Янукович: Не съм напускал страната, няма да подавам оставка

Върховната Рада обаче острани президента от длъжност
Обновена: 22 фев 2014 18:55 | 22 фев 2014 16:53, Красимир Ангелов
240
Янукович: Не съм напускал страната, няма да подавам оставка
Виктор Янукович. Снимка БТА

Украинският президент Виктор Янукович заяви в телевизионно интервю, че няма да подава  оставка, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Не съм напуснал страната. Нямам намерение да подавам оставка. Аз съм легитимно избраният президент", обяви той в интервю за телевизионен канал, базиран в големия източен град Харков.

Още по темата

С думите си държавният глава на Украйна лично отхвърли информацията на украински депутати от опозицията, че готви своята оставка.

В интервюто Янукович съобщи още, че вчера колата му е била обстрелвана, когато е пътувал за летището, за да замине за Харков. „Но аз не се страхувам и нося отговорност за страната“, посочи държавният глава на Украйна.

По думите му всички решения, които приема в момента Върховната Рада, са незаконни, а депутатите са малтретирани на изхода на парламента.

"Всичко което се случва там е бандитизъм. Няма да подписвам законите, приети във Върховната Рада, няма да подам ставка”, заяви Янукович за телевизионния канал UBR. 

В телевизионното си изявление Виктор Янукович подчерта още, че очаква "реакцията на международната общност" и това как тя "ще изпълнява своите ангажименти.

Същевременно въпреки думите на Янукович, украинската Върховна Рада прие постановление за отстраняване от длъжност на държавния глава. За това решение са гласували 328 народни представители (общият брой на местата в Радата е 450).

Депутатите решиха още да свикат предсрочни президентски избори на 25  май, предадоха ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

Решението бе прието с мнозинство. След това депутатите се  изправиха на крака, аплодираха и запяха националния химн.

Новоизбраният днес председател на Върховната Рада Олександър Турчинов заяви, че президентът се е отказал от конституционните си задължения и това "заплашва функционирането на държавата, териториалната цялост и суверенитета на Украйна". Следващото заседание на украинския парламент бе насрочено за 10 ч. сутринта утре местно време.

В същото време украинската армия обяви, че няма да се намесва по никакъв начин в политическия конфликт в страната. В комюнике на министерството на отбраната, цитирано от "Франс прес" се подчертава, че "военните остават верни на украинския народ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
10
 
11
 
! Отговори
Ханко Брат преди 10 години
Всичко случващо се в Украйна е по сценарий на Запада,целящ заробването на още една свободна страна,пазари за западните стоки,унищожаване на украинския производител и налагане на европейски "ценности" и изгъзици.Нали наложиха "демокрация" в Ирак,Афганистан,Либия,Египет.И какво ??? По-добре ли заживяха там ???Октомврийската революция в Русия 1917 е организирана от шайка метежници начело с Ленин спонсорирана от Ротшилд.Обикновените руснаци са нямали понятие какво се случва.В Украйна това се повтаря
136
10
 
13
 
! Отговори
бат Здравко преди 10 години
Украйна тръгва по пътя на България и ще стане снабдител на западна европа на *** и евтина работна ръка, давам бас че украйна от износител на жито след някоя година ще стане вносител на американско жито, немски картофи, турски домати ........
135
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АМЕРИКА ЩЕ БЪДЕ ОСВОБОДЕНА ОТ БРАТСКИЯТ АФРИКАНСКИ И ЛАТИНОАМЕРИКАНСКИ НАРОД
134
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Германо-американски освободителни армии ще маршируват победоносно по червения площад а руските измъчени от комунизъм хорица ще им поднасят цветя и питки с мед. Диктатора Путин ще бъде пратен в Гуантанамо за да бъде съден. Там ще бъде в една килия с Янукович , Асад и Ким Чен Ун
133
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин да се готви. Само да минат игрите в Сочи и го почват и него. Там футболните агитки за какво тренират. Ще му изкъртят пикливата милиция и ще го извадят брадясал от някоя дупка американските освободители. Русия ще бъде освободена от братския американски солдат:)))
132
0
 
2
 
! Отговори
днес в бг преди 10 години
Имате грешка в заглавието "Върховната Рада обаче оТстрани президента от длъжност"
131
3
 
5
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Евросмърдан Е как какво.продължават с боцкането със спринцофки и ху*ове. Дали мъж с мъж или т.н. е все тая .Само ми е жал за горките улични песове,които сигурно са изнасилвани от зоофилите там. ПС:Шегичка,закачка ми са думите,да не се хвърлите да браните кумирите си
130
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янукович вече не може да иска каквото и да било. Той не е на власт.
129
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янукович поиска оставките на радите.
128
6
 
5
 
! Отговори
бат Здравко преди 10 години
Браво на Янкулович несе дава
127
1
 
6
 
! Отговори
Евросмърдан преди 10 години
Какво става сега на Смърдана в Киев?
126
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янукович вече не е президент. Той в никой . Обикновен съветски ***...ас !
125
7
 
8
 
! Отговори
КЕФ преди 10 години
СЛАВА НА УКРАЙНА.ЩЕ ПОЗДРАВЯ ВСИЧКИ УКРАИНСКИ ПРИЯТИЛЕ С ПОБЕДАТА НАД САТРАПА.СЛАВА НА УКРАЙНА.
124
1
 
4
 
! Отговори
Зех тъ Радке! преди 10 години
Аз мислех, че Върховната Мара е отстранила Янукович. А то Радка го отстранила.
123
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога ще изгониме с бой чуждия комунистически нашественик - мръсната болшевишка *** Сергей Станишев ? Той е изпратен от Москва за да тормози българите и да източва държавата. Той дори не е българин а руски евреин.
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До neni4aКакво е? 1000 пъти го обясних - БВП логаритмично(спрямо стандарт) са доста по-зле И ОТ България. Извади учебник за 6-ти клас по математика, прочети какво е логаритмия, изкарай цифрите, сметни и ще видиш, че нормалния руснак би предпочел да е доминиканец. А със същата сметка която и да е западно-европейска държава са от друга планета спрямо Русия само по цифри, а сложиш ли логаритмията, Русия е умряла. Село с 2 баби в Германия-4-лентов път. В Русия-черен път оптимистично погледнато.
121
2
 
2
 
! Отговори
Леле мале преди 10 години
Болни комун-безмозъчни гънки.Комунисти на ЗАПАД?Лудите пак на свобода.Хеле българските най-напред.Да се смееш ли,да плачеш ли или да ги питаш едни думи за майките,без извинение.
120
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво смели украински приятели. Така се прави ! Показахте как народа си връща властта от чуждия комунистически нашественик .
119
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не става въпрос за конспирации и разни други високопарни глупости, хората просто искат да живеят като на Запад, какво толкова учудващо има в това, искат да живеят като немци и французи...
118
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунопитеците бягат като бити ***...си. Сдадоха властта а се биеха в гърдите. Сега наред е Пичкин