Руският генщаб: Су-24 не е пресичал турската граница!

Турските самолети били влезли в Сирия при свалянето му
Обновена: 25 ное 2015 07:07 | 24 ное 2015 22:50, Александър Попов
686
Руският генщаб: Су-24 не е пресичал турската граница!
Снимка: Reuters

Генералният щаб на руската армия заяви, че единият от пилотите на сваления от Турция самолет Су-24 е бил убит от наземен огън при катапултирането му, предаде Асошиейтед прес, като се позова на цитирано от руските агенции изявление на началника на Главното оперативно управление на руския генщаб генерал-лейтенант Сергей Рудской.

Още по темата

Рудской съобщи също, че бунтовниците в Сирия са стреляли по руски хеликоптер Ми-8, който е издирвал двамата пилоти на самолета. Той заяви, че при въпросната стрелба е убит единият от членовете на хеликоптерния екипаж и това е принудило вертолета да кацне на неутрална територия. Останалите от екипажа са евакуирани.

Генералът каза, цитиран от ТАСС, че те са сега в базата "Хмеймим" в сирийската провинция Латакия. Той заяви също, че вертолетът е унищожен от минометен огън от територия под контрола на групировки. Спасително-издирвателната операция продължава.

Рудской добави, че руските радарни данни са показали, че турските военни самолети са нарушили сирийското въздушно пространство при свалянето на руския Су-24, посочва Асошиейтед прес.

"Според точни данни от обективното наблюдение нашият самолет не е пресичал турската граница", каза генералът, цитиран от ДПА.

"Предполага се, че самолетът е бил поразен от ракета с близък радиус на действие с термично насочване на бойната глава. Не са регистрирани никакви опити от страна на турския самолет да се свърже или да установи визуален контакт с нашия екипаж чрез средствата за обективен контрол", посочи Рудской, цитиран от ТАСС.

Пътническите полети между Русия и Турция се изпълняват от авиокомпаниите при засилени мерки за авиационна сигурност, съобщава още ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


686
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
1
 
3
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
До ТОДОР ХРИСТОВ тодоре новината за спасения пилот ако е вярна ще я кажат по перви канав в москва е 7 и 13 ще стане ясно много скоро ако искаш дори ти виж как е положението руския ти е по добър от моя нямаме нужда от партенки жив убит все пак е човек
235
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен593 то вече доста руснаци има на парчета в сирия, може да са снимали в по не разпокъсано състояние, русофили не забравихте ли че Путин написа закон да е тайна къде са загинали руските воиски извън Русия ?
234
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Краткосрочно нарушение на границата не може да бъде повод за атака"Ердоган - 2012 г., коментирайки решението на Сирия да свали турския F-4 Phantom над своята територия.Някой да му напомни какво е казал тогава !!!
233
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТОДОР ХРИСТОВТодор Христов като ти гледам снимката се чудя още ли има такива като тебе ? Гласува ли за атака, за Бсп или другите рубладжийски партии ? Видяхте ли колко сте ? Не разбрахте ли колкото по бързо си заминете в историята толкова по добре за България, въпрос на време е
232
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори в този сайт неколкократно бе описано как турска авиация навлиза в Сирия и си прави каквото си иска, трябва ли да си мисля какво ще стане другия път, след като Русия е с законната власт в Сирия.
231
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 589 руснака е умен като гъбено семе но като сме почнали по море 1000 на кузнецов 700 на москва и така на татък с трансрортите като нищо и повече от 5000 ще излязат
230
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен583 я пак ни обеси кой ни е освободил ? Още по добри ни обясни кога ни е "освободил" ? То въобще да не излезе че не са ни освободил а е.било една от многото рускотурски конфликти за контрол над проливите ли ? Кой ако те е освободил те е освобождавал 500 години бе будали ? Колко години е живота на средния русофил ? 1000 години ли ?
229
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТОДОР ХРИСТОВ--евалата христов.ти по често пиши тук-та и ние да сме в час.
228
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На път сме да изчезнем като народ, ние отново взехме световния приз занай-тъпa нация от укрите - то да се радваш, че главорезите от ИДИЛ, които следняколко месеца могат да дойдат на наша територия и да колят българи по телевизията,да се кефиш, че е загинал праволсавен християнин чрез военно престъпление -това няма аналог в световната история.Да идва Султан Ердоган и да си връща териториите час по-скоро, останалото е загуба на време.
227
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТОДОР ХРИСТОВ на колко парчета са го намерили щото брадите ги показаха и двамцата бая мъртвички си бяха в катапултните кресла и в униформи ДА НЕ Е НЯКОЙ ОТ тези на хеликоптерите
226
0
 
8
 
! Отговори
късно вечерта преди 8 години
Германците са се от.рекли от Турция--казали са че свалянето на руското СУ е глупава постъпка на Ердоган.На езика на дипломацията,това означава едно--турците да си сърбат попарата сами.....
225
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен580 в западните страни тов че руснаците си получиха заслуженото даже не е и на първите страници на вестниците, никой не му пука, ако руснаците могат да направят нещо какво чакат ? Вие руските тролчета забравихте ли че вожда ви маленкий каза в пресконференция в Санкт Петербург че Русия има да наваксва военно и че щита на нато над ЕС е бил заплаха за Русия? И това е пред камерите а какво си говори насаме с генералите ? В кой бункер да се крият ли ? Вечно гонят запада хихихи
224
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен583 бягай си в *** да груххтиш на путин и не сме забравили КАЗАН
223
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина бъл..гара..ците са *** и бок..луци в мнозинството си.Да симпатизираш на диваците които стреляха по руските хеликоптери с див вик "Алах акбар"и да плюеш по тези които преди стотина години са те освободили от 500 години робство от същите тези резани картечници които са изнасилвали прабабите ви не е перверзия, не е, това е тежка форма на шизофрения.
222
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен575 по друг начин са нещата, епархия сирийски бунтовници боси и леко въоръжени разказаха играта на професионалната въоръжена до зъби с руско оръжие армия на Асад син след десетилетия сирийско руска дружба и братска любов още от времето на НаСеСеСеРе-то и бащата на Асад , за сирия освен руснаците други планове нямат защото там им е единствена военна базичка в целия свят, на дали им се иска да я загубят ? Е почти я загубиха, 75% от Сирия загуби Асад
221
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РокосовскиСъщото и аз го гледах, не очаквах че тези сирийци са такива рамбовци спрямо руснаците ? Или руснаците *** за зеле не става от тях ?
220
9
 
2
 
! Отговори
До 573 преди 8 години
До АнонименДо 573 не знам за какво тролиш но Путин бе този който преди месец се молеше на Ердоган за да си прекара тръбата за ЕС, вие чибурашките не разбирате май как света работи, петрола пада ли пада дори и след конфликта в близкия изток, тръбопровод няма нито към Китай нито към ЕС, а парички за летящите москвичи от къде ?
219
4
 
2
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
гледах анна нюз яко са изяли хурката от спасителния екип източника е православе путински та СПОРЕД ТЯХ Първи хеликоптер един убит пехотинец от куршум във врата ЯВНО Е И ПОВРЕДЕН за да има жертви отеглясе при асадистите ВТОРИ хеликоптер е натресен в хидравликата каца аварийно и го ВЗРИВЯВАТ С ТОУ екипажа оцелял скрит в някаква къща Трети хеликоптер се пробва да ги евакоира ударен от зенитна картечница Бяга към базата
218
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен569 някакси тренировъчната база на сирийската територия не стои добре на имиджа на руснаците и държавите ако въобще има още такива които искат да се съюзяват с русия, иран са безнадежден случай, руснаците замениха братски си украински славянски православни християни братя с нови братя, мюсюлманите от иран
217
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТова със стоварва нето на ада над гнилия запад не го гледахме вече миналия век ? Ссср имаха 30 хиляди ядрени оръжия и колко им помогнаха ? Дори и мурzилките (руснаците) не искат самоубийство колкото им се иска не им стиска да нападнат натовска държава, и с кво ? С три пъти по малкото си самолети ли, или с три пъти по малкото си кораби ли, ще ги боли, боли но ще.им мине, научиха си урока