Посланикът на Украйна: Обвиненията на Русия са цинични!

"Кремъл сам спонсорира тероризма, като ни праща войски"
199
Посланикът на Украйна: Обвиненията на Русия са цинични!
Снимка: БТА, архив

Обвиненията от страна на Русия срещу украинската страна за някакви терористи, които проникват във временно окупираната територия на Крим, с цел да дестабилизират там ситуацията, са абсурдни и цинични, настоя посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи.

Още по темата

По думите му това идва от държава, която сама е спонсор на тероризма в Украйна, праща войски, военна техника и щедро финансира незаконните военни формирования.

Посланикът каза още, че в резултат на агресивните действия от страна на Кремъл, в Украйна загиват хиляди души.

"През последните две години Русия извършва редица спецоперации срещу суверенната украинска държава, основната е незаконната окупация на Крим", посочи дипломатът пред БНТ.

Той е категоричен, че Украйна е против тероризма във всичките му прояви: "Това, което Русия прави, е опит от една страна да оправдае незаконната окупация на автономна република Крим, а от друга – да опрадае възможната по-нататъшна ескалация на агресивните си действия срещу Украйна".

Според него не на последно място целта на Русия с тези провокации е да се свалят международните санкции срещу нея.

По думите му, мерките, които взема Украйна, са абсолютно разбираеми.

"Никой не иска война в Украйна, ние не искаме тази война, не я иска и международната общност, но действията на Русия, която е държава-окупатор, не могат да не предизвикват безпокойство, не само от Украйна. Ние държим на мирните средства, на политико-дипломатическите, а не на терористични, в които ни обвинява руската страна", допълни дипломатът. 

Според Микола Балтажи е важно световната общност да засили натиска върху Кремъл да изпълнява международните си задължения, от които кримските споразумения са част, и да се избегне по-нататъшна ескалация на ситуацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
2
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
Последните новини от Русия показват, че Русия иска да махне санкциите от запад срещу тях. И Крим от съща история ---------------------Съвета за сигурност на Русия прикани правителството да изготви проект за транспорт и логистика коридор, който за 220-240 млн. $ ще свързва Сибир, Далечния Изток и Арктика. Най-важната роля, отредена му с дирижабли. Нейната същност е да свърже ЕС и региона на Азия и Тихия океан, и да се включат в работата предлага американци и европейци, които ще премахнат санкции
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние евроатлантиците сме добре, при нас мизерията е евроатлантическа - българите могат да ходят да берат ягоди и да чистят улиците на запад, а българките да работят легално труженички на свободна професия в кварталите с червените фенери на Европа. А в Украйна и това не могата - мизерията им е тотална - нито евро, нито атлантическа.
74
0
 
0
 
! Отговори
АлексСпб преди 7 години
До Боби"Оборвам" само информацията, че "2 се крият из пущинаците" досега...
73
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До АлексСпб 102Алекс направи си труда да погледнеш картата преди да "Обораваш" информацията и да се излагаш. Както казах в Крим от Украйна може да се поладне по два провлака Източен и западен разделен с "Езеро" то са си Соници ама това е друг въпрос. Западния е доста широк има полета на които се отглежда продукция разделени с зони от храсталаци за да не отнесе вятъра плодородната почва. Е по тези зони с храсталаци са се опитали да преминат разни хора - Какви са не знам но работа там нямат
72
1
 
1
 
! Отговори
АлексСпб преди 7 години
До 9К51"2 са убити 1 пленен и още 2 се крият из пущинаците" Там няма много-много пущинаци за криене, не е тайга на север. 2 са убити, име вече име на 2 пленен... ФСБ провежда литературен конкурс на най-добре написано съчинение "Моето лято", който спечели - ще бъде "пленен", а не "убит при опит за теракт"...
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е ходил на инструктаж в ЦРУ, и е успял да усвои цялата им реторика, която се изчерпва в едно изречение "реви че другите правят това, което ти си направил".
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А лицата които задържаха на руска територия в Крим? И експлозивите?
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Обвиненията от страна на Русия срещу украинската страна за някакви терористи, които проникват във временно окупираната територия на Крим"Тоя явно не е наясно, че от 2 години вече Крим е руски и винаги ще си остане руски.
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега арестуваните терорусти ще си кажат и майчиното млеко. Сигурен съм, че ще се окажат обучавани в терористична дейност от американски инструктори които са обучавали и терористите от Ислямска държава.
67
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 84Ако беше прав и наистина има аналогия с ВСВ до сега Руските ВДВ да са в предградията на Киев Умнико.
66
1
 
12
 
! Отговори
Каракочев преди 7 години
Този *** пак ли го показвате?
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Силно мраза наркозависимите обратни евроатлантици от Софее.
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязах че тоя чичка не отрече за изпратените от Украйна диверсанти в Крим а само каза че било цинично Русия да говори за тях след като и тя провежда специални операции. Явни дипломатите им са токова умни колкото и останалите украинци. По-добре щеше да бъде да каже не сме пращали, това са лъжи.
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До #85Това да свалят цял самолет с хора и да го пишат на противника само в Ленгли се преподава...
62
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 7 години
От Украйна в Крим може да се попадне по два провлака разделени от "езеро". На Единия от които има даже канал за прясна вода Още преди 2 години прекъснат от Украинците. Западния провлак е широк около 25 километра. Именно през него са проникнали въпросните както щеш ги наречи. От военна гледна точка войски в "мирно" време в първите 25 километра след границата няма има блок постове за контрол от Граничари. Е въпросните момчета са влезли в престрелка с незаконно влезлите люде 2 убити 1 пленен и още
61
0
 
3
 
! Отговори
до 85 преди 7 години
Не се отвивай за да не настинеш....
60
0
 
2
 
! Отговори
до 83 преди 7 години
Той си е наред, и правилно задава въпросът.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До #71И аз не ви разбирам..
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 82Хайде бе, така ли?
57
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Блокиран в ДневникНа теб май са ти блокирали и мозъка!