Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия

Дамаск води преговори с полуавтономните кюрдски власти
Обновена: 13 окт 2019 22:23 | 13 окт 2019 21:02, Анисия Иванова
273
Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия
Снимка: БТА

Сирийската армия се придвижва към северна Сирия, за да отблъсне агресията на Турция, която преди пет дни започна настъпление срещу кюрдските сили, предаде Франс прес, като се позова на сирийската агенция Сана.

Сирийската армия е навлязла в северния сирийски град Манбидж, за да установи контрол над него, предаде ТАСС, като се позова на сирийска телевизия.

Още по темата

Сана не съобщи подробности за мобилизацията на сирийската армия, която в миналото се е разполагала в някои сектори, контролирани от кюрди, за да не допусне турско настъпление.

Кюрдски представител, пожелал анонимност, заяви, че се водят преговори между полуавтономните кюрдски власти и сирийското правителство, отбелязва АФП.

Асошиейтед прес цитира кюрдски представител, който заявил, че е постигнато споразумение с помощта на Русия сирийски правителствени сили да се разположат в някои гранични градове, контролирани от кюрдите, от които се изтеглят американските военни.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че сделката се отнася за градовете Кобане и Манбидж, в които се разположиха американски войски след изгонването на бойците на Ислямска държава през 2015 г., добавя АП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
13
 
18
 
! Отговори
Чоджум Ефенди преди 4 години
Турската злоба и комплекси се леят денонощно по българските вестници.
146
8
 
29
 
! Отговори
Е преди 4 години
Никога не съм предполагал,че създаването на свободен Кюрдистан е толкова близо.Башибозука никога не си научи урока.
145
6
 
29
 
! Отговори
ъцз преди 4 години
Сирия няма да изгуби територии след, като реално кюрдите имаха самоконтрол, сега нещата ще се върнат каквито бяха вероятно и някой от правомощията им ще отпаднат.Турция по никакъв начин не искаш да допусне създаване на Кюрдистан, което почти се бе случило. САЩ си бият шута от Сирия там шерифа е Русия и с изтеглянето си САЩ признават това поражение. Излиза че всички печелят без кюрдите те бяха употребени отново от САЩ. Да им е за урок толкова близо бяха до независимост, а сега са толкова далеч
144
2
 
43
 
! Отговори
ъцз преди 4 години
В началото на конфликта единствените които даваха отпор на ИД бяха кюрдите. Последва намеса на Русия и нещата почнаха да се обръщат тогава кюрдите решиха да са със САЩ виждайки в близко бъдеще независим Кюрдистан. Само, че се заблудиха че САЩ ще предпочетат тях пред Турция... сега единствения губещ от цялата ситуация са само те... поставиха ги в неизгодна ситуация и реално те сега нямат избор...
143
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
187Исмане как е на турски "Проблема си е Ваш"?
142
8
 
27
 
! Отговори
рохани преди 4 години
ердоган върви по пътя на хитлер,както германия нахлу в чехословакия смятайки,че ще и се размине безнаказано така и турция смята,че ще излезе невредима от сирийската авантюра бъдещето ще покаже кой е с криви сметки
141
9
 
11
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: *** Балкански (номер 182)Е, и? К'во от т'ва?На Адолф Хитлер метресата, любовницата му и впоследствие жена ( малко преди да си тегли куршума) е била еврейка!!!! Точно така - *** Браун се оказа че е Jude!
140
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган не разбира едно. Колкото повече кюрди избива, толкова повече ускорява процеса на създаването на Кюрдската държава. Т.е. Ердоган работи в полза на каузата на кюрдите, защото е заслепен от омраза. Всеки мъртъв кюрд ще бъде мъченик и светец и само ще подсилва съпротивата на кюрдите. Турците не си научиха урока. С насилия и терор не можеш да победиш. Не може да избиеш 20 милиона. Правилно беше да им даде автономия на кюрдите, да създаде една федерация и така щеше да запази целостта на Турция
139
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
булгареещите мошевци сьн не ги хваща. Изгоряха им инвестициите за велик сраел.
138
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами кой подкукороса бай Реджеб да влезе в Сирия - кривоглавото получовеченце Соломончо Пасито, дето има едно джезве мозък и който навремето разправяше наляво и надясно какво велико постижение за НАТО ще бъде създаването на турска зона в Сирия
137
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган е агент на САЩ. Иначе не мога да си обясня глупостите, които прави. Реално погледнато всичко, което Ердоган прави е в полза на САЩ и техните интереси.Съюзници , днес и американците свършиха перфектна работа.Русия тоже.
136
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган е агент на САЩ. Иначе не мога да си обясня глупостите, които прави. Реално погледнато всичко, което Ердоган прави е в полза на САЩ и техните интереси.
135
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще има държава Кюрдистан. Скоро ще бъде решен Кюрдският въпрос, който стои нерешен вече стотици години. Ердоган насади Турция на пачи яйца. Рядко съм виждал такъв *** президент. Сам нанася вреди на собствената си държава.
134
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям капан му спретнаха на Ердо.Сега ще има бой и санкцийки.
133
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откога разправям, че подляха вода на Ерджоган, пък той лекомислено каза хоп и скочи с двата крака...Сега почва хлъзгането по наклонената плоскост. Ама как красиво го изпързаляха и САЩ и Русия, а?
132
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Севърският договор го погребаха в Чанакале.
131
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Камишли и Хасака са пристигнали първите про-правителствени войски. Хората са по улицата и празнуват. Цяла седмица турците се изписахте в тия коментари, аскерите ви, султана ви какви били. Ще ги видим, сега целият цивилизационен свят е срещу Ердоган. Както е тръгнало Севърският договор ще стане реалност. Ако и толкова оставят.
130
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що е Турция? Това е географско понятие с около 40 националности,от които 1/4 са кюрди наброяващи 20 000 000. Останалите 60 млн са в Сирия,Иран,Ирак и СА.
129
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Садам и Кадафито очакват с нетърпение Реджепа,за да си изяснят къде сгрешиха в политиката!
128
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей бре бензоните вьртя ли се вьртят. Успокойте се в Мембидж американците са се вьрнали и не пуснали конвоя ,аскера е там а милицията на иран са се вьрнали след разговор с руснаците А в Айн Ел Араб е аскера е там пак, така че пийте си хапчета.Всичко което се прави сега е за бъдещото правителство за което преговорите бая са напреднали но в масата е излишен някой.