Медведев се надява, че Киев има "достатъчно разум"

Западът да даде "поне един долар" на Украйна, призова премиерът
15 апр 2014 19:21, Александър Попов
71
Медведев се надява, че Киев има "достатъчно разум"
Снимка: Reuters

Руският министър-председател Дмитрий Медведев изрази днес надежда, че властите в Киев имат достатъчно разум, за да предотвратят по-нататъшно изостряне на конфликта в Източна Украйна, съобщи Ройтерс.

Още по темата

"Украйна е на ръба на гражданска война и това е страшно", каза Медведев на пресконференция след среща с премиерите на Беларус и Казахстан.

Според него Украйна е спестила стотици милиарди долари от отстъпки при покупката на руски газ, откакто е станала независима държава, посочва ИТАР-ТАСС.

По думите му Русия е оказвала значителна помощ на Украйна, както и на други бивши съветски републики.

Той прикани всички в Европа и Америка, които призовават за оказване на помощ на Украйна, "да дадат поне едно евро".

"Постоянно ни упрекват, че вземаме решения, които не позволяват на Украйна да се развива, че сме хванали Украйна за гърлото с решенията, свързани с газа. Но нашата позиция е друга - ние изхождаме от това, че и преди сме помагали, и сега помагаме. Все пак всички, които говорят, че е нужно да се помогне на Украйна, в крайна сметка трябва да направят нещо за Украйна. Преди всичко имам предвид европейските партньори и партньорите отвъд океана. Нека дадат поне един долар. Засега виждаме безкрайни обещания", заяви Медведев.

Според него изпращането на миротворци в Украйна "няма да реши нищо", а "просто ще консервира проблема". По негово мнение "единственият път за запазване на Украйна и успокояване на ситуацията е да се създадат нормални условия за развитие на страната".

По думите му е необходим диалог с хората, необходимо е да се "отчетат интересите на всички етнически групи, да се признае, че руснаците се също толкова граждани, колкото и украинците".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
0
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Медведев се подиграва с ЕС и щатите. И те са си за подигравка де. Уж обещават заеми, едни милиарди, ама нещо тези милиарди ги има само по пресконференциите.
59
2
 
1
 
! Отговори
глупко преди 10 години
Тоо ЕС и САЩ лаят с подвити опашки срещу Русия и истината е, че при дезинформацията която върви в България едва ли имаме реална представа как се развива тази делба, но Русия действително чрез отстъпките на газта е наляла няколко вагона с долари в Украйн, а псетата вият за това да я присъдинят към тях, но ще стане като в България само ще взимат каквото има, ще им позволят да пътуват без визи за да им оберат интелигенцията! Дано се усетят братята
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вкарайте Руската Армия Освободител и намачкайте тези гадове БАНДЕРОСИ ТУРЧИНОВЦИ и всичката американска ***
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 59Ти за реекспорт чувал ли си? Ако не си потърси из интернет и ще видиш...
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До лекар-пенсионерАбе, брат, помоли работодателите си да ти напишат нещо друго, че това ми омръзна да го чета вече днес. Под всички статии твоя коментар е един и същ. Па вземи да промениш по някоя думичка , ако можеш, де, . Ей така от кумова срама ! :)
55
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хе хе и другия гном се е изказал.Тоя ако слезе от токчетата дали ще стигне метър и половина?
54
3
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
prav e!!!
53
7
 
6
 
! Отговори
до 58 преди 10 години
какви милиони тонове суровини бе гламчо..нали сме си плащали за тия суровини...да не мислиш, че са ни ги подарявали...то ние и сега получаваме газ от тях...а това как политиците крадат пак те идеално са ни научили..личи си по техния изстрадал народ...видя се как са научили и техния човек Янукович как да краде и как се управлява беден и *** народ..всички му видяхме автопарка....и вие русофилчета сте същите..и дори се кефите докато ви изнасилват...no comment
52
5
 
11
 
! Отговори
ДО 53 преди 10 години
*** ако не беше РУСИЯ ТЕБЕ НЯМАШЕ ДА ТЕ ИМА КОЛКО МИЛИОНИ ТОНОВЕ СУРВИНИ ПОЛУЧАВАШЕ БЪЛГАРИЯ ОТ РУСИЯ ГАЗ,НЕФТ,НЕФТОХИМ,ЖЕЛЯЗНА РУДА,ДЪРВЕН МАТЕРИЯЛ И ОЩЕ МНОГО НО ПРОБЛЕМА БЕШЕ ЧЕ ТОГАВА КОМУНИСТИТЕ КРАДЯХА КАТО СЕГАШНИТЕ ПОЛИТИЦИ ТЕ МНОГО ОТ ТЯХ СА ПРЕБОИДИСАНИ ДЕЦА И ВНУЦИ НА КУМОНЯГИ
51
3
 
5
 
! Отговори
BOYAN преди 10 години
Ей с тва православие като почнете все едно всички сте най-религиозните и ревностни християни
50
8
 
6
 
! Отговори
55 преди 10 години
Това е оръдието на глупостта на ***.Като го зареди сутрин и цял ден гърми глуупости...
49
0
 
0
 
! Отговори
52 преди 10 години
приятелче събуждай се вече, че филма при тебе е тежък...а като се събудиш мини и да се прегледаш!
48
14
 
5
 
! Отговори
до 48 преди 10 години
тъпанарино *** запада ако взимаше нямале да имаш магистрала и метро още 50 години!!!....*** в тъпите празни тикви сте всички русофили измислени...заради такива промити мозъци като вас половин България се изнесе и ще живеем само с *** скоро
47
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опасявам се, че Обама ще свърши като Хитлер. Над Белия дом ще се вее руското знаме, а на мястото на статуята на свободата ще бъде издигнат паметник на Путин.
46
5
 
17
 
! Отговори
Константин. Тараклия преди 10 години
Слава Матушке России!!!!
45
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая па марионетка кой го пита?!
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"въпросът е,дали в русия е останал някакъв разум"Niama, niama...
43
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Запада не дава Запада взема.... А и да ти дадат един после връщаш десет и ставаш вечен роб на банкерите.....затова са богати а някъде по света умират от глад
42
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
въпросът е,дали в русия е останал някакъв разум
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аМАН ОТ НАГЛИ ГНЬОМИ