...
274
13
 
13
 
! Отговори
Чичо Ади преди 3 месеца
Пишещите по-долу да не забравят, че тогава САЩ бяха срещу Германия, а сега са с нея срещу ***.
273
11
 
15
 
! Отговори
а иска ли преди 3 месеца
германският генерал германия да се разцепи пак на две, не оценявате добротата на руснаците , заслужавате отново гости от Москва, но този път да останат завинаги.
272
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Внимавай руските ракети да не влезнат дълбоко в Германия.Май забравихте май 1945г. какво стана през втората световна война. Гониха ви до Берлин. Ама сега не знам къде ще се криете.
271
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
усещам как най-накрая ще завалят атомните. той Путин търпи, търпи, ама Медведев и други вече да са метнали. аз ако бях на негово място да съм ви метнал, толкова нагли и безпринципни сте
270
2
 
16
 
! Отговори
Незаконно строене преди 3 месеца
273. Алекс. Кримският мост е незаконно строителство и трябва да се премахне,както всички незаконни строежи. . . . . . По тази логика трябва всички къщи за гости и дворците на ГЕРП кметовете и храмовете на разни други олигарси да бъдат като незаконно строителство премахнати! Ех Алекс, Алекс мъж или жена ли си, ама ти казвам и за вода да донесеш не ставаш!
269
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Рашките разбиха света, никой не иска техния световен ред и ко-му-ни-зъм, но световна война иска ли някой, ще остане ли нещо от света, това не е като преди 100 години пушки и гранати, някои хора трябва дълбоко да се замислят за последствията. Старостта би трябвало да е символ на мъдрост, но така ли е.
268
8
 
20
 
! Отговори
Й преди 3 месеца
Генерале генерале защо се криеш зад украинските момчета .я спретни германска армия на фронтовата линия ,достатъчно избихте ужасно много млади момчета
267
4
 
30
 
! Отговори
Величко преди 3 месеца
Оффф ... , бих попитал генерал Ерхард знае ли случайно как е завършил дядото на дъртия козел Шолц ... Ако не знае , нека го попита ... И , бих попитал , искат ли и те така да завършат ...
266
6
 
27
 
! Отговори
Величко преди 3 месеца
Оффф ... ! По мое скромно мнение санитарната зона на Русия трябва да е полската граница !
265
27
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Кримският мост е незаконно строителство и трябва да се премахне,както всички незаконни строежи.
264
5
 
21
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Той и Медведев призовава да се наводни Лондон, да се стигне до Берлин, но добре, че никой не ги слуша тия двамата. Добре, че Путин все още има разум и е най-разумния в управлението на Русия.
263
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя май не помни колко бой е ял баща му
262
4
 
24
 
! Отговори
Хм.... преди 3 месеца
Ами да ги изстрелват тия ракети, какво чакат. Директно от Германия да ги изстрелят. Защо трябва да ги пращат чак до Украйна ? Генерала да ги организира тия изстрелвания. Все пак идеята е негова. Да отива в германския военен щаб и да натиска копчето.
261
28
 
11
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 3 месеца
Снощи Украйна е потопила още един РуZки военен кораб, ракетоносец. Има клипчета в нета от катерите-дронове как се забиват в него. Направо го направиха на кайма.