Ердоган разочарован – Путин не му вдигал телефона

Ако Турция знаела, че самолетът е руски...
26 ное 2015 20:19,
420
Ердоган разочарован – Путин не му вдигал телефона
Снимка: Ройтерс

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази съжаление, че руският му колега Владимир Путин не е отговорил на телефонните му позвънявания, след като турската армия свали руски боен самолет, тъй като, според нея, той е нарушил турското въздушно пространство, предаде Франс прес.

Още по темата

След това събитие позвъних на господин Путин, но досега той не е отговорил на обажданията ми, каза Ердоган пред френската телевизия Франс 24.

Турският президент добави, че ако Турция е знаела, че става дума за руски самолет, е можело да се попречи по друг начин на това нарушаване на турското въздушно пространство. 

По-рано през деня Путин заяви, че свалянето на руския самолет противоречи на здравия разум и международното право. "Турция все още не е поднесла на Русия извинение на високо равнище за сваления изтребител Су-24, не е предложила да компенсира щетите и не е обещала да накаже виновните", коментира той.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
13
 
! Отговори
Руснак преди 8 години
Усети, че ще е голям и дебел , и взе да мънка с тереперещ мустак.
175
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С-400 са вече в Сирия. Турция се пос.ра, Вашингто се нас.ра!
174
12
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Сега Путин е отправил взор към крупни потребители на природен газ като Сомалия, Етиопия, Кения и Судан...
173
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нищо де, руснаците загубиха един самолет заради "нарушението" на турския суверенитет. Сега обаче руснаците ще са особено пунктоални по отношение на турските самолети, които евентуално биха прсекли границата на Сирия. Оттук нататък турските самолети ще са навряни в турския обор без дори и да си помисмллят за акции срещу кюрдите или асад
172
16
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Това си беше чиста гавра от страна на турците към прехвалените руснаци!Само да припомня , че нямаше държава от Черноморският регион,Балтийските страни,Скандинавските страни , даже и във Великобритания, където руснаците не са нарушили въздушните пространства, демонстрирайки наглост и превъзходтво!Прав е Путин, че това си беше удар в гърба, аз бих казал, че това беше удар няколко сантиметра под кръста!Агент Стийв Лорийн!ЦРУ!!!
171
1
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
232 Ф.Е.С, а гърците какво да я правят Турция, която многократно нарушава гръцкото въздушно пространство????Кажи, бе, Ф.Е.С!!!!За тебе важи поговорката.."Когато и да те убият все ще е късно!"
170
16
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Какво просветление е осенило таварисшч Путин... - изведнъж той осъзна, че Ердоган ислямизира турците, изведнъж го осени мисълта, че Турция е терористична държава, изведнъж разбра, че пилетата дето ги хрупа имат опасна бактерия... - велик е...
169
1
 
12
 
! Отговори
Василев преди 8 години
В България турци няма. Има сметаници, но по святата Тора те са българи. Друг въпрос е, че петата колона ДПС потурчи българските мюсюлмани и те вече се гордеят да се нарекът турци. Г.лупаци бяха дедите им когато си продадоха вярата за пари и лек живот, Г.ЛУПАЦИ СА И ТЕ, ЧЕ ДНЕС ПРОДАДОХА РОДИНАТА СИ ЗА СЪЩОТО. НО ИМА БОГ!
168
2
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Мда, Русия ще страда от "карантнината" наложена заради турски бо.к.луци, а Турция ще просперира заради това???То да си р.я.за.н потурчен ***.ло.у.мен б.о.к.лук не е лесно!
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
228, хахах, файтонджия, хаха:)). Те и мерцедес са файтонджии, нали.
166
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руснаците са си виновни , нарушили са територия! сега какво Путин се сърди като в детската градина!няма виновни ,война е ............... риска е за всички,,,,,,,,,,
165
9
 
2
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Тоя самолет беше пратен там точно за да бъде свален!С което да се развържат ръцете на Русия за някои неща.Имаше опасност Турция да нахлуе в северна Сирия и да обърка руските планове.Сега това отпадна и руснаците спокойно могат да си бомбят там,а сирийската армия да напредва.Турция вече няма думата.А под предлог,че охраняват собствените си самолети,руснаците спокойно могат да бламират бомбенето на кюрдите!Помислете защо пратиха в този район именно СУ-24,бомбардировач със слаба защита,а не СУ-34!
164
0
 
6
 
! Отговори
77777 преди 8 години
ех тези роми голямо лицемерие ....голямо двуличие аз не и м вярвам
163
16
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До майорскиРуснаците нямат технология, дори да си изкопат петрола на повъхността... - велика, велика, ама внася тоалетна хартия... - а в космоса е само един файтонджия, който работи на дъмпинг...
162
3
 
1
 
! Отговори
Аз заставам зад руси преди 8 години
До Истанбул_луaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa омраза а ? Обаче нищо не им пречи да направят още 1 шипка самоче на ваша територия за да се кротнете веднъж завинаги :) долно племе си бехте и такива си останахте :) ние тука в България казваме бои и *** не се връщат :)
161
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБЕ ЗАЩО НЕ СЕ РАЗБЕРЕТЕ С ТВОЯ ДАВУТУГЛУ КАКВО ДА ЛЪЖЕТЕ БЕ? ОНЯ ВИКА ЧЕ ТОЙ Е ЗАПОВЯДАЛ ДА ГРЪМНАТ САМОЛЕТА А ПЪК ТИ ВИКАШ ЧЕ НЕ СИ ЗНАЕЛ ЧЕ Е РУСКИ. ВИЕ ОТ КОЯ ПСИХИАТРИЯ СТЕ ИЗЛЕЗЛИ БЕ МЮСЛЕТА?
160
1
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 208За 15 секунди колко пъти можеш да предупредиш някого по радиовръзка? Ти и.ди.от ли си, *** такава?15 СЕКУНДИ е бил руският самолет в границите на Турция и това събаряне ако не е наредено от Вашингтон , то вие сте най- големите ***.н.ари! Преди 2-3 седмици 2 руски изтребителя навлязоха не на 2 километра в турска територия, както този изтребител, а на цели 5 км и никой не ги свали. Що така, бе чалмосан? Вашингтон не нареди- ЗАТОВА!
159
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Великия Путин и Велика Русия .Сурови и най строгите санкции като начало срещу първобитно примитивните турски изчадия.
158
1
 
11
 
! Отговори
PD преди 8 години
Като изключим медийния цирк, остава само факта, че Турция няма да прави пари от Сирийски нефт продаван и от бандитите ИД. Вероятно много ще внимава,навлизайки в Сирийското въздушно пространство. Турските политици са наясно, че въпреки претенциите за голяма държава, не са велика сила. За това играят лакей на Американците, обединени около далаверата и разграбването на Сирийската държава. Скоро, даже много скоро големите европейски държави ще обърнат гръб на лицемерието и разбойничеството. А ние ?
157
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
212, хехе, унищожили борници и се извинили. И аз ще убия човек и после ще се извиня:) Ами то е много лесно да се извиниш, когато предварително знаеш , че никой няма да ти търси реална отговорност за извършеното злодейство. А фантазиите за трите болници ги разкажи в някое лечебно заведение - не на нас