Янукович: Не съм напускал страната, няма да подавам оставка

Върховната Рада обаче острани президента от длъжност
Обновена: 22 фев 2014 18:55 | 22 фев 2014 16:53, Красимир Ангелов
240
Янукович: Не съм напускал страната, няма да подавам оставка
Виктор Янукович. Снимка БТА

Украинският президент Виктор Янукович заяви в телевизионно интервю, че няма да подава  оставка, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Не съм напуснал страната. Нямам намерение да подавам оставка. Аз съм легитимно избраният президент", обяви той в интервю за телевизионен канал, базиран в големия източен град Харков.

Още по темата

С думите си държавният глава на Украйна лично отхвърли информацията на украински депутати от опозицията, че готви своята оставка.

В интервюто Янукович съобщи още, че вчера колата му е била обстрелвана, когато е пътувал за летището, за да замине за Харков. „Но аз не се страхувам и нося отговорност за страната“, посочи държавният глава на Украйна.

По думите му всички решения, които приема в момента Върховната Рада, са незаконни, а депутатите са малтретирани на изхода на парламента.

"Всичко което се случва там е бандитизъм. Няма да подписвам законите, приети във Върховната Рада, няма да подам ставка”, заяви Янукович за телевизионния канал UBR. 

В телевизионното си изявление Виктор Янукович подчерта още, че очаква "реакцията на международната общност" и това как тя "ще изпълнява своите ангажименти.

Същевременно въпреки думите на Янукович, украинската Върховна Рада прие постановление за отстраняване от длъжност на държавния глава. За това решение са гласували 328 народни представители (общият брой на местата в Радата е 450).

Депутатите решиха още да свикат предсрочни президентски избори на 25  май, предадоха ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

Решението бе прието с мнозинство. След това депутатите се  изправиха на крака, аплодираха и запяха националния химн.

Новоизбраният днес председател на Върховната Рада Олександър Турчинов заяви, че президентът се е отказал от конституционните си задължения и това "заплашва функционирането на държавата, териториалната цялост и суверенитета на Украйна". Следващото заседание на украинския парламент бе насрочено за 10 ч. сутринта утре местно време.

В същото време украинската армия обяви, че няма да се намесва по никакъв начин в политическия конфликт в страната. В комюнике на министерството на отбраната, цитирано от "Франс прес" се подчертава, че "военните остават верни на украинския народ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
121.Комунистическите режими във всички държави приели Марксизма са се изградили върху основата на систематични масови убийства. Общият им брой на световно ниво надхвърля 150 милиона невинни жертви. Ето разбивка:СССР (1917-1987) - 69 млн.НР Китай (1949-1990, вкл. Мао преди 1949) - 67 млн.Червени Кхмери в Камбоджа (1975-1979) - 2 млн.Етиопия (1974-1991) - 2 млн.НР Виетнам (1945-1987) - 1,7 млн.Северна Корея (след 1945) - 1,7 млн.Други държави - 10 млн.Всичко - 153 милиона!?
156
5
 
5
 
! Отговори
альоша преди 10 години
време е руските спецчасти като омон да влязат в украина и да унищтожат с калашника и последния екстремист украинец които предава руските интереси и руската православна църква на американските империалисти и европеиските експлоататори които искат да поробият целият свят и да са робовладелци а всички останали да са роби на капитализма и да рабоатият за жълти стотинки да са просяци и бецзработни и социално слаби докато американците и евросъюза ште трупат милиони и щте са милиардери-да живее ***
155
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До альошаКак си представяш да се случи такова нещо?Така ли се влиза в 45-милионна държава, това да не ти в Грузия?Не си въобразявайте, че за рускоговорящите украинци Путин е някакъв господ, хората не са ***. Украйна има потенциал да се опъне на всички, а в момента са яко наострени срещу москалите. А договора за намаление на газта е подписан, Путин няма извинение да не го изпълнява.
154
15
 
7
 
! Отговори
альоша преди 10 години
време е руските спеццасти като омон аелфа бета и гама да влезнат в украина и с оръжие за 2 дена да унищтожат екстремистите които са агенти на сащт и евросъюза.руския калашников трябва да върне спокоиствието и сигурноста в украина но това може да стане само ако руските спецчасти влезнат с калашника и унищтожат екстремистите които предават руските интереси на америка и евросъюза.да живее великия съветски съюс югославия и гдр .
153
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спасе, събота вечер е. Направи си една салатка, сипи си една ракийка, с една дума релаксирай. Тежка седмица беше...
152
4
 
12
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
17:54В Киеве эвакуируют сотрудников телеканала Интер.Нам дали десять минут, чтобы мы собрали вещи и покинули помещение. Причин не объяснили, заявил Интерфаксу один из журналистов телеканала, находящийся в здании телекомпании.Обяснението е ФАШИЗЪМ!!!
151
8
 
20
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Замразяват се 15 милиарда долара от Русия, газта се плаща на пазарни цени и след 6 месеца, нови избори.............. Много глад и смърт, но Украйна ще я бъде! Ще я бъде и то с Русия!
150
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като умре последния комунист , кой ще ви е виновен незнам.. Ще си създадете някой враг като АлКайда.
149
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези коментари долу хора ли ги пишат , то бива слабоумие ,
148
3
 
6
 
! Отговори
rambo преди 10 години
да кажем да на съвесния съюз да на комунизма не на сашт и евросъюза да живее комунизма и социализма.долу капитализма америка и европеиския саиюз.да върнем велика югославия и великия саветски саюз и гдр.да върнем варшавския договор и сив да върнем комунизма и соци5ализма това е истината пътя и живота.
147
2
 
9
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Президент Украины Виктор Янукович заявляет, что Владимира Рыбака, который написал заявление об отставке с поста спикера Верховной рады, избили.Его избили. Он приехал ко мне. По *** стреляли. Он попросил, чтобы я его забрал. Я его забрал и отправил в Донецк на лечение, цитирует Януковича Интерфакс.Украинците ще си изберат нов и по-смел президент, но ще се пролее много кръв, до пълното унищожаване на фашизма!
146
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свободна и просперираща Украйна член на ЕС !
145
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червените Позитански маймуни от бригадите на Кутев и Йотова от толкова напъване последната седмица се
144
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как сте, червени кхмери ??? Толкова напъване по форумите тези дни остана напразно. Слава на УКРАИНСКИЯ НАРОД !!!
143
0
 
11
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Экс-генпрокурор Пшонка отстреливался при попытке задержания, сообщил глава Верховной рады Александр Турчинов.Фашистите безчинстват! Свалят от власт, а после и убиват Генералния Прокурор! Ще има гражданска война!!!!!!
142
12
 
10
 
! Отговори
КЕФ преди 10 години
УКРАИНЦИТЕ ми стоплиха душата и сърцето.Хубав ден за ДЕМОКРАЦИЯТА.
141
9
 
13
 
! Отговори
КЕФ преди 10 години
Явно УКРАИНЦИТЕ добре са анализирали как не се свалят комунисти в близки страни,със знамена и барабани, и са взели дебелите сопи.Изпождат от максимата,,Дебели глави-Дебели сопи''.Ми прави са....ЧЕСТИТА СВОБОДА.
140
8
 
11
 
! Отговори
КЕФ преди 10 години
Мой съсед,от Санкт Петербург, има син в САЩ и двете дъщери в Лондон.Мой много близък човек е съсед с украинка в Федеративната република.Като гледам червивите *** как се напъват,че украинките ще бъдат *** се смайвам и не искам да мисля,че говорят за своите роднини в ***,в което превърнаха РОДИНАТА ни.
139
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ НАЙ ГОЛЕМИТЕ *** ЛЪЖАТ КАТО ***
138
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО: 173Голям *** си