Турция задържа белгиец, заподозрян за атаките в Париж

Той подбирал подходящите места за удара
21 ное 2015 16:23,
28
Турция задържа белгиец, заподозрян за атаките в Париж
Снимка: архив, Reuters

Турската полиция задържа белгийски гражданин от марокански произход по подозрения, че е подбирал подходящите места за атаките на терористичната групировка "Ислямска държава" в Париж, при които миналата седмица загинаха 129 души, предаде Ройтерс.

Според турската агенция Доган 26-годишният белгиец Ахмет Дахмани е бил арестуван днес в петзвезден хотел в курорта Анталия, където се бил настанил на 16 ноември. Службата за борба с тероризма е засякла Дахмани, когато пристигнал на летището в Анталия, и го е проследила до хотела.

Турската агенция съобщи, че двама сирийски граждани са били задържани на близката автомагистрала по подозрение, че са били изпратени от "Ислямска държава" да помогнат на Дахмани да премине безопасно границата. Според източници от съда арестуваните са 29-годишният Ахмет Тахир и 23-годишният Мухамед Верди.

Източник от турското правителство потвърди информацията на Доган, че са задържани и двама други мъже, без да съобщи повече подробности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Може да освежават задържания в предварителния арест белгиец, като му прожектират филма "Среднощен експрес". :)))
9
2
 
3
 
! Отговори
много по гневен бг преди 8 години
Оставете кво е икономическото положение в Турция да погледнем БГче следваме Гърция по задължения и кредите от МВБ. Дабъдем благодарни на господ че все пак този терорист се спрял в Турция иначе съм сигурен че втори Сарафово бе неизбежно. Бог да ние на помощ.
8
2
 
1
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Касапина Ахмед Дахмани отседнал в Анталия в 5 звезден хотел т.е.при наши хора .Добре,че беше ФБР за да го пропусне до Турция за да заловят и каналджиите му...
7
11
 
17
 
! Отговори
www преди 8 години
ГОСПОДА АНОНИМНИ ТОВА КОЕТО Е ТУРЦИЯ ДНЕС - БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ГО ПОСТИГНЕ И СЛЕД 50 ГОДИНИ....
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 11: Как "...да се унищожават осите - важно е да се унищожи гнездото на осите." като са в интрес на едни и същи търтей !
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Четвъртък вечерта при бомбардировки на турски Ф-16 са убити 70 терористи от Идил.
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛЕД 20 ГОДИНИ В БИВША ГЕРМАНИЯ. ДВАМА КАТАЖИИ СПИРАТ АВТОМОБИЛА НА ХАНС. АХМЕД ПИТА АБДУЛА. АБЕ КАКВО Е ТОВА ИМЕ ХАНС? А ТОВА ЛИ ИМЕ?
3
5
 
1
 
! Отговори
odessa преди 8 години
toia e belgiec zaloven ot antarkticite na iujnia polius.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми се вярва скоро да го пуснат, както направиха франсетата със заловените терористи
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този ще пропее - да иде в турски затвор - по добре да се беше самовзривил - нека сега да пее и да танцува ! Покрай него още колко ще изгорят сега, ама в турция има закони не е като тука ! тез басма не цепят и който набарат му стъжняват живота мизерен