"Враждебни сили искат да изтласкат Русия от световната арена"

Американските спецчасти са замесени в убийството на Кадафи, твърди Путин
Обновена: 15 дек 2011 12:55 | 15 дек 2011 12:52, Елка Василева
96
"Враждебни сили искат да изтласкат Русия от световната арена"
Снимка: Reuters

Враждебно настроени към Русия сили на Запад, които сравняват Путин с Кадафи, се стремят да изтласкат федерацията от световната арена. Това заяви днес руският премиер Владимир Путин, който отговаря на въпроси от граждани в пряк телевизионен ефир.

"Чух тези изказвания. Всъщност там не се говори за мен. Говори се за Русия - някои искат да изместят Русия, за да не им се пречка, да не им пречи да господстват на земното кълбо", коментира Путин.

"Все още има страх от нашия ядрен потенциал, затова (Русия) е толкова силен дразнител. Освен това водим независима външна политика. Което естествено пречи някому", добави руският премиер и подчерта, че Русия има на Запад "повече приятели, отколкото врагове".

По повод думите на Джон Маккейн, който го сравни с Муамар Кадафи, Путин припомни, че американският сенатор е участвал във войната на САЩ с Виетнам.

"Според мен ръцете му са доста оцапани с кръвта на мирни граждани и много му харесва, той не може да живее без тези ужасни сцени - разправата с Кадафи, когато на екраните в цял свят бе показано как го убиват", предположи руският държавник.

"Това да не би да е демокрация?" - възмутено коментира той убийството на Кадафи без съд и следствие.

Руският премиер припомни, че Маккейн е бил пленник във Виетнам "и е лежал не просто в затвора, а в яма, и е лежал няколко години". "На всеки ще му се разхлопа дъската - затова няма нищо особено тук", констатира Путин.

Силният човек в Русия обвини специалните сили на САЩ, че са замесени в смъртта на Кадафи.

"Безпилотни летателни апарати, по-специално американски, атакуваха колоната на Кадафи, а после, чрез специалните сили, които не би трябвало да са там, извикаха по радиото така наречената опозиция и бойците, които го ликвидираха без съд и следствие", каза Путин.

Руският премиер коментира и парламентарните избори, които бяха спечелени от управляващата партия "Единна Русия", а опозицията организира множество протестни митинги.

Резултатът от парламентарните избори в Русия отразява реалното разположение на силите в страната, а опозицията винаги ще смята изборния резултат за нечестен, заяви още руският премиер.

Той предложи на руската ЦИК да монтира уеб камери във всички избирателни секции по време на президентските избори през март догодина, в които ще участва като кандидат за висшия пост.

"Имаме 90 хиляди такива секции. Нека страната вижда какво става край всяка конкретна урна. Опозицията трябва да получи възможност да контролира в пълен обем онова, което става в избирателните секции и това е напълно възможно да стане чрез уеб камери", заяви Путин по време на "пряката линия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
8
 
! Отговори
до 93 от славянин преди 12 години
Не се притеснявай, Русия я пазят ОТГОРЕ! Чети Ванга, Дънов, Едгар Кеиси, Щаинер и др.!
92
0
 
5
 
! Отговори
peter bond преди 12 години
АЛО САЩ, ако сте демократи пратете си гадовете зад решетките за да не запалят световна война!!!Целия свят ще тръгне срещу вас и тогава ще е късно за корекции.Не си заслужава заради двама трима гадове да загинат милиони!Маккейн е бита карта ,затова и не спе4ели изборите.Но мадам Клинтън и Бушовци /младши и старши/, кликата около тях о4ернха и демокрацията, и името на САЩ пред света.А бях времена когато на САЩ се възхищаваха по4ти вси4ки. Ако тази разлика не я виждате губите с основание позиция!
91
6
 
2
 
! Отговори
М21 преди 12 години
ХахахахахаВелико!Да монтират камери във всяка избирателна секция!И тогава, който не е пуснал за ***, дируектно в Гулаг, а!Това и Сталин не го е правил /вярно, че не е имал и камери , де/!Руснаците никога няма да станат модерни хора!Светът за тях винаги се дели на "Наши" и "Чужди" /врагове демек/!То и Путинския комсомол така се казва "Наши"!!Жалко!Щото китайците си ги гласят и до 2030 г. ще ги премажат!300 млн. могат да свикат под знамената жълтите!Вермахта е детска игра в сравн
90
0
 
7
 
! Отговори
Мъничка Ивака преди 12 години
Аз много харесвам Путин, той е надеждата на света за справедлив свят. Успех Путин. Путин ти си велик мъж.
89
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво НФБ велик коментар , не знам как не си станал още поне финансов министър , за твое сведение венецуелското злато беше във френски банки , а колкото до златните авоари във форт Нокс америкснското злато се равнява на 50% от световното , само като инфо , колкото до Путин велик е за това разстрелва неудобните нему журналисти
88
1
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
какво би станало ако руснаците започнат да играяткато американците ..да дават пари и насърчават черните и мексиканците за отцепването им от Сащ и създаване на отделни страни с предимно латиноговорящо население както е на юга или отделни африкански държави ,,,но и това може да стане1кой знае? Затуй и Путин е неудобен защото е играч и то от класа!мисля че в следващото десетилетие Китай и Русия ще спечелят повече отколкото биха загубили!американската стратегия разделяй и владей се проваля!
87
1
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
какво би станало ако руснаците преориентират продажбите си на петрол и газ към Китай?Милиарди се изнасяха от Русия към западните и преди всичко към американските банки!Путин иска да сложи ред а това не е удобно на сащ!Всички конфликти в основата си имат икономически интереси!няма конфликт в името на демокрацията...това е измислено за плебса дето гине по бойните полета!
86
0
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
богатството на САщ си гради на изнесените капитали от редица страни на света!венецуела си прибра златото от американските банки и то настана един вой до небето1Всеки несъгласен да подкрепя американската мечта става враг на америка!днес путин и китай искат да развиват своите страни!но нали си представяте какво ще стане ако 1 милиард китайци подкарат коли!затова световните жандарми в лицето на СОщумишлено спират световното развитие!няма достатъчно суровини за всички!Няма петрол метали за индустрия
85
15
 
4
 
! Отговори
фифи преди 12 години
Путин много ги разбира тия работи ,да не е получил това видение след 8та водка .
84
15
 
6
 
! Отговори
за 85 преди 12 години
ама че смешен *** . жалко човече . дебилл
83
22
 
6
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 12 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
82
1
 
16
 
! Отговори
До 72 преди 12 години
Руската зима не прощава на никого. Всеки който е тръгнал срещу Русия, е опитвал гостоприемството на руската зима със своите -40-50 градуса
81
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дълго време САЩ лъжат света, че имат най-голям БВП. Погледнато от страна на цената на долара им, това е така, но производството им не е чак толко голямо, нито сферата на услугите им. Сравнени с производството на Китай, САЩ имат малко над 35%. Това значи, че ако несраведливостта в световен мащаб с толко скъпия долар се реши, американците много бързо ще стигнат до кофите, където в момента са оставили африканци и много други народи.
80
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За който не е разбрал американци основават банката, която финансира началото на две световни войни. По този начин американците успяват да спрат за доста време развитието на Европа и Русия, докато те самите се развиват усилено и крадат чужди експерти да работят за тях. Американската политика предвижда 3-та световна война, в която напълно да докаже превъзходството си, помитайки първо враговете Русия, Иран, Индия и Китай, а след това и свои: Германия, Франция, Англия...
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коментирайте по-усилено. Искам да видя как се справят пропагандаторите на двете страни. Утре ще пиша бележките!Тич, дето още не са разбрали за какво става дума - да се поспрат малко, че стават досадни. Хайде - ура и напред!
78
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Владимир Путин сравнен с послушната маймунка на ционистите в Белия дом е направо велик държавник,а най смешното е ,че направиха военолюбеца _обама нобелов лаурят за (мир)
77
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
светът се променя и жалките напъни на сащ да дестабилизира Русия са опит да се отложи във времето агонията на фалиралата им циониска държава ,като се измести вниманието към ръската федерация ,а за това ,че се променя световното статуково е доказателството признаването на Палестинската държава от Исландия
76
0
 
9
 
! Отговори
галактика преди 12 години
ДНЕС БГ, БЪКАТЕ от правописни грешки - в ключовите думи под статията сте писали име и презиме с малки букви... хаха
75
32
 
5
 
! Отговори
а преди 12 години
Само Джон Маккейн можеше да сложи Русия на място. *** е наивен и слабохарактерен.
74
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РУСКИЯ ПРАВОСЛАВЕН НАРОД И АРИЙСКИЯ НАРОД НА ПЕРСИЯ ЖЕСТОКО ПОРЯЗВАТ АМБИЦИЙТЕ НА КРАДЛИВОТО ПЛЕМЕ НА ЮДА ДА ПОРОБИ ЧОВЕЧЕСТВОТО ,НО НЕЩО ИМ СЕ ОБЪРКА ИГРАТА И ТЕХНИЯ ДЯВОЛ НЕ МОЖЕ ДА ИМ ПОМОГНЕ ,ПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ ,ЧЕ ХИТЛЕР НЕ Е БИЛ ЧАК ТОЛКОВА (ЛУД)