Войната в Украйна върви към "корейски сценарий"?

Белгийски военен експерт: Русия има нужда от още 1,25 млн. фронтоваци, за да спечели
16 апр 2024 19:00, Елка Василева
419
Войната в Украйна върви към "корейски сценарий"?
Снимка: архив, БГНЕС

Войната в Украйна се насочва към "корейски сценарий", твърди белгийският полковник от запаса Роже Хусен, цитиран в местни медии. Така той отговаря на въпрос дали споделя оценката на британския генерал Ричърд Барънс, че Русия тази година може да спечели войната. Барънс направи този коментар миналата седмица преди Би Би Си.

Още по темата
Хусен изразява очакване за замразяване на конфликта и несъгласие с оценката на британския си колега. Според него, за да спечели войната, Русия трябва да успее да направи така, че на власт в Украйна да дойде марионетно правителство, а това не изглежда вероятно тази година.

Белгийският експерт е на мнение, че победата за Русия изисква тройно превъзходство над украинските сили във всяко отношение. Той отбелязва, че макар руските войски да имат висока численост, по отношение на артилерията и авиацията нещата стоят различно. Хусен цитира данни, според които украинските бойци на фронта са около 400 хиляди, а руските - до половин милион. Неговият извод е, че Русия има нужда от още 1,25 милиона фронтоваци, за да спечели.

Хусен допълва, че дори да победи в битката, Русия не би могла да удържи завзетите земи, защото вече цялото украинско население е настроено враждебно, дори на изток. По негови изчисления за поддържането на постоянно военно руско присъствие в случай на пълна окупация на Украйна ще бъдат необходими около 700 хиляди бойци, което не е постижимо.

Той допуска Русия да наложи пълен военен контрол над източните украински области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Според него руският президент Владимир Путин би могъл тогава да обяви пред руснаците победа, но ако реши да продължи по-нататък, би трябвало страната му да увеличи значително производството на боеприпаси, а това би било трудно в днешното състояние на руската икономика.

Белгийският военен посочва, че при такова развитие Путин би преминал към преговори, а при спиране на военната помощ от САЩ за Киев в случай на избиране на Доналд Тръмп за президент украинският държавен глава Володимир Зеленски вероятно ще приеме да преговаря. Накрая Хусен напомня, че между Северна и Южна Корея е обявено прекратяване на огъня още през 1953 г., но двете страни остават в състояние на война и до днес.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от Войната в Украйна
Зеленски настоява: Западна подкрепа за Украйна като за Израел
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Укронацитата ядат здрав пердах по целия 1482-километров фронт. Скоро ще бъдат изтикани зад Днепър. Там им е мястото.
319
9
 
9
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
Зеленски плаче-не плаче руснаците,и на тех не им е до смях!
318
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А как върви перемогата. Укрофашистите стигнаха ли до Подмосковието или ще си останат само с терористичния акт, при който избиха 152 посетители на концерта.
317
23
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
Летището в Джанкой изгоря тази нощ заедно с укопаторите! Слава на Украйна!
316
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не мисля. Щатите пак ли се правят на велики режисьори. Проблемът тук е, че първо трябва някак си да махнат Зе-то, иначе ще е леко, меко казано неудобно да се преговаря за каквото и да било. Абсурдно даже. То и с Байдън. Преди да дойде оня другия дъртак-Тръмп, който поне е още с всичкия си,
315
2
 
16
 
! Отговори
Стефан преди 4 седмици
Чета все "опорки", "тролене", "наглеци", " читави". Това български думи ли са? След 35 години Министерство на народното просвещение управлявано от турци ето резултата. Украина е бита карта. Не се интересувайте от нея. Не е ваша война. Вашата е да си върнете България. Турците почти ви направиха почти румелийски бейлерик отново. #89. По броя на минусите ще разберете че съм прав.
314
4
 
18
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 4 седмици
Както винаги натовците са в голяма грешка. Войната в Украйна е по-вероятно да приключи както свърши източния фронт на Втората световна война - с безусловната капитулация на украинците и бягството на укронацистите на запад. Поне тези, които успеят да избягат.
313
5
 
25
 
! Отговори
До 352 преди 4 седмици
Още 8 линии да дръпна и ще го арестувам. Аз, Зеленски ще остана в историята, че съм превзел Москва.
312
4
 
31
 
! Отговори
Евро Атлантик преди 4 седмици
Кога почва контранастъплението?! Кога влизаме в Москва да арестуваме Путин?
311
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Белгийският полковник от запаса Роже Хусен представя колективнозападната мечта за "корейски сценарий". Белгийският полковник от запаса Роже Хусен е наследник на армия, която бе прегазена от нацистите за няколко дни и остави народа си в ролята на слуга на Хитлер.
310
17
 
2
 
! Отговори
Хи хи дончУ белината преди 4 седмици
успя да излъже селскитеРеднеци веднъж, но втори път едва ли. Този криминален тип, най вероятно ще завърши в затвора.
309
0
 
11
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 4 седмици
Може би,но Тръмп ще приеме властта чак на 20 януари догодина,ако го изберат ноември тази година.
308
10
 
25
 
! Отговори
Баба Ванга каза преди 4 седмици
в интервю през 1979 г. Ванга заявява, че Русия ще доминира над света, а президентът Владимир Путин ще стане Господарят на света.Тогава тя каза: Всичко ще се стопи като лед, само едно нещо ще остане непоклатимо - славата на Владимир, славата на Русия. Всичко ще бъде премахнато от пътя от нея, а самата тя не само ще бъде запазена, но и ще стане господарка на света.
307
3
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
След оттеглянето на най-голямата партия в правителството им, белгийците не разпуснаха Парламента им, а "опозицията" за един дем сформираха ново парламентарно мнозинство, за да приемат споразумението от Маракеш, задължаващо Белгия да храни нелегалните имигранти като белгийски граждани.
306
3
 
27
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
Белгия не е държава, а територия населена с ши-зо-про'с'таци. Премиерът ом месеци преди да заеме този пост не знаеше нито химна на Белгия, нито какво празнуват на националния им празник. Факт.
305
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
САЩ , Запада вкл.Белгия са подстрекатели и са виновни за жертвите....
304
6
 
29
 
! Отговори
С други думи преди 4 седмици
СВО на територията на Украйна върви към очакван край. Освобождаване на Харков, Днепропетровск и Одеса и капитулация на фашисткият режим в Киев. Следва разграбване от "съюзниците" на остатъчната територия от държава 404. Който не вярва нека да заложи преди да се забрани хазарта в България.
303
2
 
26
 
! Отговори
Баба Меца ще се преди 4 седмици
Договаря с ЕС плъховете? Не ми звучи много сериозно.
302
2
 
29
 
! Отговори
Преди години преди 4 седмици
Пътувах към Брюксел с влак за икономия. Никога не съм имал илюзия за процъфтяваща Белгия, но това, което видях на гарата, ме потресе! На перона забулени арабки си варяха чай! После на централна улица здрав *** се биеше с полицай и полицайка, на тротоара! ЕС гражданите отминаваха с безразлие. Ако бях в София, щях да се намеся, случвало ми се е.
301
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И като се разпадна СССР,какво стана?Русия се отърва от СИВ и подари ГДР на ФРГ.Тръгна по капиталистичски път на развитите и стана воена сила.Сближи се с Китай и образуваха нова мощна Икономическа Зона в Света(Брикс) А Западна Европа,(ЕС)заедно с бившите му сателити е в перманентна криза.И може и да се разпадне,ако продължава да слугува на САЩ.Без собствена армия,без ресурси и политически зависим от САЩ.Дори и в Африка,вече се преориентират към БРИКС а не към ЕС.А е заложил и на"бита карта"-укрия