Студент убит показно в Техеран вместо ядрен експерт?

Жертвата е с почти същото име като учения
Обновена: 24 юли 2011 10:45 | 24 юли 2011 10:45,
14
Студент убит показно в Техеран вместо ядрен експерт?
Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Обикновен студент беше убит показно вчера в Техеран, а не ядрен експерт, както се предполагаше.

Вчера беше съобщено, че специалистът по ядрени технологии, 35-годишният Дариуш Резаи, е бил убит от неизвестни мъже на мотоциклети пред дома му в Техеран.

След проверка обаче се оказа, че има объркване на имената и че жертвата е студент с почти същото име като учения.

Става дума за Дариуш Резаинеджад, който учел електроника в Техеранския университет. Той нямал нищо общо с иранската ядрена програма, съобщиха властите.

Първите информации за убит ядрен специалист породиха безпокойство, защото нападението изглеждаше подобно на други покушения срещу учени в Техеран, за които Иран обвинява САЩ и Израел.

Такъв е случаят с Ферейдун Абаси Давани, настоящ вицепрезидент на Иран и председател на Иранската организация за ядрена енергетика. През есента на миналата година той оцеля при бомбен атентат.

Най-малко двама други ирански ядрени експерти бяха убити в последните години, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 8 - Аз живея в Канада и всяка година пътувам из Щатите десетки пъти. Имам много приятели, коите живеят там, както имам и много причтели и клиенти Америкаци, коите се настаниха да живеят в Канада през последните десетина години. Не знам ти какво си могъл да видиш из нивите и градините в Ню Джърси през 2001, но сега годината е 2011 и икономиката на САЩ е затънена в блато, от което и самите Америкски амигота не знаят как ще излязат.
11
0
 
2
 
! Отговори
Така ще е преди 12 години
МОСАД е плъзнал из цял Иран! Няма спасение! Този вариант на война е по-приемлив за иранците от другия с масирани бомбардировки,окупация и тотално унищожение!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е нов вид тероризъм! Както до ден днешен терористите "обясняват" какво е написано в корана на неграмотните араби така сега американците им "обясняват" що е това демокрация! Само че те дори излизат с чисти ръце от цялата ситуация! Винаги ще има геноцид но хората се "ъпгрейдват!"
9
0
 
1
 
! Отговори
DarkLord преди 12 години
Не уцелиха правилния човек хората на .... не мога да ги спомена, защото бг цензурата е твърде голяма! но вие се досетихте мусатчета :D
8
5
 
3
 
! Отговори
с. до ястреб преди 12 години
Ти луд ли си бе!?Мизерно благоденствие!Сигурно заради мизерията всяко лято хиляди студенти заминават на студентски бригади и се връщат супер доволни и от преживяванията и от парите и от работодателите!И изобщо не искат да чуят за български работодател повече!Щото е мега кофти в САЩ де!Що не ходят в Русия!?За пръв път отидох на такава бригада през 2001!И то в мега селския гардън стейт Ню Джърси!Така се намизерствах,че изобщо не се върнах на финала!Я марш,*** червена!
7
8
 
3
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Няма да е зле някои от другарчетата тука, "изпълнени с безмерно щастие" от благоенсвието в САЩ, да изпросят някой и друг лев от родата си и да прескочат до Щатите за да видят със собствените си очи мизерното "благоденсвие", царуващо там.
6
12
 
5
 
! Отговори
с. преди 12 години
Абе откакто се помня все голямо дърво ги чака американците и запада и все не се получава нещо!Всъщност екстра си живеят,а дървото и к.ра го гризнаха СССР и целия соц. лагер!И оттогава съм забелязал една тенденция комсомолчета,русофилистичета и изобщо всякаква *** правена на Позитано да вие на умряло!Което ме изпълва с безмерно щастие естествено!
5
1
 
9
 
! Отговори
военно аташе преди 12 години
МДА време е за големия К....Р за американците . Събирам група за ликвидиране на Уорлик естествено от инфаркт. Ще мус е покажем така че в уплах да получи инфаркт
4
9
 
2
 
! Отговори
с. до 1 преди 12 години
Що си толкова *** русофилистик бе!?Признай си,че имаш еротични мечти с дружинка лоши батковци от спецназ с черни качулки и големи пищови!Ах,палавник!
3
1
 
4
 
! Отговори
ппд преди 12 години
другопланетна цивилизация има отряд за ликвидиране на местни у чени. може да са те
2
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хаха поредния умрял от глад реве срещу Америка
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех още всичко можеше да е руско и спокойно там! Рокери убийци - пращат им СПЕЦНАЗ и точка по въпроса! Ама скапаните американци им наливаха идеи за "демокрация" и сега загинаха много повече хора!