Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна

Националистите отрекоха съпричастност в убийството му
Обновена: 28 фев 2015 22:16 | 28 фев 2015 20:27, Анисия Иванова
553
Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна
Архив: Булфото

Руският опозиционер Борис Немцов, убит тази нощ в Москва, бе обещал да оповести доказателства, че въоръжени сили на Русия са участвали в конфликта в Донбас. Това заяви президентът на Украйна Петро Порошенко, информира мрежовото издание "Нюзру".

Немцов подготвя доклад под наслов "Путин и войната", напомня електронният вестник изявление на опозиционера Иля Яшин пред радио "Ехото на Москва".

Още по темата

Порошенко коментира гибелта на Немцов по време на посещение във Виницка област и разказа, че преди седмица двамата са разговаряли "как да се градят отношенията между Украйна и Русия. Такива, каквито бихме искали да са". "Борис заяви, че трябва да обнародва убедителни доказателства за участието на руски въоръжени сили в Украйна.

Някой много се е страхувал от това. Борис не се страхуваше, страхуваха се палачите. Те го убиха", цитира думи на Порошенко "Украинская правда".

Изразявайки съболезнования, Порошенко нарече Немцов "голям приятел на Украйна и голям патриот на Русия, човек, който свързваше подобно на мост нашите държави, градеше такива отношения между Украйна и Русия, каквито биха искали украинците".

Той припомни, че Немцов бе сред организаторите на насроченото първоначално за утре опозиционно шествие в Москва и се очакваше "да оглави многохилядния митинг, за да демонстрира, че има и друга Русия, че обича Украйна, зачита правата на човека, за който свободата не е само празен звук".

Лидерът на националистическото обединение "Руские" Дмитрий Дьомушкин заяви, че не е съгласен с версията за дяснорадикална следа в убийството на опозиционния политик Борис Немцов, предаде Интерфакс.

"Аз абсолютно опровергавам каквата и да било причастност на националистите към тези събития. Националисите, макар и да са идеологически опоненти на либералите, не воюват с тях на улицата", заявил Дьомушкин". Според него "това убийство има политическа следа". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
4
 
! Отговори
Nox преди 9 години
До NoxА Хаваите, а затвора до Куба, а териториите от Мексико? Не ставай смешен, където има конфликт пръст имат САЩ.______________че кога съм го отричал или съм защитавал САЩ?Нещо си се объркал.
159
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на всеки нормален човек е ясно че политик с нулева популярност не е заплаха за кремъле утепаа го - мъртъв ще им свърши повече работа на американцитеняма да му плащат да се шматка с манекенки от кев до москва и обранто яа пък линвиненко как така го убили рунаците - има толкова бандгюги от чечня има там и няма убитиама щом се издъниш и си ненужен на британските служби те утепват лошите руснаци
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен434 ще видиме в най скорошно време на кой ще има кожен гост.
157
0
 
6
 
! Отговори
до 434 преди 9 години
Коженият гост е приоритет за вас,***.
156
1
 
15
 
! Отговори
2211 преди 9 години
Забележете : "Борис заяви, че..." т.е. думи на един мъртвец до порошенко -един лъжец. Как да повярваш кой какво и на кого е казал ? И като прибавим, че убития е бил на среща с млада украинка ... ами то човек много неща може да си помисли.Например :" Борис към порошенко :"Изпълних поръчката и казах в ефир уговореното, чакам момичето с парите."
155
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за послушковците на америка и предателите само едно: 9 мм
154
1
 
3
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До NoxПочни от теб и страната ни ще се оправи.
153
1
 
4
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До до NoxЗащото си слепец и вървиш като кон с капаци.
152
1
 
7
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До NoxА Хаваите, а затвора до Куба, а териториите от Мексико? Не ставай смешен, където има конфликт пръст имат САЩ.
151
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Типично за нас да сме по-католици от папата.Да обвиняваме Путин във всички смъртни грехове.Виж сега и опозицията си избива като зайци.Па прочетете: Ирина Хакамада друг опозиционер от ранга на Немцов направи изказване:Точно сега на Путин не му трябват главоболия с опозицията.Това е направено с цел предизвикване на напрежение и сваляне на Путин(демек вариант на цветна революция)И тогава ще се види дългата ръка на ,,чичо Сам"
150
1
 
17
 
! Отговори
хохохо преди 9 години
Как да му вярва човек на Потрошенко - остави на заколение първо над 1000, а после над 3000 украйнски войници.Непризна свалянето на бойнга...Тайно продава оръжие в Сирия...
149
1
 
4
 
! Отговори
Nox до 422 преди 9 години
Че и НОЖ ми се пише...Колко трябва да си кьорав за да не забележиш, че стила и цитатите ми са идентични в двата последователни поста 419 и 420?Просто забравих да си сменя езика на главиатурата и Нож се пада на същите копчета като Nox. Фани си измисли име, кьорчо, а не ми преписвай какво съм писал аз, било то и по погрешка.
148
1
 
6
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"В кърджалийско също има "самосъзнание" и там териториите са били ПЕТ ВЕКА "исконни" и какво сега да ги подарим с "референДУМ" ли????"Сравнението ти е супер неадекватно, защото българските територии са били завзети от Османската имерия с клане и е имало тука 5 века кланета, изнасилвания и гнет, а не са ни приемали с референдум, *** скапан!А ако от Кърлежи искат да се отделят и Турция си ги иска -- да си се взимат бе.
147
2
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Добре че го убиха, за да разберем как живеят руските дисиденти по времето на "диктатора" Путин.След обилна вечеря в скъп московски ресторант в близост до Кремъл, 55 годишният Немцов води към луксозното си жилище 24 годишна украинска манекенка ...Много зле се живее при "диктатора" Путин ! :)Искам и аз така да живея !А, убийството е дело на ЦРУ с цел да представят Путин пред света като палач.
146
12
 
5
 
! Отговори
до 420 преди 9 години
какъв референдум? Виж коя партия печели изборите в Чечня. Партията на Путин Единна Русия и то с 98%. Според теб чеченците обичат ли Путин и танковете му окупирали цяла Чечня? Според резултатите от изборите изглежда така, но армията и танковете а и сраженията между чеченци и руснаци говорят друго. Същото е и с референдума Киев.
145
9
 
5
 
! Отговори
НОЖ преди 9 години
В кърджалийско също има "самосъзнание" и там териториите са били ПЕТ ВЕКА "исконни" и какво сега да ги подарим с "референДУМ" ли????
144
4
 
5
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Тука замириса на ПЕРХИДРОЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА бе!
143
2
 
24
 
! Отговори
Нож преди 9 години
"Русия има заграбена територия (със сила) в Крим"С каква сила бе? Нито един изстрелян куршум. Имаше си референдум.И за какво заграбване може да си говорим, като територията си е била така и така руска в доста близкото минало, а хората на нея са с руско самосъзнание?А нас бъгларите никой не ни пита за нищо. Натрапват ни бази и ни пращат повиквателни..
142
1
 
18
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"Нито САЩ нито Израел са завзели чужди територии в нарушение на международното право!"Дообре. САЩ не извършиха геноцид срещу индианците, а от Израел не избиват редовно палестинците. Миналата година Израел нито един палестинец не избиха и не стреляха със снайпери по деца.Както кажеш...
141
31
 
5
 
! Отговори
до Nox преди 9 години
Нито САЩ нито Израел са завзели чужди територии в нарушение на международното право! Русия има заграбена територия (със сила) в Крим и в Молдова! Само в Украйна Путин уби между 5,000 и 50,000 войника! Отговор няма.....ЗАЩО?