Трафикантите на бежанци пуснаха "сезонни намаления"

С по $300 по-евтино излиза пътят до Европа през зимата
19 окт 2015 21:23,
50
Трафикантите на бежанци пуснаха "сезонни намаления"
Снимка: архив Reuters

Трафикантите на бежанци в Измир започнаха да се притесняват. Не от плановете на ЕС да прекрати незаконния им бизнес. Много повече ги смущава идващата зима и есенните ветрове.

Прекосяванията на морето обикновено са по-редки през зимата, когато ветровете започват да правят пътуването през Средиземноморието още по-неприятно.

Но трафикантите на хора са намерили начин да поддържат бизнеса жив, пише вестник "Independent". Офертата им е да направят "сезонно намаление".

В едно кафе в Измир, което е сборен пункт за бежанците, трафикантът Абу Фуад обяснява: "През лятото взимахме по $1 200 или $1 300 на човек. Сега обаче ще е $900, максимум $1 000. По-евтино е, но и по-опасно."

Той допълва - неговият канал използва едни и същи лодки през цялата година.

Обикновено през зимата цените скачат. Но Абу и още няколко трафиканти се надяват, че спада в цените ще накара някои от по-бедните бежанци да се навият на опасното пътуване.

Бежанците са раздвоени. 25-годишният Иса, от Алепо, е искрено притеснен от офертата на трафикантите. "Те казват - цената е $900 и след 6 часа сме в Гърция. Но това е доста по-евтино и доста по-дълго пътуване от онова, за което сме чували".

"Не им вярвам, на никой от тях, но ако не намерим нещо по-добро, ще трябва да приемем офертата", допълва сириецът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Гринго преди 8 години
Значи промоция.Ако знаех арабски щях да се възползвам.
27
0
 
4
 
! Отговори
баш преди 8 години
Тея са първите от зимния сезон. Промоция.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сирийци уж , ще прекосяват Сеедиземно море.И докато дойдат до Европа се оказва че са афганистанци !
25
0
 
4
 
! Отговори
Tiko40 преди 8 години
Nay - golemi moshenici sa aviokompaniite - bilet do New York - 1000 euro
24
1
 
2
 
! Отговори
az преди 8 години
Za kakvo se biqt tezi "boici" jalki tuzemci? Razprostranqvat religiqta si i kalpavoto DNK v Evropa. NATO DOSEGA trqbvashe da gi e izravnil sas zemqta!
23
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 8 години
Вместо да ги осъдят и на топло, те и правят реклама и интервюта. За какво става дума изобщо
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи ние трябва да предложим "ол инклузив" услуга- бой, "таковане" и гръцка музика.
21
0
 
6
 
! Отговори
Тц... преди 8 години
До до 37Искам да кажа, че такива трудно се адаптират към социума!
20
0
 
7
 
! Отговори
Тц... преди 8 години
До 36 АнонименМечтите от селата на момите с деца! :)) Обаче това на снимката са бойци - живота им не е.им е много мил!
19
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО - кошмара на КГБ ченгетата !
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Саудитска Арабия взима летище София,Саудитска Арабия става главен доставчик на петрол в източна Европа,плейбой маха голите снимки.Европа маха роуминга.НАТО започва учения срещу религиозна война.Саудитска Арабия поема ООН и човешките права.Фифа и Уефа са пред закриване ,със това и край на международните надпревари.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не им вярвам, на никой от тях, но ако не намерим нещо по-добро, ще трябва да приемем офертата", допълва сириецът.===ще трябва ли, льольо? ще трябва да си рискуваш живота и този на семейството си? ***.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АРМИЯТА! НА ГРАНИЦАТА! ТИКВОНИЙ!!!???
15
2
 
9
 
! Отговори
qwertz преди 8 години
Всички което говорите това са глупусти. Помнете нещо и винаги ще знаете повече от другите-Никога не е това което изглежда. Америка и Русия врагове? Не. Въртят политика в доунищожаването на Европа, а Хитлер беше последния европейски диктатор. Ще затрият нацията на Европа, защото тя се възражда като феникса, така е от хиляди години. Евреите просто го връщат тъпкано на европейската раса. Всички се чудят за решенията на Меркел-най вероятно това не е истинския германски лидер от преди години а копие.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХХХ За кои ислямисти става дума и в Ирак и в Либия имаше мюсулмански лидери но бяха разрушени,както Сирия се руши днес за израел.Сирийската армия води най-епичната битка от години за оцеляване на човешката цивилизация и е повечето от мюсулмани.Сектата идил не е мюсулманство а е уахабизма на съюзника на запада С.Арабия,това всичко измества от фокуса истинската опасност за християните ноахайдистките закони:7for70.net/en/?topic=sevenlaws&id=10
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственият шанс на България да оцелее е излизане от ЕС. ЕС е един гниещ труп и все по-силно се размирисва, ще ни завлече в бездната преди да се усетим.
12
0
 
19
 
! Отговори
Откачалка!!! преди 8 години
Като гледам"мигрантите"горе на корабчето,за мен това са си чисти бойци на "ислямска държава"тръгнали на поход за завладяването на Европа.Нещо като кръстоносните походи само че обратноот арабската част на Азия към Европа.Оооооо политици и управници опомнете се на къде водите европейските народи.И нека бог да пази Европа!!!!!!!!!!!!!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой да си помисли преди 30-40 години че някой ще минава нелегално границата за да емигрира в Бг.Тогава българите ги ловяха по чуждите граници и ги настаняваха в разпределителни центрове.Такива имаше в Италия и Австрия.Да ми го бешел казал някой че "чужденци" с риск на живота си ще пресичат Бг границатащях да му се изсмея ама виж сега какво стана.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статията създава ИЛЮЗИЯТА,че някакви"трафиканти"са тези,които са ПЛАНИРАЛИ ИНВАЗИЯТА в Европа(за шараните),госпожа Барбра Спектър от организацията Пайдея за пропагандиране на ционо"Израел"казва,че на"Европа и предстои голяма трансформация,тя няма да остане монолитното общество..не се е научила да бъде мулткултурна..срещу евреите ще има негодувание защото ние ще бъдем в центъра на това но без нашата водеща роля Европа няма да оцелее.."https://youtube/watch?v=yiIAjI7W96Q
9
0
 
7
 
! Отговори
Oprban преди 8 години
Хайде възползвайте се от офертата, че скоро не сме гледали сърцераздирателни снимки на удавници! Сега е момента, че баба ви Меркел почна да се усеща, че май е сгафила с гостоприемството. Няколко снимки на удавени жени и деца (най-вече) и ще ви привемат отново с отворени обятия. И татковците да не забравят да си сложат спасителните жилетки!!!