Протест срещу Путин в Ню Йорк заради убийството на Немцов

Демонстрацията беше организирана от руснаци и украинци
2 мар 2015 07:30,
354
Протест срещу Путин в Ню Йорк заради убийството на Немцов
Снимка: Reuters

Десетки демонстранти се събраха в центъра на Ню Йорк в близост до сградата на постоянната мисия на Русия в ООН, за да протестират срещу убийството на Борис Немцов, предаде Ройтерс.

Още по темата
Протестиращите, повечето от които от руски и украински произход, носеха снимки на Немцов. Много от тях държаха и плакати с текста: "Спрете диктатора Путин, спрете убийствата" и "Путин е чумата на 21 век".

Руски студент дори се напъха в направена от картон килия, символизираща борбата на руските политически затворници.

Въпреки че демонстрацията беше на хиляди километри от Кремъл, много от протестиращите изразиха надежда, че протестите срещу Путин в Русия ще се съживят, защото хората ще си дадат сметка, че нямат проблем само с Украйна.

Други протестиращи прикриваха лицата си, за да не се превърне животът на техни близки в Русия в ад, ако там властите разберат, че те са участвали в нюйоркския протест срещу Путин.

Дмитрий Слелански, 50-годишен инженер, дошъл в Ню Йорк от Бостън заради демонстрацията, не приписа вината за убийството на Немцов директно на Путин, но заяви, че бившият агент на КГБ е създал климат на омраза в родината си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо срещу обама няма протести въпреки че в виновен за всичките комфликтив света през последните години и загинаха хиляди невинни , а и какво и влиза на сащ за убит човек в русия , все едно да застрелят американски гражданин в сащ и путин да каже обама е виновен признаи си
161
4
 
31
 
! Отговори
ЕВЛОГИ преди 9 години
ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЖЕ ИСТИНАТА А ВЕДНАГА ОБВИНЯВАТ ПУТИН .НЕМЦОВ ГО СВЕТНАХА ЗАРАДИ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ ,КАТО ГУБЕРНАТОР И ВИЦЕ ПРЕМИЕР НЕМЦОВ Е ОТКРАДНАЛ 350000000 РУБЛИ И Е ПРОДАЛ НЕЗАКОНО ФАБРИКА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ХАРТИЯ ВЗЕЛ Е ГОЛЯМА КОМИСИОНА А ПОСЛЕ ПРОДАВАЧИТЕ СА БИЛИ ИЗНЕНАДАНИ ЧЕ ПРЕДПРИЯТИЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОДАВА.НИМА МИСЛИТЕ ЧЕ ФСБ И ПУТИН СА *** ЧЕ ДА СВЕТНАТ НЕМЦОВ ПО ТАКЪВ *** НАЧИН .ТА ВЕЧЕ НЕМЦОВ ОТ СУМА ТИ ВРЕМЕ Е НИКОЙ В РУСКАТА ОПОЗИЦИЯ .ГЛЕДАЙТЕ В ЮТУБ ЗА НЕМЦОВ.
160
1
 
0
 
! Отговори
Не бе преди 9 години
До хххТе просто имат мозък, за разлика от такива като теб.
159
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека да потренират малко че както е казал народа който нож вади от нож умира очаквам до 3 г не Майдан а цялата световна любов да се стовари върху тях
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
revoliucita na cvetiata bese u californeto be, ski kato rezultata ot upotreba na shareni i shantavi narkotici kolko hora dnes po na 70-90 godini kak gi e udaril alcheimero.koito nameri kak da lekuva ili pone da predpazva ot tova zaboliavane- razrusavaneto na komunikaciite m/u mozacnite kletki ne edna a 100 nobelovi nagradi ste vzeme
157
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е Путин вместо да се брани от американските нападки по всички фронтове, да вземе да организира една цветна пролет в Тексас например.
156
3
 
22
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Погледнете ги на портрета . Това са потомци на бивши арендатори на руският народ.
155
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господа от Днес беге хубаво че публикувате тази информация но що не публикувате и писмото За солидарност с Русия в часа на украинската трагедия Това писмо е съставено в Париж от княз и княгиня Дмитрий и Тамара Шаховски и е получило подкрепата на повече от сто представители на руски княжески и дворянски родове, живеещи в различни страни на света. Но няма начин нали ,писмото е в подкрепа на Русия и нейният президент.
154
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Василев*канализация имах предвид lol
153
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевАко не изпълняваш предписанията на Х, ти удрят първо финансовата система. Като ти намалеят валутните резерви започваш да продаваш реални активи на безценица /приватизираш до откат на смешни цени/. Приватизираш дори отрасли, за които това трябва да се смята за предателство и геноцид. Комунални услуги като електроснабдявано, водоснабдяване, кавализация, сметопочистване в основата си са незаменими обществени услуги в нашето време. ТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СА ЧАСТНИ, ако са се губи суверенитет.
152
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевНапълно свободното движение на капитали подчинява всяка държава и връща в "правия" път отклонилите се. Унищожава се националното самосъзнание, заменяйки го с някакви уж ценности. Не съм русофил, българофил съм. Русия има страшно много проблеми. Путин не е идеалният ръководител, да на моменти е и безскруполен, ама в случая има право. Вижте какво направи не изцяло свободното движение на капитали в Русия с валутата им /беше валутна война и все още е/. Това стана с нас 1996.
151
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевЗападните държави вече не са на гражданите си и то от много време. Живеят по- добре от нас, но не всичко е цветя и песни. Глобализацията разката всичко. Светът вече се контролира от хората стоящи зад корпорациите. Няма демокрация, има централизирано корпоративно управление. Нов вид "политическа" система с корени дълбоко в историята ни. Глобализацията прави възможен прехода към този нов тип система. Само няколко държави се опъват /заради по- различните си режими/. Русия е сред тях.
150
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевРесурсите са техни, те решават не чуждите компании. Ние пуснахме чужди компании да добиват нашите и какъв е резултата? От добива на НАШЕТО злато получаваме 1% /дали има и толкова вече/ другото се изнася. Американския ТЕЦ произвежда по- скъпа енергия от останалите, но все пак е американска технологията нали. Ако имахме нефт и газ щяхме също да получаваме около 1% ако имаме късмет. Територията е тяхна, те решават, не корпорациите.
149
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко са били протестиращите 50 или 100 или нещо подобно?
148
25
 
4
 
! Отговори
до 249 преди 9 години
Курск потъва поради неизправност и само показва в колко лошо състояние са подводниците на Русия. А ти си по *** и от настъпен плъх!
147
2
 
21
 
! Отговори
оптимист преди 9 години
интересно ,защо руските еврей в америка протестират а в израел еврейте също пълно с руснаци мълчат.
146
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Драскайте глупости рософили ненормални, вече и по ТВ-то дадоха мрежата на руските шпиони и това, че финансират АТАКА и БСП, които пък работят за техните интереси. Няма да ви мине номера, скоро запада ще победи и доброто щ възтържествува.Сега трябва просто да разработим находищата си на нефт и газ и да се откъснем веднъж за винаги от тая руска чума!Гадни продажни русофили, пак искате да продадете държавата, ***!
145
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
толкова е просто - америка извърши убийството, а не изчакаха дори и седмица след това да платят за тоя смешен протест..
144
27
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До ВеселякаСАЩ тъпчат Япония , Южна Корея, Европа, Канада, Австралия ... !!! Изобщо, такова тъпкане налагат, че южнокорейците дават мило и драго да достигнат до северните братя със шпертплатови лодки, а в Куба са направили пристанище за пристигане на политически емигранти от САЩ !!! Толкова сте плоски, ***, че не е истина !!! *** не желае доброто на Русия , той просто е един побъркан диктатор, който би жертвал народа си, за да оцелее във властта !!! Желая Русия да е тъпкана като Германия
143
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точното заглавие е "ПЛАТЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПУТИН В НЮ ЙОРК, С ЦЕЛ НЕГАТИВНА НАСТРОЙКА НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ПО СВЕТА". Сигурно 99% от световните медии ще го излъчат (облъчат населението). Ето това е пропаганда.. очерня се дадена неудобна личност, преписват и се чужди престъпления и се показва с пръст от медиите, използвани в случея като оръжие. Стар метод, който се прилага от край време.