Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна

Националистите отрекоха съпричастност в убийството му
Обновена: 28 фев 2015 22:16 | 28 фев 2015 20:27, Анисия Иванова
553
Немцов имал доказателства за руската армия в Украйна
Архив: Булфото

Руският опозиционер Борис Немцов, убит тази нощ в Москва, бе обещал да оповести доказателства, че въоръжени сили на Русия са участвали в конфликта в Донбас. Това заяви президентът на Украйна Петро Порошенко, информира мрежовото издание "Нюзру".

Немцов подготвя доклад под наслов "Путин и войната", напомня електронният вестник изявление на опозиционера Иля Яшин пред радио "Ехото на Москва".

Още по темата

Порошенко коментира гибелта на Немцов по време на посещение във Виницка област и разказа, че преди седмица двамата са разговаряли "как да се градят отношенията между Украйна и Русия. Такива, каквито бихме искали да са". "Борис заяви, че трябва да обнародва убедителни доказателства за участието на руски въоръжени сили в Украйна.

Някой много се е страхувал от това. Борис не се страхуваше, страхуваха се палачите. Те го убиха", цитира думи на Порошенко "Украинская правда".

Изразявайки съболезнования, Порошенко нарече Немцов "голям приятел на Украйна и голям патриот на Русия, човек, който свързваше подобно на мост нашите държави, градеше такива отношения между Украйна и Русия, каквито биха искали украинците".

Той припомни, че Немцов бе сред организаторите на насроченото първоначално за утре опозиционно шествие в Москва и се очакваше "да оглави многохилядния митинг, за да демонстрира, че има и друга Русия, че обича Украйна, зачита правата на човека, за който свободата не е само празен звук".

Лидерът на националистическото обединение "Руские" Дмитрий Дьомушкин заяви, че не е съгласен с версията за дяснорадикална следа в убийството на опозиционния политик Борис Немцов, предаде Интерфакс.

"Аз абсолютно опровергавам каквата и да било причастност на националистите към тези събития. Националисите, макар и да са идеологически опоненти на либералите, не воюват с тях на улицата", заявил Дьомушкин". Според него "това убийство има политическа следа". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
3
 
4
 
! Отговори
един българин преди 9 години
"Порошенко коментира гибелта на Немцов по време на посещение във Виницка област и разказа, че преди седмица двамата са разговаряли "как да се градят отношенията между Украйна и Русия. Такива, каквито бихме искали да са".Кои са сега славянофилите? Кои са сега русофилите? Тези, които нахъсват два братски славянски народа да се избиват взаимно, или тези които искат точно обратното? Да живеят в мир и разбирателство?
179
4
 
5
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Анонимен 242Да правя! Да правя! Вие трябва да напишете - Благодаря на САЩ и ЕС! Повечето демократичните демокрации! Слава на Него за тайни затвори на ЦРУ за разпръсването на демонстрации в Германия, Франция, Великобритания, САЩ, с използването на водни оръдия и пластмасови и гумени куршуми! това е толкова демократично - стреля пластмасови куршуми нещастен човек! Същата куршума, не краве ***!
178
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най доброто нещо което можеш да направиш в русия е да я напуснеш възможно най бързо- цитирам руско семейство от варна
177
5
 
10
 
! Отговори
кирил преди 9 години
в русия всичко е фалш включително и това че са християни. те са пълни безбожници. толерира се насилието убийствата кражбите и алкохолизма в чудовищни мащаби. цялата им управляваща върхушка с путин са юдейски хазари.
176
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ние сме си в Европа в ес и нато. на мен ми харесва. на сволачите на които не им харесва да се омитат при путята
175
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен242 Нато и Сащ са фашисти световни терористи
174
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живее Българо-Руската дружба
173
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
русия е наследник на татаро монголската златна орда. цени се жестокостта и агресията,грабежа и мързела. тези убийства са присъщи за много изостанало и варварско общество.правилно Станишев гласува в европейския парламент за санкции срещу русия
172
0
 
7
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Само в Киев абсолютната демокрация: "Върховната Рада на Украйна регистрирани проект на закон за лишаване от свобода за срок до три години, за да критикува правителството."Източник: politikus.ru/events/44479-v-rade-ukrainy-predlozhili-lishat-svobody-na-tri-goda-za-kritiku-vlasti.htmlPolitikus.ru
171
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за русия насилието и убийствата са нещо нормално. това не е държава с християнска и европейска култура.
170
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом го казва Перушанко, няма начин да не е вярно. Той е независим и честен мошеник !
169
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава на Русия
168
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един седерастки *** по-малко.
167
3
 
9
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Но Сноудън заяви наскоро, днес: Те вече са започнали да се почисти тези, хранени в продължение на много години. Те не се нуждаят от тези, които не са в състояние да изпълняват своите планове и тези, които знаят тайните им. Госдеп США няма да спре Немцов, те ще отидат на ...
166
1
 
3
 
! Отговори
Сорос & Сие преди 9 години
Ние можем да си лаем, но кервана си върви.Свършиха великите 90-те на 20-ти век
165
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха "***" - това бяха вестничета за 1 стотинка на месец за деца. *** фалираха защото не успяха.Има обаче едни други "Плейбоите" - американски списания за мъжена които не могат да вдигат самолета.Мурзилката фалира за 1-та стотинка на месец, Плейбой фалира заради импотенти, които не могат да го вдигат НИКОГА.
164
1
 
3
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
All опозиция сега ние трябва да се замислим - и дали да общуват с украински ***? В допълнение ***, те също прострелян по добър в изходна! Дори и да "пресуши Pilot" - все още availest за ролята на жертва! И американските украинците вече по въпроса за независимостта обучени.
163
2
 
6
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Да, добре ли си?! В двора ми бездомник почина от ниско качество на водка. Той имаше доказателство, че Меркел - един мъж, а не жена! И Обама, като неговите предци, закуска само прясно месо, мисионери, уловени в джунглите на Африка! И че Кери има не един, а осем фалоси! 100% вярна информация! Съжаляваме за един бездомен човек умира - той ще трябва всички доказателства разкри!
162
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой много се е страхувал от това. Борис не се страхуваше, страхуваха се палачите. Те го убиха", цитира думи на Порошенко "Украинская правда".----------Каква пропагандистка смешка пак са ни подготвили тука! Като бонбонче. Лап и после вкус на гнило...Ами по-голям палач от Порошенко няма в цялата история на Украйна. Ръцете са му до лакти в кръв! Само убитите по негова вина в последния конфликт са над 50 000!И тоя *** се типосал с табелка "Аз съм Шарли"?! Явно така го направляват кукловодите
161
3
 
4
 
! Отговори
до NOX445 преди 9 години
Напротив винаги защитаваш Запада *** гаден.