Посланикът на Украйна: Обвиненията на Русия са цинични!

"Кремъл сам спонсорира тероризма, като ни праща войски"
199
Посланикът на Украйна: Обвиненията на Русия са цинични!
Снимка: БТА, архив

Обвиненията от страна на Русия срещу украинската страна за някакви терористи, които проникват във временно окупираната територия на Крим, с цел да дестабилизират там ситуацията, са абсурдни и цинични, настоя посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи.

Още по темата

По думите му това идва от държава, която сама е спонсор на тероризма в Украйна, праща войски, военна техника и щедро финансира незаконните военни формирования.

Посланикът каза още, че в резултат на агресивните действия от страна на Кремъл, в Украйна загиват хиляди души.

"През последните две години Русия извършва редица спецоперации срещу суверенната украинска държава, основната е незаконната окупация на Крим", посочи дипломатът пред БНТ.

Той е категоричен, че Украйна е против тероризма във всичките му прояви: "Това, което Русия прави, е опит от една страна да оправдае незаконната окупация на автономна република Крим, а от друга – да опрадае възможната по-нататъшна ескалация на агресивните си действия срещу Украйна".

Според него не на последно място целта на Русия с тези провокации е да се свалят международните санкции срещу нея.

По думите му, мерките, които взема Украйна, са абсолютно разбираеми.

"Никой не иска война в Украйна, ние не искаме тази война, не я иска и международната общност, но действията на Русия, която е държава-окупатор, не могат да не предизвикват безпокойство, не само от Украйна. Ние държим на мирните средства, на политико-дипломатическите, а не на терористични, в които ни обвинява руската страна", допълни дипломатът. 

Според Микола Балтажи е важно световната общност да засили натиска върху Кремъл да изпълнява международните си задължения, от които кримските споразумения са част, и да се избегне по-нататъшна ескалация на ситуацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 135Бункерите издържащи пряко попадение на ядрен боеприпас са построени още по СССР време... Войските в Крим ще Оцелеят първите 30 мин от една война за да нанесат ответен удар по Босфора, България2, Грузия, Румъния и Евентуално Украйна ...
95
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Taralejic 124Гугъл: Съвета за безопасност на Русия е предложил на Правителството???Да го префразираме с българските термини - Консултативния съвет по безопасност при президента съставен от представители на няколко политически групи да предложи на Бат Бойко като премиер да построим плавателен канал от средиземно море до Перник за да развием областта. Креснснското дефиле ще трябва да го поизправим малко да могат корабите да вземат завоите на канала.Колега в Гугъл толкова *** има че нямам д
94
0
 
6
 
! Отговори
до 128 преди 7 години
Внимавай как наричаш президента на Еусия, че ще ти се стъжни жалкия наркомански живот.
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойде преду една седмица един млад софиянец, приказваше малко така като жена и у кръчмата зе да са прай на мъж и да вика ча сме прости у село, и незнам там още кво. Чеках го пред кръчмата и тага *** бих та он зе да вика да го небиам ами да го оправа.
92
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До dg 120Айдее поредния ОПОРНО КЛЕЧКОВЗа твое сведение само няколко факта за Крим и защо РФ няма да се откаже:1. Контролира по въздух и вода изхода на Босфора2. Контролира акваторията на Черно Море с наземни комплекси3. Повече от половината 200 милна икономическа зона на Черно море е Руска4. Контролира военно Украйна ако все пак там се появи НАТО база то тя ще е Тлъста мишена живееща 10-15 минути при евентуална война5. Същото важи и за Източна Румъния и България
91
0
 
4
 
! Отговори
Укри,ще ви се .... преди 7 години
тaковa мaменцето,a тоя пенсия кaкво дa кaже,пaзи си хлебецa !
90
1
 
1
 
! Отговори
до 120 dg преди 7 години
Не се прави на оригинален след като си се нашмъркал с " ценности" и си подбирай думите за да не те " съветват" , че след това няма да можеш да пишеш тука....
89
1
 
12
 
! Отговори
стига драскали глупо преди 7 години
Стига сте драскали тъпотий. Работа на Путин, работа на КГБ, работа на Русия. Руснаците ако са искали война до сега отдавна да са прегазили Украйна и даже да са я прочистили от фашистки и наемни военизирани елементи. Путин е много търпелив човек, на негово място щях да съм треснал не само Украйна.
88
0
 
0
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
до 116 боби Батко)) гледай115
87
2
 
0
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
Друга новина))Владимир Путин с указ от 12 август # 405 отхвърля Сергей Иванов от поста на ръководител на президентската администрация.Друг президентски указ назначава Иванов като специален представител на президент за управление на околната среда и транспорта.КГБ генерал-полковник))
86
0
 
4
 
! Отговори
до 117 преди 7 години
Не се пробвай да коментираш неща за които още не си пораснал.
85
9
 
2
 
! Отговори
dg преди 7 години
Не знам защо неграмотните русофили в България толкова се надяват руските терорсити да задържат Крим?! Освен факта, че най-неграмотната, нещастна, обедняла и оскотяла част от българския народ е русофилски настроена-не е ясно, защо толкова се радвате на нещастието на кримчаните да са под руско управление?? За обикновените хора в Крим, живота под руско управление е все едно като нашия под турско например! Яростта ви, когато се говори за нещастната Руска *** е необяснима драги русофили!Смешни сте
84
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 117Ано умни една бомба създадена(а тя вече не може толкова лесно да се създаде от перилни преперати защото сега в тях и пиле от мляко са сложили) от препарати е ОБЕМИСТА и МАЛОМОЩНА и ОПРЕДЕЛНО НЕНАДЕЖДНА. От друга страна военните пластични експлозиви са много леки надеждни и Пластични - от експлозива правиш статуетка, отиваш да продаваш статуетките на пазара ... да говоря ли повече?Точно за това наистина понякога трябва сандък с експлозиви и пълзене по храсталаците.
83
3
 
4
 
! Отговори
Тимо преди 7 години
Украйна е изкуствено създадена държава от самата Русия. Като Македония на Тито. Крим е автономен. Имаше референдум хората да си решават как да живеятНе е работа на чужди държави да решават проблемите им. Интересите на САЩ да са под носа на руснаците буни напрежението. И украинците като нас станаха техни послушковци и сега държавата им тъне в корупция и мизерия. Пука им на САЩ за Украйна. Искат да я превърнат в своя губерния - големите фирми, като газопреносната мрежа са амер. собственост
82
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Taralejic 108Умнико какви Глупости говориш? Имаше няколко пъти когато с дирижабли се атакуваше севера. Всички завършиха трагично. Една снежна буря и край дирижабъла е катастрофирал под тонове сняг и лед залепили се по повърхността му. Дирижаблите не са достатъчно рентабилни за транспорт. Стават идеално само за 2 неща - Реклама и повдигане на военна радиолокационна станция за контрол на въздушното пространство на определена височина при добро време за да има по-голяма зона за контрол.
81
0
 
0
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
до 111 ананимен))ГуглСовет безопасности России предложил правительству проект транспортно-логистических коридоров
80
5
 
7
 
! Отговори
Ванга преди 7 години
Украйна ке пребъде, ама Русия ке падне и всите прасета ще видят коледа.
79
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До АлексСпб 106СССР армия разработи безпогрешната тактика "Рамо до Рамо" в борбата с Муджахедите в Афганистан. Но за това трябват огромни контингенти от няколко хиляди човека да се провери зона от 10 на 15 километра. Ако рашките докарат 5 хиляди на границата с Украйна да гонят и сигурно хванат 2-3 човека знаеш ли какъв шум ще се вдигне и колко клипчета ще има в тубето. Соори не си струва има и по-малко фрапантни начини да хванеш беглец.
78
9
 
6
 
! Отговори
умри путин преди 7 години
Идва края на Путин и руската империя-държава бензиноколонка. Чашата ще прелее заради избитите невинни от руските терористи при сваляне на пътнически самолети и мирни държави.
77
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крим е руски. Въпросът е затворен.