Протест срещу Путин в Ню Йорк заради убийството на Немцов

Демонстрацията беше организирана от руснаци и украинци
2 мар 2015 07:30,
354
Протест срещу Путин в Ню Йорк заради убийството на Немцов
Снимка: Reuters

Десетки демонстранти се събраха в центъра на Ню Йорк в близост до сградата на постоянната мисия на Русия в ООН, за да протестират срещу убийството на Борис Немцов, предаде Ройтерс.

Още по темата
Протестиращите, повечето от които от руски и украински произход, носеха снимки на Немцов. Много от тях държаха и плакати с текста: "Спрете диктатора Путин, спрете убийствата" и "Путин е чумата на 21 век".

Руски студент дори се напъха в направена от картон килия, символизираща борбата на руските политически затворници.

Въпреки че демонстрацията беше на хиляди километри от Кремъл, много от протестиращите изразиха надежда, че протестите срещу Путин в Русия ще се съживят, защото хората ще си дадат сметка, че нямат проблем само с Украйна.

Други протестиращи прикриваха лицата си, за да не се превърне животът на техни близки в Русия в ад, ако там властите разберат, че те са участвали в нюйоркския протест срещу Путин.

Дмитрий Слелански, 50-годишен инженер, дошъл в Ню Йорк от Бостън заради демонстрацията, не приписа вината за убийството на Немцов директно на Путин, но заяви, че бившият агент на КГБ е създал климат на омраза в родината си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
2
 
36
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До БожоСАЩ тъпчат всички държава, като не се съобразяват с нищо, а сега Путин им се опъна и показа че не може да да се върви през просото и те насъскаха всичките си лакеи. Нека не забравяме, че този път честа и гордостта на Русия е над всичко и ако не се вразумят европейците ни очакват трудни дни. В момента Путин е олицетворение на Русия.
141
2
 
24
 
! Отговори
Byzantine преди 9 години
До БожоАми да протестират докато могат , че лагерите на ФЕМА скоро отварят врати , обяснението на Обама е , че там ще се затварят "терористи" които са ЩЕЛИ да извършат престъпление . А пластмасовите ковчези там за кой ли са ? Има и снимка на модерна гилотина . Много интересно ще стане там скоро .
140
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин стопира разгравването на Русия. Ето това не могат да му простят.
139
1
 
5
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До БрaнникВсе пак си подготви кръст, за да знаем къде си наторил пръст.
138
3
 
40
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
Как така разбраха, ме Путин е виновен за убийството? Същото беше и със самолета, а какво стана, още търсят под вола теле. Явно зелените карти са изиграли активна роля, но трябва да разберат, че предателите никой не ги уважава и всеки гледа да се избави от тях.
137
4
 
36
 
! Отговори
До редакцията преди 9 години
Понеже виждам,че постоянно пишете новини от САЩ,напишете за бруталното убийство на бездомния от 5-6 полицаи в Los Angeles, в квартал Skid Row, който квартал е пълен с пансиони за бездомни и покрай тях доста бездомни са опънали палатки и живеят в тях. А ако си направите труда, ще намерите и видеото в нета. Доста чужди тв го излъчиха.....P.S. Но..., какво значение има тука някаква бездомна личност!?
136
19
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Очаквам милиони политически емигранти от САЩ в Русия да излязат в подкрепа на *** и против окупацията на Квебек и Нюфаундленд от САЩ !!! Тези протестиращи са двама , нищо че в САЩ живеят 5 милиона руснаци , които са пратени от *** да помагат на *** да не гладуват :))) Чугунени глави, всичко , което е против ***, е против Русия - толкова сте плоски !!!
135
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прави бяха анализаторите, че смъртта на Немцов ще увеличи общественото недоволство. Ето, вижте, цели 10 руснака са излезли на протест... АХАХХАХА
134
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Времето на края на ционистката рептилска *** настъпи,Това е края им затова беснеят поклонниците на дявола.
133
0
 
23
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Путин така можеше да го ликвидира,че и Господ нямаше да разбере причината.
132
0
 
9
 
! Отговори
DARC преди 9 години
След 1937 година преговорите продължават, това е основно изискване от страна на янките за да помагат на Сталин във войната срещу Хитлер. След края на войната Сталин започва да разселва живеешото в Крим население от турски татари в източните ССР. Продължили са и пазарлъците със САЩ. Берия трови Сталин точно заради тези пазарлъци, идва украинецът Хрушчов, който подарява Крим на Украинска ССР и приключва с въпроса. Ясно и видно е, че нищо обаче не е приключило, а тепърва ще има огън и кръв.
131
35
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
С Бог нaпред зa последен Кръстоносен поход срещу вaрвaрскa русия! Времето дойде!
130
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
220каде си бил и ти в щатите,бе че чак си бройл евреите--ха-ха-..как ги познаваш кои какъв е,?По снимката горе пак ги познаваш.кой каква нациналност има.:-) :-) ***:-) :-) много'елементарно.Най вероятно ги определяш--който не е сПутин е :ционист,конспиратор.враг... Ужас..такова мислене..имаше и един друг човек през....1939
129
2
 
33
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Стига с тая пропаганда! Смешни сте!
128
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Утре да положим цветя на паметниците на Шипка,Плевен,Свищов,Стара Загора,с. Мечка Русенско и навсякъде където лежат костите на освободителя! Предателите да чоплят семки пред телевизора и поемат холивудски ценности на воля.
127
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес на баничарницата до нас имаше опашка от 10 човека, баничката ми изстина, докато дойде моя ред. Защо няма новина за това?
126
5
 
29
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 9 години
Всички умни хора вече знаят кой уби Немцов.Америка.
125
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да се учудя, ако и Сорош е на снимката, дегизиран като руснак!
124
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
217-напиши още нещо:-) :-) :-) че смях да'има
123
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПод тази снимка едно стотици хиляди можеше да се напише. Абе пред ВиК съм виждал на опашка повече народ...