Ново 20: Германските власти издирват тунизиец за атентата

Бил намерен докумет за самоличност в шофьорската кабина
Обновена: 21 дек 2016 13:18 | 21 дек 2016 13:15,
91
Ново 20: Германските власти издирват тунизиец за атентата
Снимка: Reuters

Германската полиция издирва тунизиец, след като е бил намерен документ за самоличност под шофьорската седалка на камиона, който се вряза в множеството на коледен базар в Берлин, предаде Ройтерс, като цитира германски медии.

Според анонимни източници документът бил на името на Анис А., роден в Татауин през 1992 г. Смята се, че мъжът е използвал и други документи за самоличност с фалшиви имена, посочва БТА.

Още по темата

През нощта полицията е арестувала още един заподозрян във връзка с атаката, но по-късно той е бил освободен, съобщи германска телевизия.

Все още няма заловен за кървавото нападение на коледния базар в Берлин. 23-годишният пакистанец, който бе арестуван първоначално, още снощи бе освободен.

Според полицията няма как той да е бил в камиона по време на престъплението. От шофьорската кабина са иззети ДНК отпечатъци и кръвни проби.

Междувременно ИД пое отговоност за атентата. Берлинските власти проверяват дали наистина атентаторите имат връзка с терористичната милиция. Засега те са категорични само за това, че атентатът е ислямистки.

Берлинската полиция е получила стотици сигнали от населението за евентуалния извършител на атентата в понеделник вечер. Пратени са над 500 видеоклипове и снимки от атаката с камион, при която загинаха 12 души и бяха ранени тежко 48.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: АтакаБерлинТунизиец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
7
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Защо не споменете каква религия изповядва терориста независимо от коя държава е?
43
2
 
5
 
! Отговори
Побъркан преди 7 години
Аз съм Берлин пък вие ми казвате, че съм ***. Той се е обадил на Меркел, че документите са в жабката, а пък тя ни зове да скърбим заедно. Колко жалко. Всеки нормален ще се побърка. Е това вече е отвратително!
42
1
 
12
 
! Отговори
вал преди 7 години
Много ми е интересно,как всички терористи си оставят ей така документите.Във Франция,му намериха документите ,сега и тук.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 50Те вече са го направили ама се опитват да не се излагат съвсем.То не че не е очевадно.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъмната страна на Силата усещам в този терорист.
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
рърсят грешният човек --трябва да хванат Фрау Меркел ,, тя е истинският виновник
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до 43Не бе щото споменаваш това че документите са фалшиви било написано в статията и ние простите не сме го прочели.А ти като си я чел и разбрал май си пропуснал заглавието ,,Ново 20..." Предполагам знаеш какво означава това на български? А това че казваш че си по отворен аз го знам само че май си пропуснал това което съм написал в скоби а именно къде си по отворен.Е поне го потвърди,ОТВОРЕНИЯ.
37
1
 
7
 
! Отговори
Star Wars fan преди 7 години
Едно е ясно: че терористът е от "мирната" религия.А Татауин, Тунис е мястото, където е сниман първият филм от "Междузвездни войни".Планетата Татуин е наречена така, заради Татауин.
36
5
 
3
 
! Отговори
Циник до 43 преди 7 години
По отворен съм...факт! А камиона немците под лупа ще го разглобят...бъди сигурен! Ще намерят и проба от нас*ните му ***! Ти как мислиш? Дали трябва да арестуват заподозрян по сигнал от граждани - или първо да чакат експертизата? А отворко? У нас експерти валяло!
35
0
 
2
 
! Отговори
гтф преди 7 години
До *** до гтфне бе, и аз имам камион и мойте документи така падат
34
0
 
2
 
! Отговори
Циник до гтф преди 7 години
Ти от кои си? Мис Марпъл? Или Коломбо? Не разбрахме тънката ти ирония? А дали не го е изпуснал нарочно? Туниски паспорт...ама г*она е от Алжир? Детектив до детектива се наредихте! Чета разбирачи!
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦиникАми не ни е ясно защо първо трябваше да арестуват пакистанец и да казват че са хванали извършителя и чак на другия ден да се сетят че трябва да проверят камиона.Ето това не ни е ясно,хайде сега ти като по отворен ( от към *нала) ни осветли по въпроса.
32
0
 
7
 
! Отговори
Shano преди 7 години
Намирането на паспорт си е доказателство за говернмент джоб.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахахаха.Интересно е ,че като влизат в Европа всичкото бежанец си е загубило личната карка ,но нито един не си е загубил смартфона ,и като им издадат док. за самоличност в Европа после даже и на атентатите си ги носят и не ги губят !!!!
30
0
 
10
 
! Отговори
гтф преди 7 години
ама разбира се, че ще си изпусне документите за самоличност, те така падат под седалките във всички камиони.
29
1
 
4
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Брей...толкова Шерлок Холмсовци...Еркюл Поаровци...Филип Марлоувци в този сайт...много "сте светнати" по въпроса с паспортите!!! Г*она често е ползвал фалшиви документи ( написано е в статията!) !!!! Кое точно не ви е ясно??? Да зема да опитам да ви оцясня със ссигнални флагчета ...или предпочитате димни сигнали??? Малко сте глупави...ама иначе сте cool baby!
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как почва да смърди тая работа и заприличва на "активно мероприятие" :(
27
0
 
1
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАТОРА преди 7 години
Може да е амджикитаец. Знае ли човек
26
2
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Идеята им е само да всяват страх. Първо казаха, че вече са заловили извършителя и изведнъж намериха паспорт, който не пасва към извършителя? Как така първо са смятали че е той? Нали вече са имали този паспорт. Да не се окаже накрая, че е българин. Щото обикновенно ние обираме негативите, заради някой друг.
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е германците щото са най голямата работа първо прибраха някакъв пакистанец и гордо обявиха че са хванали извършителя обаче след като ония говорил на непознат за германците език чак тогава някой германски милиционер се сетил да погледне под седалката и в жабката на камиона.И какво да види? Той пакостникът си бил оставил документите.Смееееееех.Е*ати държавата,е*ати полицията.