Япония възкръсва! Втори път за един век

5 месеца след цунамито и 66 г. след Втората световна война
Обновена: 15 авг 2011 16:30 | 15 авг 2011 16:27, Елка Василева
150

Кораб, качен на покрива на къща – 28 март, същата сграда на 13 август. Снимка: Reuters

 

Тази година Япония преживява най-страшната криза след Втората световна война. Над 20 000 души загинаха и изчезнаха безследно при земетресението с магнитуд 9 по Рихтер и последвалите опустошителни вълни цунами, връхлетели Япония на 11 март. Природната стихия причини и тежка авария в АЕЦ "Фукушима", и разрушения, които са съизмерими с последствията от атомната бомбардировка на 6 и 9 август 1945 г.

Днес Япония отбелязва 66-ата годишнина от капитулацията си във Втората световна война.

"По време на войната ние причинихме много страдания и болка на много държави, особено в Азия, и трябва дълбоко да се замислим за това, докато отдаваме почит на жертвите и на техните семейства. Страната ни никога повече няма да воюва и ще използва целия си потенциал за укрепване на мира в целия свят", подчерта премиерът Наото Кан.

По официални данни през Втората световна война Япония е дала 3,1 милиона жертви, в това число 800 хиляди цивилни, загинали в Хирошима и Нагасаки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
5
 
! Отговори
смок преди 12 години
Това, което се случи там не промени хората, не станаха злобни, не се ограбваха едни други, а си помагаха! Тук злобата сега е много, камо ли ако се случи нещо подобно... Недай Боже! Не е въпроса дали са облъчени - това си е тяхна работа - ВЕМЕТЕ ПРИМЕР ОТ ПОВЕДЕНИЕТО ИМ!!!
144
2
 
8
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Дано не стане у нас така както в Япония ,било то атомна централа или природно бедствие,на нас не 5 месеца ами 5 века няма да ни стигнат
143
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Димитров, ти си по-*** от всичко!
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Qponiq vse oshte vodi voina s Rusiq nqmat podpisan miren dogovor ot vtorata svetovna voina dosega
141
0
 
4
 
! Отговори
До Discovery преди 12 години
С имиджа изобщо не уцели. Относно конспирациите...не знам дали мога да слагам линкове тук. Всеки може да види състоянието на ХААРП онлайн. Естествено е интересно да се отбележи неговата свръх активност в началото на март с честота 2.5херца (резонансна за земетресение). Интересно е да се отбележат и данните на НАСА за струпвания на радон около Япония във въпросната седмица, което обикновенно е резултат а не причина за земетресение. Можем да добавим и някое друго интервю (Benjamin Fulford). Успех!
140
1
 
4
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
До 139 и 138:Чичо Митко, дали па не е безработен ***, дето е живял по комунистическо време и сега е прехвръля 50та годинка, пиейки мастичка със салатка гол до кръста!!! Много ти е конспиративна главицата чичо Митко.
139
1
 
19
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
Японците са просто най-великите! Осу
138
1
 
25
 
! Отговори
пол преди 12 години
Бас държа, че японците пият по-чиста вода от нас? Тия след война и потоп възкръснаха, а ние сред вода и чиста природа ще ни изтровят? Ако някой зднае кой какво нарежда във ВиК да каже и да идем да го стинсенм по камбанките с клещи-гарги! - имам германски и са от най-големите - стомана изкривяват, та едни шикалки ли? Абе тия ще ни изтровят в родината ни тука - кой е шеф на това Ви К и какви ги вършат там? Японците не ги мислете - те ще се оправят по-бързо от нас, ако тук изобщо се стегнем!
137
9
 
9
 
! Отговори
Чичо Митко преди 12 години
Разликата между Чернобил и Фукушима. Чернобил е залят с бетон и сега над 20 години по-късно отново испуска радиация и са необходими милиарди за да се покрие отново. В Япония 5 месеца по-късно се говори с 3 фирми, специалисти по изчистване на почвата от радиоактивните частици. Едните чистят за да ползват, другите заливат и забравят. Относно облъчения свят...високите стойности в България се дължат на проблеми в Козлодуй за които нищо не се чу, а само се покриха ремонтите като ядрени стрес тестове.
136
4
 
19
 
! Отговори
Чичо Митко преди 12 години
Евала на японците. Бях изненадан още след земетресението, когато чух за броя на жертвите и разрушенията. За бедствие от този размер мисля, че са се справили перфектно. Относно Фукушима, според ядрените им експерти аварията е съизмерима с ... 20 бомби над Хирошима. Японците още плащат...милиарди за изчистването на Хирошима. Сега ще плащат и за Фукушима. Използването на ХААРП в този случай е едно много тежко престъпление. Показва безсилието на американците да задържат долара като световна валута.
135
1
 
6
 
! Отговори
до Димитров преди 12 години
Японците са по скоро атеисти отколкото езичници. За необразоваността, мисля че е добре да прочетеш повечко за християнската религия и за ужасите които са направени в нейно име много преди Япония да се появи на картата като такава. Факт е също така, че престъпността в една държава и религиозността на хората в нея са вързани ръка за ръка. Естествено, това можеш да си го провериш сам по статистиките. Посочи ми държавата, на която ти се кланяш през втората световна война поради хуманността и.
134
3
 
22
 
! Отговори
Фанети Мазакура преди 12 години
Стига бре, ***! По време на война кой не извършва чудовищни неща? И швабите са изтрепали сума ти народ и руснаците и американците (те даже продължават). Това, което са правили някакви ненормални *** преди 70 години във военно време не показва какви са техните наследници сега. Японците са може би най-дисциплинираните и умни хора на тоя свят. Оня Димитров не знам за к'ви езичници говори, то му личи, че е облъчен. Евала им правя на хората, можем само да им завижаме мене ако питате.
133
15
 
8
 
! Отговори
an преди 12 години
ЯПОНИЯ ГОСПОД Я НАКАЗВА ЗАРАДИ ЗВЕНО 731.ТОВА ИМПЕРАТОРСКО ЗВЕНО Е ИЗВЪРШВАЛО ЧУДОВИЩНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ С ХОРА. ДОКТОР ШИРО ИШИ Е ИЗВЪРШВАЛ ТЕЗИ ЕКСПЕРИМЕНТИ С ПОМОЩА НА ЗВЕНО 731.ТОВА СА БИЛИ НАЙ ЧУДОВИЩНИТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА ЗЕМЯТА. ЗАТОВА ТЕХНИТЕ ДЕЦА ВНУЦИ И ПРА ВНУЦИ ЩЕ ПЛАЩАТ ЗА ТЕЗИ ЗВЕРСТВА.
132
2
 
6
 
! Отговори
eh преди 12 години
te tuk *** 6tqha da dva dni da sa o6u6kali tozi skrap..da im dademe malko na qponcite
131
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако някой има здрава психика (и здрав стомах) може да прочете какво са вършели японците в Район 731 (Unit 731) по време на Втората световна война. Пред такова варварство и жестокост Менгеле и Джак Изкормвача са като играещи си дечица. Проверете го в Гугъл. Аз самият не вярвах, че японците (че и всяко нормално същество) са способни на това, докато не го прочетох.
130
4
 
3
 
! Отговори
до 131 преди 12 години
Ами да искам да щракам с пръсти само да ям и да пия и държавата да ми дава 5000лв, то кой нормален човек не иска? Че ти не го ли искаш ? Ако ми кажеш, че не искаш, знам, че лъжеш.
129
3
 
16
 
! Отговори
до Димитров преди 12 години
За теб култ е чалгата,ракията,да не работиш ако може да крадеш и държавата да ти дава 5000лв да пиеш и щтракаш с пръсти по масата. Е НЕ СТАВА>Убит Х.й и комплексар си брато!
128
3
 
4
 
! Отговори
P.S. преди 12 години
DRUGARIU DIMITROV-OBARNI WNIMANIE,4E PREZRYANITE OT TEB YAPONCI IZKAZVAT SAJALENIE I IZVINENIE ZA KLANETETE PRE WTORATA SVETOVNA WOINA NA DRUGITE NARODI,A *** OT TVOYATA PARTIYA S GOLYAMO RAZKRA4ENO"P" SI POEMAT WINATA ZA KLANETATA NA SOBSTVENIYA SI NAROD S...MEZE.AMA WIE CIGANISTITE NE STE HORA I NE GI SHVA6TATE TEZI NE6TA...ZA RAZLIKA OT WAS NAVSYAKADE NAMERIHA DOBLEST I...SILA DA GO NAPRAVYAT.
127
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В допълнение на 128 - и не само Япония е облъчена, но и целия свят, нищо, че всички мълчат като пукали по този въпрос.
126
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото и да правят японците, тяхната земя е безвъзвратно облъчена и тежко и горко на този работлив народ.