НАТО обезпокоена от заплахите на Русия

Руските войски са готови да нахлуят в Източна Украйна при заповед
Обновена: 24 апр 2014 08:04 | 24 апр 2014 07:11,
128
НАТО обезпокоена от заплахите на Русия
Снимка: Reuters

НАТО е обезпокоена от заплахите на Русия, че ще използва военна сила срещу Украйна, заяви заместник-генералният секретар на организацията Александър Вършбоу, цитиран от Франс прес.

Вършбоу осъди Москва за, по думите му, възпламенителната й риторика и я призова да подкрепя изпълнението на постигнатото миналата седмица в Женева споразумение за успокояване на обстановката в Украйна, пише БТА. "Прибягването до завоалирани заплахи и започването на нови военни учения близо до украинската граница засилва напрежението в една и без това нестабилна ситуация и нарушава духа на споразумението от Женева", предупреди той.

Русия изрази готовност да изпрати войски в Украйна, ако, по думите й, нейните легитимни интереси в страната бъдат нарушени, след като новите украински власти в Киев започнаха "антитерористична операция" срещу проруските сепаратисти в източни региони.

Главнокомандващият обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав заяви в интервю за румънската агенция Медиафакс, че руските войски, разположени по протежение на украинската граница, са "многобройни, добре екипирани и готови, ако им бъде дадена заповед, да нахлуят в Източна Украйна", предаде още Франс прес.

Фактът, че Приднестровието, молдовският проруски сепаратистки регион, който граничи със Западна Украйна, поиска да бъде признат от Русия, "очевидно усложнява нещата" в сегашната криза, отчете висшият американски военен. Попитан за желанието на Румъния и Полша НАТО да има постоянно военно присъствие на тяхна територия, генерал Брийдлав посочи, че този въпрос трябва да бъде обсъден на срещата на върха на алианса наесен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: УкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай МихалАбе байно, кога ги чете тези договори?
100
1
 
8
 
! Отговори
detelina преди 10 години
До Бай МихалМоже да са всякакви руснаците, но я ми посочете един, освен Сталин който каза на немците за размяната на сина си с немски генерал-Аз не заменям *** войник за генерал!!!Ами, вече 25 години имаме демокрация-руснаците ли ни карат да крадем толкова много!?Ние сме не по-малко крадливи от тях! А, пък сме и мързеливи, и ни е страх, абе робски народ!А, пред турското робство, предпочитам-руско!!!
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сирилВ Русия няма банки така ли хахахахах момче не знам ти на кой свят живееш и не знам кой те е излъгал,че всички финансови операции са в долари. Долара е една тоалетна хартийка без абсолютно никакво покритие. Почети малко история и ще разбереш кога и защо се е получило така. Навремето на американците са им казали да им осребрят колосално количество долари в злато и те са отказали и оттогава е махнато златното покритие. В момента държавния резерв могат да си печата долари колкото си искат
98
0
 
19
 
! Отговори
Белята преди 10 години
До Толкова ясно не бабаитът е Русия. А непрекъснатото доближаване до границите й от НАТО/противно на обещанията/. Толкова ли не го разбираш?
97
2
 
20
 
! Отговори
морски преди 10 години
Добро място за живеене не значи да се къпеш в пари,има и други ценности в живота много по-важни от консуматорската мечта,но алчните подръжници наСАЩ никога няма да ги разберат.Слава на Русия!
96
3
 
18
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
До ЗдрАми Украйна е Руска територия. А като автономна държава е абсолютна бутафория.
95
2
 
21
 
! Отговори
Lora преди 10 години
До Бай Михал 108Да, затова вече 20 години продаваме сътвореното от майките и бащите ни по време на комунизма и още има и за продаване, и за... крадене. Да видим как ще се съвземем по време на голямата криза на модерния капитализъм. ЖАЛНА НИ МАЙКА НА НАС българите...
94
5
 
2
 
! Отговори
Здр преди 10 години
До АтакистБи ли обяснил "...земите които й принадлежат..."!
93
3
 
23
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
НАТО се прави на загрижено за Украйна, но истината е,че Русия ги постави в положение на шах мат.НАТО може да лае с пълно гърло срещу Русия но не и да хапе.От друга страна Русия може спокойно да нахлуе в Украйна и да си върне земите които и принадлежат.Това е така защото Украйна не е ядрено въоръжена държава, и като такава не може да отвърне с ядрен удар на руската според нея инвазия там.А никоя държава по света не би се самоубила заради позицията си за Украйна,като нападне ядрения гигант Русия.
92
15
 
5
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До морски--97 ;Той китай ще свърши тая работа.Отдавна се е прицелил в източна Русия.
91
22
 
8
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До detelina--87 ;Русия изправи няколко пъти света пред ТСВ; 1948 г Сталин блокира Зап.Берлин, По заповед на Сталин започна Корейската война. 1953 г Смачкаха ГДР, 1956 г Мачкаха Унгарците с танковете.1968 смачкаха и Чехия. По време на Инвазията им в Афганистан загинаха 15 000Руснаци и 73 българи.След ДЕВЕТИ ни окрадоха и ни натресоха 1 ПЕЩЕРЕН КОМУНИЗЪМ откойто още не можем да се съвземем.
90
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Amerikanzite iskat da nastroqt ewropeiskite narodi edin srestu drug.Silna Ewropa ne im trqbva.
89
9
 
4
 
! Отговори
сирил преди 10 години
До ранобуднитепияндетаелементарно..ако една държава натрупа резерв от 5 трлн рубли...какво ще прави с тях.Единственото което можеш да купиш от Русия е газ и петрол.Няма борси банки и възможности за финансови операции...при положение,че 62% от сделките в света се извършват долари..Китай 2трлн $Япония 1трлн$ Бразилия 206млрд$ опек 230млрд$ още много..какво ще правят с тези резерви ,ще ги изхвърлят...или ще обезценят долара и вместо 2трлн$ да имат 1трлн$
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tia typanari ukrainzite razbyrkaha sveta. da se opraviat sami ***.
87
24
 
10
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До detelina--87 ;Няма по--големи крадци от руснаците. Изпитали сме го на гърба си. От тях сме на това дередже.Аман от такива " освободители."
86
14
 
5
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До не на нас--85 ;САЩ,Русия,Англия и др. подписаха договори с Украйна,1994 и 1997 г., да гарантират териториалната и цялост и независимост,затова че се отказа от притежаване на ядренно оръжие.Освен това САЩ притежават милиони хектари земя в КРИМ ,подарена им от Сталин.
85
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До морски--84 ;Русия и добро място за живеене това е абсърд.Емигрантите от запад ще си счупят краката да бягат към Русия.
84
5
 
24
 
! Отговори
Х преди 10 години
НА ВСЕКИ СТЪПИЛ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ - АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИК ДА ДОЙДАТ ДВАМА РУСКИ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ ИМАТ ЕДНАКВО ДНК
83
4
 
20
 
! Отговори
оху боху преди 10 години
Русия си е РУСИЯ А китайците веднаж се опариха този път може да изгорят и те го знаят.
82
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Китайците ще нахлуят в Русия на малки незабележими групи от по 10 милиона души и за нула време ще я превземат с жива сила!------------Колко трябва да си ***, за да напишеш, че 10 милиона е малка незабележима група :D