Разбилият се самолет не е имал технически проблем

Авиокомпанията плаща по $5000 на близките на загиналите
107
Разбилият се самолет не е имал технически проблем
Снимка: Ройтерс

Малайзийският самолет, който се разби вчера в източната част на Украйна с 298 пътници и екипаж на борда, не е имал технически проблеми към момента, в който е бил загубен контактът с него, обяви авиокомпанията собственик "Малейжа еърлайнс", цитирана от Франс прес.

Въздушният превозвач поясни, че машината е била проверена за последно на 11 юли и всичко е било наред.

Още по темата
Самолетът, произведен през 1997 г., е летял 17 години, поясни Нюиб Гортер, вицепрезидент на европейския клон на "Малейжа еърлайнс" по време на пресконференция, дадена на международното летище в Амстердам.

Гортер посочи още, че контактът с машината е бил загубен вчера в 14,15 ч. по Гринуич.

Представителят на авиокомпанията каза, че сега тя се опитва да организира пътуване на семействата до мястото на катастрофата и проверява дали това е възможно.

Гортер съобщи, че авиокомпанията ще плати в брой на роднините на загиналите по 5000 долара за пътник в машината.

Тази сума ще покрие началните разходи на близките, които сега се намират в хотел в Амстердам и очакват новини за случилото се със самолета.

"Малейжа еърлайнс" уточни, че падналият самолет е представил план за полета, в който иска да лети на 10 668 метра през украинското въздушно пространство.

Височината се определя от авиодиспечерите, ето защо при навлизането в украинското въздушно пространство те са инструктирали машината да се снижи с около 500 метра, тоест до 10 058 метра.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Macbeth преди 9 години
Подигравка, та те са платили по толкова за самолетен билет ...
70
0
 
2
 
! Отговори
до 90 преди 9 години
Тези километри ги нямаш за нищо бе момче.
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Украйна и върви обратното броене, а на САЩ им изгоряха милиардите, дето ги дадоха, за да си играят на руска рулетка...Бог да ги прости, че не им остана много... Дано поне идат да се изповядат, но не знам кой поп ще може да ги слуша толкова дълго...Какво ли ще стане, ако почнат да навлизат в Русия?И дали ще го дадат по ТВ?
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбилият се самолет е имал политически проблем. Порошенко се нарича, но не е важно името, а това, кой му дърпа конците.Писна ми от леворезбови политици, командвани от олигарси.
67
1
 
7
 
! Отговори
до 84 преди 9 години
На *** ли се правиш, украинските военни самолети бяха сваляни докато прелитаха ниско с цел да поразят обекти на сепаратистите, а Боингът лети на 10 км височина, британски спеицалисти заявиха, че е невъзможно сепаратистите да свалят пътнически самолет на такава височина без радарна установка, с която те не разполагат, за разлика от украинските военни.
66
4
 
0
 
! Отговори
до 86 преди 9 години
Важното е че теб ще запомни историята като велик путинофил.
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВий Путин не го мислете.Той ще остане в историята .А вас никой няма да помни.
64
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такава е орисията на Путин, в крайна сметка винаги се проваля във всичко, но заедно със себе си проваля и 99% от руснаците които се гордеят с него а останалия 1% почервеняват от срам щом се спомене името му.
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле, колко сте зацапали свещите... някои от вас...Не си мислете, че научавате нещо от филмчетата с Рамбовци, Нито от тия, дето спасяват американския президент средно по 3 пъти дневно и.. по веднъж света, а по някога и някоя галактика.Като гледате новините - мислете кой има интерес и къде са парите.Колкото до експертите по зенитно-ракетни комплекси - продължавайте де - водя си записки...! Тия дни ще се срещам с колеги, а нямам достатъчно "бисери"...Постарайте се де...
62
1
 
6
 
! Отговори
до 77 преди 9 години
Момче, това са ЗРК, не са ти калашници и гранати, да ги мушнеш в джоба и никой да не забележи, че си ги внесъл, най-малкото американските щяха да нададат вой.
61
1
 
5
 
! Отговори
до 77 преди 9 години
И как са внесли ракетни комплекси с дължината на ТИР и височина няколко етажа, незабелязано от сателитите и цяла Украйна? Телепортирали са ги в Донецк?
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Не знам кого си мислиш, че затапваш, но ще отбележа, че..."А то щото те не си внасят оръжия от Русия. И Русия щото хич не им помага на тия аграри там.
59
1
 
1
 
! Отговори
74 преди 9 години
Ot ruskogovoriashti ne ochakvaite nishto dobro!
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кой е тоя дето ви излъга, че трябвало да лети Путин? А мислите ли въобще от къде за къде лети Путин и дали не си удължава маршрута?А Путин щото е *** да лети над вражеска държава? Ако Киев е искал да свали Путин, самолета му се знае кой е с точност до метри. Няма да го объркат с друг самолет. Ходи питай в нашето РВД как идентифицират самолетите. Ама терористите не разполагат с такава техника, камо ли с обучени РВД специалисти. Стреляли са на сляпо.
57
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отговор на ("за какъв х*й) 67ми - ами такъв голям щото 2000 души опълченци чието оръжие е трофейно пребиха и направиха за срам 20 000 военни на хунтата и 10 000 укропи фашисти до такава степен че вторите се чудят как да вкарат НАТО да им помага и в момента 3 корпуса са в котел (любима руска хватка от2 та световна).Който слуша БГ офиц. СМИ ще знае само ширината на Азисовия
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ами ще ти кажа.В Киев толкова ги е страх ,че гугутка да литне и задействат зенитната отбрана.Просто са се побъркали и не знаят какво правят.Стрелят на сляпо от страх.Откачена работа.Така е .Работата е опасна и много сериозна.Тези в Киев хич ги няма"Викаш толкова ги е страх, че не пускат граждански самолети, не им знаят трасетата, не са го следили още от западната граница, а?Направо така ги е страх, че тоя самолет сам е влезнал, без да пита дали може. Щото са мълчали диспечерите?
55
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен-67Защото по това време е трябвало да прелети смл с Путин.Но неговото разузнаване явно е по-добро и някои сега се нахендриха показно!Ба си тъпчовците.За съжаление се приближаваме към 3-тата световна, от която няма да оцелеят и рекламите...
54
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
много лоша работа,съжялявам за загиналите, но как така самолета на същата авиокомпания изчезна преди време над морето и няма никакви следи това не е игла да се загуби не го ли свалиха нечия армия с някакво ново оръжие и всичко потъна в забравата/в морето/,този падна на земята,а следващия къде.жертвите са много 2по300 и все невинни.МНОГО ЛОШО ХОРА.
53
5
 
6
 
! Отговори
дo 67 преди 9 години
Не знам кого си мислиш, че затапваш, но ще отбележа, че днес украинския Главен прокурор заяви, че украинските военни са докладвали на Порошенко, че няма липсващи зенитни ракетни комплекси в ръцете на сепаратистите. С лъкове и прашки ли са свалили самолет намиращ се на 10 км височина? Това не са ти нископрелитащите военни самолети на украинската армия, които падаха като мухи, за свалянето на Боинга е била необходима радарна система, с която сепаратистите не разполагат и това се потвърди от експер
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 67Ами ще ти кажа.В Киев толкова ги е страх ,че гугутка да литне и задействат зенитната отбрана.Просто са се побъркали и не знаят какво правят.Стрелят на сляпо от страх.Откачена работа.Така е . Работата е опасна и много сериозна.Тези в Киев хич ги няма