Руският генщаб: Су-24 не е пресичал турската граница!

Турските самолети били влезли в Сирия при свалянето му
Обновена: 25 ное 2015 07:07 | 24 ное 2015 22:50, Александър Попов
686
Руският генщаб: Су-24 не е пресичал турската граница!
Снимка: Reuters

Генералният щаб на руската армия заяви, че единият от пилотите на сваления от Турция самолет Су-24 е бил убит от наземен огън при катапултирането му, предаде Асошиейтед прес, като се позова на цитирано от руските агенции изявление на началника на Главното оперативно управление на руския генщаб генерал-лейтенант Сергей Рудской.

Още по темата

Рудской съобщи също, че бунтовниците в Сирия са стреляли по руски хеликоптер Ми-8, който е издирвал двамата пилоти на самолета. Той заяви, че при въпросната стрелба е убит единият от членовете на хеликоптерния екипаж и това е принудило вертолета да кацне на неутрална територия. Останалите от екипажа са евакуирани.

Генералът каза, цитиран от ТАСС, че те са сега в базата "Хмеймим" в сирийската провинция Латакия. Той заяви също, че вертолетът е унищожен от минометен огън от територия под контрола на групировки. Спасително-издирвателната операция продължава.

Рудской добави, че руските радарни данни са показали, че турските военни самолети са нарушили сирийското въздушно пространство при свалянето на руския Су-24, посочва Асошиейтед прес.

"Според точни данни от обективното наблюдение нашият самолет не е пресичал турската граница", каза генералът, цитиран от ДПА.

"Предполага се, че самолетът е бил поразен от ракета с близък радиус на действие с термично насочване на бойната глава. Не са регистрирани никакви опити от страна на турския самолет да се свърже или да установи визуален контакт с нашия екипаж чрез средствата за обективен контрол", посочи Рудской, цитиран от ТАСС.

Пътническите полети между Русия и Турция се изпълняват от авиокомпаниите при засилени мерки за авиационна сигурност, съобщава още ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


686
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз им вярвам!
255
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руския генщаб някой да ги е питал какво е тяхното мнение ? Кой въобще го интересува руското мнение ? Когато американците показаха сателитни снимки за руския самолет над Египет руснаците още лъжеха че бил дефектен, счупен, стар , изнасен, в не Добро техническо състояние, кой въобще им вярва на тези палячовци от кремъл ?
254
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е това сега нямаше как да го скрият, нямаше как да го отречат, признаха си, СУ, два хеликоптера, пилоти, командоси, за сега някой брои ли колко станаха от снощи ?
253
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучетата си лаят, кервана си върви, с други думи троловете си тролят, сега целия свят ще види на пу+йо колко му е мъничка пу+инката розова
252
0
 
4
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
До Чебурашка....ти наистина си тЪЪЪб или се правиш на такъв--този въпрос е зададен от американски журналисти на бившият държавен секретар на САЩ...Това какво означава бе--че това са официални данни...А видеото с това интервю,още го има в нета...И дали са 5 деца или 5 милиона-това няма значение в случая.ВАЖНОТО е,какво е отговорила Медлин Олбрайт---сега схвана ли---по-просто няма как да ти го обясня???
251
1
 
9
 
! Отговори
Минко преди 8 години
Руските самолети се ориентират в Сирия със системата Глонасс, а турските-с GPS. По-рано беше съобщено, че американците манипулират показанията на GPS над зоната на бойните действия.
250
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е от утре ще почнем да четем как турски самолети падат в Сирия, а какво правят там Ердоган да обяснява.
249
1
 
16
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
До Чебурашка....за цената на човешкият живот НЕ ми говори--щото ще е лицемерие от страна на Запада-а ти нали си шорошки ***....САМО ще ти напомня какво каза Медлин Олбрайт когато я запитаха американските журналисти--"Струваше ли си смърта на 500 000 иракски деца-само заради американската кауза? А тя отговори"Миии струваше си..." Така че,махни ги тези партенки-можеш само на децата да ги разказваш.А това че Турция ще бъде наказана--бъди сигурен.Руснаците имат доблеста да го казват открито....
248
0
 
1
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
До Чебурашкаизточник за спасението по перви казват към 7 тяхно време че още го търсят
247
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво става с патоците или както винаги блъф?
246
1
 
6
 
! Отговори
педрас преди 8 години
До АнонименЕй такива като тебе пълнят харема на Ердоган
245
9
 
5
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
До ТОДОР ХРИСТОВ прелетял е над участък Турска територия издаден в Сирия със ширина 2-3 км ако ще 10 секунди да е бил там като са му дигнали мерника ще го думнат не е първата руска маневра по ръба че и извън него предопредилиса ги и при други инциденти и дрон свалиха и с уръдие стреляха пред едно су 30 Рашко продължи по стару му и го думнаха пък и Турция винаги е твърдяла че подържа тюкмените
244
0
 
0
 
! Отговори
pedras преди 8 години
До Анонимен 616Ами ти към кои пенсии си ранобуднико? И твоя зор какъв е?
243
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските радари са като останалата руска стока - зле направени и с пиян персонал.А и за руснаците е нормално да лъжат и да се мислят за велики. Но тоя път им показаха кой къде трябва да стои.
242
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Турция управляват религиозни фанатици ислямисти, които по нищо не се различават от психопатите от ИД!
241
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перви канал към 7. 01 московско днес явно го издирват още
240
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция, Катар и Саудитска Арабия финансират ИД! Кой е пръв приятел с тях и често ходи до Турция и Катар, като влачи със себе си и мало.умните си министри?
239
1
 
3
 
! Отговори
Лудия до 616 преди 8 години
Работя пенсиите. Зора е голям. Всички млади и можещи хора избягаха от страната. Зора е голям.
238
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пенсионерите рано са станали тази сутрин , зор ли има ?
237
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен607 ти българин ли си ? Учудващо от устата на малка България българин да каже че 45 милионна Украйна е незначителна държава за 140 милионна Русия ? Ясно не си българин, руски *** си