Борба за равенство! Бизнесмен плаща глобите за буркини

Алжирецът готов да плаща за глобените във Франция мюсюлманки
23 авг 2016 14:07,
130
Борба за равенство! Бизнесмен плаща глобите за буркини
Снимка: архив Reuters

Докато редица градове във Франция обявиха забрана за буркините на плажа, а политиците в Германия умуват дали да не наложат частична забрана за бурки, един бизнесмен се бори със забраните, въоръжен... със сметката си.

Още по темата

Рашид Неказ, богат алжирски бизнесмен и активист за човешки права, обяви, че е готов да плати глобата на всяка една мюсюлманка, глобена във Франция за носене на буркините, пише CNN.

"Реших да платя всички глоби на жените, които носят буркини, за да гарантирам свободата им да носят това облекло, и най-вече да неутрализирам прилагането на този несправедлив закон", коментира Неказ.

Рашид има бизнес в сферата на недвижимите имоти. Той признава, че не одобрява носенето на бурки и съответното облекло на плажа, но вярва, че в демократична държава никой няма правото да забранява на друг човек да носи дрехите, които иска.

"Когато видя, че Франция не уважава фундаменталните свободи, аз винаги ще извадя своята чекова книжка", заяви бизнесменът.

През април 2011 година Франция стана първата европейска страна, която забрани публичното носене на бурка. Нарушителите трябва да платят глоба от €150 и да положат обществено полезен труд.

Този месец Кан, както и още градове на френската Ривиера забраниха носенето на буркини – облекло за плажа, съответстващо с ислямските изисквания за покриване на женското тяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
факт: преди 7 години
По всички кабелни теливизии тече яростна антихристиянска пропаганда
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е бъдещето. Когато католици, сионисти, атеисти и сатанисти помогнат на Исляма да господства в Европа, това ще е задължителен дрескод за плажуващите жени по европейските плажове, отделно и онези призрачни черни покривала, които трябва да носят иначе.
31
3
 
13
 
! Отговори
Самурай преди 7 години
Съвет - да коментират джамиите в Япония само тези които са посещвали страната. От мен да знаете, няма джамии и забулени в Япония. Иска им се на качулатите да ги пуснат на миндера, ама няма. А, за тези с бурките, какво да кажа- виждал съм забулени пингвини как нападат магазин във Франкфурт за секси бельо.
30
2
 
1
 
! Отговори
GP преди 7 години
Верно е подозирам, че е отдаден ПатрЕот... само не знам Сидеров или Симеонов му е на сърце...
29
4
 
1
 
! Отговори
GP преди 7 години
73 ... Ето да почетеш малко... ако можеш да четеш информация различна от тази тиражирана от Атака и Патриотичен фронт: "For instance, the claim that Japan is the only nation that does not give citizenship to Muslims is false. According to Becoming Legally Japanese, a web site dedicated to immigration issues in Japan, the application form for Japanese citizenship does not require applicants to identify their religion" snopes/muslims-in-japan/ Линк към статията подплътена с факти
28
6
 
1
 
! Отговори
GP преди 7 години
До Анонимен 73 .. Скоти, хайде като има интернет да го позваме... не само, че няма такава бутафорна забрана ами има мюсюлманско общество от около 70 000 човека 10%, от които са с местни корени останалите са постоянно пребиваващи. Няма да коментираме, че има джамии в японските градове ама ти явно си твърде невеж, за да отркиеш тази информация. Като добавим, че има посолства на арабските държави и дори има 66 годишна история на дружбата между Саудитска Арабия и Япония и започваш да издишаш
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз съм готов да финансирам всеки, който нареди фаланга булдозери (с охрана от танкове) по алжирското крайбрежие, командва "Напред", сиреч на юг и спре след 2-3 хиляди километра. Сделка?
26
6
 
4
 
! Отговори
Симеон преди 7 години
Разбирам мюсюлманките. Като са с бурки трудно, ще разберат хората коя, с кого се клати. Аз работя три. Но ми е трудно да разбера логиката на мюсюлманите. Създават условия жените им тайно да си чешат недочесаните органи и се борят за правата на мюсюлманките, а пренебрегват собствените си права да имат открити и верни съпруги. А симпатягата-*** Рашид като плати първата глоба, аз ще погаля четвъртата арабка. Много са сладки и хитри.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наглостта им продължава в други форми. Ще тормозат европейското общество по всякакви начини. И какви ли не простотии ще измислят само и само да внасят напрежение в Европа.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този под мен вообще не е прав на 10-11 ги считат за стари моми -> заравяне до кръста и пребиване с камъни .
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА С НЕПОКЛАТИМИТИ МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ МЕ РАЗБИ. АКО Е МОРАЛНО ДА "ОМЪЖВАТ" МОМИЧЕНЦА НА 10-11 ГОДИНИ - ДА ВИЕ СТЕ НАЙ-МОРАЛНИТЕ !
22
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Арести за тези жени, които не спазват законите! Арести и депортиране! До крак!
21
5
 
7
 
! Отговори
до 52 преди 7 години
Симпатизираш на тази религия или я изповядваш,твоя си работа,но поне научи-пише се мЮсЮлмани!Пълно с неграмотници,баси!
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера защо трябва да се цамбуркат с чаршафи в морето и да са на плажа? Тия вода в тях ли си нямат? Не могат да си изперат чаршафите? Трябва да си садо мазо да се облечеш в черно на 35 градуса - нещо трябва много да ти хлопа. Плажът пълен с всякакви и никой не им обръща внимание, ако ще и през рамо шнура да си преметнеш. И няколко черни парцаливи опищяват всичко. Какво да очакваш от хора, които и БИРА не пият в жегата? В Антарктика викат, че било подходящо за тях.
19
2
 
5
 
! Отговори
до 45 преди 7 години
Джамии има не само в Кобе,бе отворко!Мюсюлмани няма!
18
2
 
19
 
! Отговори
до 43 преди 7 години
Мюсюлманките имали непоклатими морални ценности-стига *** вицове!Имат само страх от пребиване с камъни,заравяни живи и бой,разпространени неща в доста мюсюлмански страни!
17
3
 
9
 
! Отговори
Да подкрепя 33 преди 7 години
Мюсюлмани се допускат в Япония само и единствено с много уважителна бизнес причина,за кратък срок и са следени неотлъчно!До ден днешен в Япония има места на които пише САМО ЗА ЯПОНЦИ!Тук ако поставим подобни надписи,сигурно ще ни наложат санкции или даже бомбардират!
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истерията покрай буркините е голяма глупост, която тръгна от това, че някой беше снимал във Франция жена с буркини и родата й го бяха потрошили. И стана голямата дандания. Но ако трябва да сме честни, никой няма право да те задължава да ходиш на плаж облечен по определен начин - едни харесват бикини, други шорти, трети тениски, четвърти са с костюми за сърф. Тези са с буркини. Имат право да си ги носят, стига да им се виждат лицата.Много по-важно е да се забранят бурките, а тази дандания пречи.
15
1
 
8
 
! Отговори
целувай кръста преди 7 години
Да, ама не всичко е пари! Трябват не само парични наказания, защото иначе всичко е проституция и въпрос на цена.
14
1
 
6
 
! Отговори
Стига война преди 7 години
Поздрав за всички камилари и забулени камиларки - BOOM! SHAKE THE ROOM.P.S. Тоя Рашид дали има общо с нашата пиянка Рашидов?