Посланикът на Украйна: Обвиненията на Русия са цинични!

"Кремъл сам спонсорира тероризма, като ни праща войски"
199
Посланикът на Украйна: Обвиненията на Русия са цинични!
Снимка: БТА, архив

Обвиненията от страна на Русия срещу украинската страна за някакви терористи, които проникват във временно окупираната територия на Крим, с цел да дестабилизират там ситуацията, са абсурдни и цинични, настоя посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи.

Още по темата

По думите му това идва от държава, която сама е спонсор на тероризма в Украйна, праща войски, военна техника и щедро финансира незаконните военни формирования.

Посланикът каза още, че в резултат на агресивните действия от страна на Кремъл, в Украйна загиват хиляди души.

"През последните две години Русия извършва редица спецоперации срещу суверенната украинска държава, основната е незаконната окупация на Крим", посочи дипломатът пред БНТ.

Той е категоричен, че Украйна е против тероризма във всичките му прояви: "Това, което Русия прави, е опит от една страна да оправдае незаконната окупация на автономна република Крим, а от друга – да опрадае възможната по-нататъшна ескалация на агресивните си действия срещу Украйна".

Според него не на последно място целта на Русия с тези провокации е да се свалят международните санкции срещу нея.

По думите му, мерките, които взема Украйна, са абсолютно разбираеми.

"Никой не иска война в Украйна, ние не искаме тази война, не я иска и международната общност, но действията на Русия, която е държава-окупатор, не могат да не предизвикват безпокойство, не само от Украйна. Ние държим на мирните средства, на политико-дипломатическите, а не на терористични, в които ни обвинява руската страна", допълни дипломатът. 

Според Микола Балтажи е важно световната общност да засили натиска върху Кремъл да изпълнява международните си задължения, от които кримските споразумения са част, и да се избегне по-нататъшна ескалация на ситуацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С каква лекота русофилите превключиха от псувни към Турция и Ердоган в плювни срещу Украйна! Молодци, дерзайте!
55
0
 
9
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Тоя говори общи приказки какви ценности имала Украйна и какви Русия бла бла бла.По-добре ни светни какви са тези украински спец части на руска територия и какви са тези задържани лица и какво е това оръжие с тях.
54
1
 
3
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
Също така изглежда съмнително фигура на бившия водача Евгени Панов на Запорожской АЕЦ, която е обявена за основен терорист. Семейството му, както знаем, вече заяви, че му е бил откраднат от Запорожие. Дори ако това не е откраднат, че е много странно да си представим, че боец АТО, т.е. антитерористичната операция в Украйна, представена в това си качество във всички бази данни, включително базата данни ФСБ !!! просто качват и по някаква причина отиде в Крим.!!!
53
1
 
11
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Този на снимката е добре да го преберет в психиатрично заведение ... опитва се да каже на черното бяло и обратно! Има навлязла група украйнски диверсанти - 2 са убити 1 пленен и още 2 се крият из пущинаците, не се знае докога. Заловени са оръжие, експлозиви и др. "материали" .. това са фактите, а въпросният чичка може да разтегля всевъзможни локуми за пред медиите .. и какво друго му остава !?
52
0
 
12
 
! Отговори
ни съ знай преди 7 години
Този човек е с български произход.И така активноработи за денационализацията на българите в Уккрайна.И в Македония ги има много такива като него!
51
16
 
2
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Трябва или да си природни умен или русофил за да повярваш, че украинците са пратили диверсанти. Тива е поредната руска провокация, която цели да провали мирния процес и решенията на Нормандската четворка. Дори в Русия хората коментират с насмешка "изпращането на командоси в милитаризирания кримски полуостров.
50
1
 
13
 
! Отговори
цк преди 7 години
когато безропотно изпълнявате нарежданията на хамериканците които искат да разпалят война, ще си носите последствията заедно с тях, а не да ми оревавате целия свят с глупости.
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам кой заплашваше, че ще си върнат Крим със сила, въпреки волята на местното население. Между другото, какво стана с обединения Украино-Турско-Румънски флот, дето ръчкаха и България да се присъедини?
48
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление руския народ е вече с увредено ДНК ! Това се постига като при селектирането на определени качества на животно или растение . Всяко поколение което не те устроива го унищожаваш . Така е и с русия - след десетилетия на унищожаване на нормалното и стимулиране на посредственното само защото е комунист ! Това води до трагични последици . Те дори не разбират ние за какво говорим !
47
0
 
2
 
! Отговори
до 46 преди 7 години
Дете, чети и пиши в други сайтове, които са за деца.
46
2
 
23
 
! Отговори
123 преди 7 години
Тоя па ***! Всички виждат, в какво се е превърнала Украйна, и че такава държава вече няма, но... а и тук, някакви болни мозъчета коментират накаква "руската агресия" - и те смешки, както посланникът!
45
2
 
16
 
! Отговори
до 61 преди 7 години
Много глупаво разсъждение. Ха !. Дезертьори с много взрив и огнестрелно оръжие от специалните части на Украйна. Явно сте злоупотребил с " евроатлантическа ценностна дрога" ...
44
19
 
3
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
Доста трудно е да си представим, че политическото ръководство на Украйна реши да организира някакъв вид саботаж в Крим, където, както знаем, на всеки клон седи един руски полицай, и под всеки храст руски контраразузнавач
43
0
 
3
 
! Отговори
до 58 преди 7 години
Мери си думите.......
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според посланника са " цинични обвинения". Ами те арестуваните са били туристи на риболов с голямо количество взривни материали и огнестрелно оръжие, сигурно са искали да ловят акули.
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте само мутрата му, вижте устните му, тънкия му нос и бързите очички!Веднага се сещам за един наш "дипломат", дебел, нисък, низък, имам му писанията от преди 1989, потомък на човек, убил деца, индивид, който бистри политика, но професията му е друга.Никога не съм забелязвал достоен човек да представлява страната ни в последните 27 вече години.Моделът е един и същ. По точно - един -сащ!
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
52, не знам каква Добруджа е върнал ген. Колев на българите, но знам че Южна Добруджа си остава и след това в Румъния, а българите след тази Първа световна война подсмърчат като у30ченички във Версай:)
39
2
 
20
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Цинично е поведението на Порошенко и компанията му от "Десен сектор"!Тия главорези не седнаха да преговарят с про руските територии , където живеят предимно руснаци , а избраха пътя на геноцида!Е , сега вече нямат да имат време за преговори , мандалото май падна!Посланика ще трябва да се омита скоро , скоро - затова плаче!
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ленин бил виновен за казанските българи:). А бе давате ли си сметка какви глупости говорите? И изобщо за какви българи става дума. Волжките българи приемат исляма и перминават в съвсем различна цивилизационна ос. Нищо общо с нас. Никакви взаимодействия не е имало между нас и тях през средновековието.Какво сте заревали? Спрете вече с тези патриотарско-шовинистични припадъци.
37
2
 
8
 
! Отговори
нали преди 7 години
Гузен не гонен бяга!!!