Руският генщаб: Су-24 не е пресичал турската граница!

Турските самолети били влезли в Сирия при свалянето му
Обновена: 25 ное 2015 07:07 | 24 ное 2015 22:50, Александър Попов
686
Руският генщаб: Су-24 не е пресичал турската граница!
Снимка: Reuters

Генералният щаб на руската армия заяви, че единият от пилотите на сваления от Турция самолет Су-24 е бил убит от наземен огън при катапултирането му, предаде Асошиейтед прес, като се позова на цитирано от руските агенции изявление на началника на Главното оперативно управление на руския генщаб генерал-лейтенант Сергей Рудской.

Още по темата

Рудской съобщи също, че бунтовниците в Сирия са стреляли по руски хеликоптер Ми-8, който е издирвал двамата пилоти на самолета. Той заяви, че при въпросната стрелба е убит единият от членовете на хеликоптерния екипаж и това е принудило вертолета да кацне на неутрална територия. Останалите от екипажа са евакуирани.

Генералът каза, цитиран от ТАСС, че те са сега в базата "Хмеймим" в сирийската провинция Латакия. Той заяви също, че вертолетът е унищожен от минометен огън от територия под контрола на групировки. Спасително-издирвателната операция продължава.

Рудской добави, че руските радарни данни са показали, че турските военни самолети са нарушили сирийското въздушно пространство при свалянето на руския Су-24, посочва Асошиейтед прес.

"Според точни данни от обективното наблюдение нашият самолет не е пресичал турската граница", каза генералът, цитиран от ДПА.

"Предполага се, че самолетът е бил поразен от ракета с близък радиус на действие с термично насочване на бойната глава. Не са регистрирани никакви опити от страна на турския самолет да се свърже или да установи визуален контакт с нашия екипаж чрез средствата за обективен контрол", посочи Рудской, цитиран от ТАСС.

Пътническите полети между Русия и Турция се изпълняват от авиокомпаниите при засилени мерки за авиационна сигурност, съобщава още ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


686
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се вижда никакво КПД поне за сега от ударите над Сирия. Всички хвърлят бомби, а файда не се вижда. Едните биели умерената опозиция, другите - по-умерената, третите - баш твърдите. Май на военните им е като манна небесна да тренират авиоудари в бойна обстановка над Сирия.
215
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
564 ти па къв русофил си бе ? Караш ли руска кола, нова имам в предвид не на 20 години, рублата падна, купи ли си рубли ? Компютъра на който спамиш руски ли е ? Телефона ти руски ли е ? ТелевизорА ти руски ли е ? Дрехите ти ? Е знаем не са, китайски са правени по американски технологии, ти си поредния продажник като волен сидеров най големия русофил в България след като пишеше да освободиме Альоша от наряд във вестник демокрация, или си много малък да си спомниш ?
214
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наакани са всички които имаха изгода от търговията с Ислямска държава.Сега ще лъсне навсякъде кой търгува с тях, от къде минава нефта, къде се рафинира и всички които финансират това раково образувание.Всички те са заинтересувани този район от турската граница да е разграден двор.Всички те са виновни и за терора който вилнее из Европа.Всички те са престъпници.
213
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целта на руските *** из бг интернет пространството е да те за трупат с толкова много дисинформация че да се обърка човек, но реалността е съвсем различна. В света имаше две супер сили, сега е само една, казва се нато или само САЩ ако искате. Но за тях няма смисъл да говорим. Нека да говорим за съюзниците на руснаците и съюзниците на САЩ, да продължавам ли за Западна Европа, Япония, Южна Корея, Канада, Австралия, Англия, докато руските съюзници са Иран, каквото е останало от Сирия, Судан..
212
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При военни действия всичко може да се случи. Не виждам драма. А пък и руснаците да летят по-предпазливо. Кой ги кара толкова близо до турската граница да фъркат. Да си летят на 10 км от границата и да си ръсят бомбите.
211
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
553 е прав!!!Руснаците изпращат крайцер за противовъздушна отбрана в района с ИЗРИЧНОТО разпореждане да се стреля ПО ВСИЧКО което може да представлява потенциална заплаха.Жална им майка на турските .Проблема е че вече сме една стъпка по-близо до третата световна война.
210
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО направи решителна крачка към конфликт с Русия, към нова Световна война.За целта използва *** си съюзнци - турците.Ето това трябва да тръбите по медиите!
209
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен548 аз не знаех Щатите да са губили нещо в сирия? Самолети и вертолети загубиха руснаците , това е свършен факт
208
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен540 да де но ти си гледал руската кабелна, а руската кабелна с цялото ми уважение е гледат само idioти които вярват че руснаците имат лазерни триплазмени оръжия с които изпепеляват сирийци в сирия, не обиждам никого а само споменавам какво показват по руските телевизии и за зрителите им
207
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поганците си сложиха таралеж в потурите
206
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руси ***, ставате скучни, губите войни, студени, топли, съюзниците ви губят войни въоръжени с вашето прославеното руско оръжие, самолетите, вертолетите ви падат, подводниците ви потъват, ракетите ви С300 ви падат по главите, и вай интересното е че съюзниците ви въоръжени с руско оръжие губят от шепа бунтовници със сандали по краката и малки камиончета пикъп и вие още ще ни пеете за прославеното руско оръжие ? Питайте Садам, или Асад или Милошевич, те знаят колко е добро руското от личен опит
205
3
 
2
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
какво стана с ранените руски морски пехотинци при хеликоптера единия почина но другите трима как са? какво се говори из руското пространство освен тролщините
204
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИСТИНАТА Има има.още какво да се каже, току що го леда ме по кабелната, свален е след като е влязъл ДВА ПЪТИ в Турция, дадоха картата на пътя на самолета по снн тюрк
203
0
 
0
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
До Анонимен 531 Британците заслужават не по малко доверие от Индусите а и сам знаеш колко силно е британското влияние там в армията традиций КОЛКОТО ДО ТОЧНИТЕ ДУМИ НА ИНДУСИТЕ различават се доста от руския им преразказ (
202
2
 
3
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
До Анонимен 529 колко могат днешните самолети е трудно да се каже НО ТИ МИ КАЖИ къде на пример миг 29 е свалил нещо или Су 27 или су 30
201
1
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
"САЩ вярват, че руският изтребител Су-24 е бил свален в сирийското въздушно пространство, предаде агенция Reuters""Според САЩ, руския самолет е бил свален в сирийското въздушно пространство след кратко навлизане във въздуха над турските територии, заявил източник в администрацията на президента на САЩ Барак Обама. Тази позиция е въз основа на данни за термична следа, оставена от самолета.ИМА ЛИ КАКВО ДА СЕ КОМЕНТИРА ПОВЕЧЕ???Турчаците на ЕШАФОДА!!!
200
0
 
1
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
До Анонимен 523 а ти къде искаш да попадне ракета с топлинно насочване в двигателя ще е да го сложат от ПРЕД тогава ще удари там
199
1
 
0
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
До Анонимен 525 пак източник ру нали руски *** Британците казаха бихмеги като СПАРИНГ
198
5
 
2
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
До Анонимен 521 на крив самолет все му пречи нещо ЗАЩО ОБАЧЕ ВСИЧКИТЕ СА РУСКИ се пита в задачата
197
3
 
0
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
До Анонимен 519 точно су 30 са 2 към 1 спрямо Еврото то за това индусите го класираха На първо място по бойни качества но взеха втория рафал понеже франция им предложи и техен завод и технологиии В саудицка арабия еврото смаза су 35 ти за су 30 си ревеш В бразилия също би Еврото срещу су30 ТАКИВА МИТИ РАБОТИ РУСКИ *** на без аналоговите не им вярва никой