Руският генщаб: Су-24 не е пресичал турската граница!

Турските самолети били влезли в Сирия при свалянето му
Обновена: 25 ное 2015 07:07 | 24 ное 2015 22:50, Александър Попов
686
Руският генщаб: Су-24 не е пресичал турската граница!
Снимка: Reuters

Генералният щаб на руската армия заяви, че единият от пилотите на сваления от Турция самолет Су-24 е бил убит от наземен огън при катапултирането му, предаде Асошиейтед прес, като се позова на цитирано от руските агенции изявление на началника на Главното оперативно управление на руския генщаб генерал-лейтенант Сергей Рудской.

Още по темата

Рудской съобщи също, че бунтовниците в Сирия са стреляли по руски хеликоптер Ми-8, който е издирвал двамата пилоти на самолета. Той заяви, че при въпросната стрелба е убит единият от членовете на хеликоптерния екипаж и това е принудило вертолета да кацне на неутрална територия. Останалите от екипажа са евакуирани.

Генералът каза, цитиран от ТАСС, че те са сега в базата "Хмеймим" в сирийската провинция Латакия. Той заяви също, че вертолетът е унищожен от минометен огън от територия под контрола на групировки. Спасително-издирвателната операция продължава.

Рудской добави, че руските радарни данни са показали, че турските военни самолети са нарушили сирийското въздушно пространство при свалянето на руския Су-24, посочва Асошиейтед прес.

"Според точни данни от обективното наблюдение нашият самолет не е пресичал турската граница", каза генералът, цитиран от ДПА.

"Предполага се, че самолетът е бил поразен от ракета с близък радиус на действие с термично насочване на бойната глава. Не са регистрирани никакви опити от страна на турския самолет да се свърже или да установи визуален контакт с нашия екипаж чрез средствата за обективен контрол", посочи Рудской, цитиран от ТАСС.

Пътническите полети между Русия и Турция се изпълняват от авиокомпаниите при засилени мерки за авиационна сигурност, съобщава още ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


686
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
12
 
! Отговори
:) преди 8 години
Лошото за Турция е добро за България. Дано руснаците ги смачкат (използвайки кюрдите).
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗНАЧИ ДРУГАТА ПОЛОВИНА ОТ СВЕТА НЕНАВИЖДА САЩ И ОБАМА, ИМА ЛОГИКА, НАЛИ?ЕРДОГАН Е ГЕРОЙ ЗА СЕЛЯНИТЕ ОТ С.ДЖЕБЕЛ ОКР. КЪРДЖАЛИ, ЗА НИКОГО ДРУГИГО, ДАЖЕ ЗА ИД ПОНЕЖЕ ЗНАЯТ КАКВО ГИ ОЧАКВА СЕГА.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 124 ДАЧКОВ има хапчета за гласове дето ги чуваш да ти говорят съветвам те ПИЙ ГИ РЕДОВНО
53
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВАЖНОТО Е СЛЯБОУМНИЯ НАРОД НА РУСИЯ ДА ПОВЕРВА, ЧЕ ИНАЧЕ НА ПЮТАН КЕ МУ ПАДНЕ ГЛАВАТА ПЛЕШЕВУТСКА!
52
2
 
2
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
115 :) 1 километър е като 1 сперматозоид... Едно няма нищо, но променя цели животи и съдби. :)
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Румбо тя баба ВАНГА много неща казва сирия ще падне сибир ще стане китайски русия ще пожълтее Казан ще се върне в България ВЪОБЩЕ ГОТИНИ РАБОТИ обаче що ли само в русия ги редактират ХА ХА ХА
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изпелети ги!хвала на Росию!!!ХВАЛА!!!
49
3
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
На калъп да ги хванат, пак ще кажат "Тоя не е моя"!
48
3
 
17
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Турция вече е легитимна цел!Да му мисли как ще се откупи!Впрочем това е много добра новина за нас(България)!Вече е гарантирано,че турските планове за завладяване на страната ни няма да ги бъде!Дори и при наличието на американски бази у нас които да подпомогнат Турската инвазия!Сега просто трябва да изиграем картите си правилно и след няколко години ще имаме излаз на Егейско море!(за сметка на Турция)!Някой да каже,че Баба Ванга не е познала!!!!?????
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спорят за някакъв си 1 километър. Това разстояние за самолет летящ на 6км височина е нищо. Ще си прехвърлят топката постоянно и никой няма да си признае вината.
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 96 на този руски генерал му кажи че ще му върнат летците Този месец глава другия крак въоще да не се притеснява дори застраховки на близките няма нужда да плаща
45
1
 
15
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
удариха бензовозите и турците почнаха с тяхните номера. Не знам някой да се е взривил в името на Исус, но в името на Алах често избухват. Тук глупаците са в екстаз, че ударили самолета, но България е доста близичко... Да не стане само сваляйте гащите (само ДПС) или бам-бам...
44
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без значение кой какво казва едно е неоспорим факт, турчаците много се изложиха.Няма такава простотия. Ако Турция очаква нападение от Русия тогава добре но иначе ..........Руснаците да изчакат някой турски пътнически самолет да се заблуди и да го ударят както си му е реда.
43
9
 
6
 
! Отговори
до 69 преди 8 години
Тва руските трoлове си менят мненията на 2 часа. Довчера говореха как братската дружба между Русия и Турция щяла да закопае Европа, а днес вече са на тема водородни бомби и ядрено оръжие.
42
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мечтая да изгреят 3 слънца над анадолците ...)))
41
5
 
0
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
До Анна Цолова до48 хапвай пицата и мисли бе *** няма минаване през проливите няма бомби и гориво за космонавтите в сирия напомнямти че ги карат и с купени от турция стари Гемий като нищо някоя ще вземе и да види дъното ХА ХА ХА
40
2
 
0
 
! Отговори
до 73 преди 8 години
Що, никой не е казал, че не може руснаците да направят сухопътна операция срещу ИД! Може даже да им хвърлим няколко пачки, че да свършат тая работа!Да я свършат, лошо няма. Важното е само да минават по-далече от границите ни, че иначе стресират с грозотията си мирното население и също, много миришат, бе!Изобщо, като говорим абстрактно, руснаците са си хора. Не бива да казваме обратното! В същото време, има си хора за едни професии, има си и дръги хора за чистене на ла,***
39
12
 
1
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Мяу, мяу на мужикистанците ама това е - пак минавайте близо до границите на НАТО, пък ще ви свалят като круши гнилите кошници. :)))
38
0
 
1
 
! Отговори
PD преди 8 години
Няма такова уникално безсмислено първо изречение като това на статията. И докато стане ясно кой на кого се е позовал и от кого е предал какво е казал, и последния да затвори вратата, да бяхте видяли официалното изявление. Има държави в които висшите държавни служители правят официални изявления. Ама навика да има "новини" тип такива където се позовават на източници близки до, та около, май стана норма за журналястиката (локуми теглим секакви, или дъвки кой ка" му аресва).
37
1
 
5
 
! Отговори
Vb преди 8 години
Каква е целта на тази провокация?